måndag 7 februari 2011

LillaC, en riktig konstnär....

Idag startade vi med kuddkrig.
Moffa Rantafar var riktigt illa ute, och åkte på en del tjong i skallen, innan han riktigt hann vakna till.
LillaC var bara lycklig som en liten delfin i vår säng, han sjöng och visslade och visste inga gränser på hur trevlig en måndag morron kunde vara.
"Nähä nu är jag hungrig, vill ha frukost" sa moffa "Jag me" sa LillaC...och snart nog satt vi alla tre nere och åt en välbehövlig frukost.

LillaC hade somnat med löfte om att få måla vattenfärg idag.
Och visst skulle han få d, fram med alla färgerna och sen var det bara att måla.
Titta vilken färgpalett han hade som en riktig konstnär.

Efterhand som LillaC målade, och berättade för mig en hel lång historia, så sprang jag och hängde upp hans tavlor så att dom fick torka till lite.
Och det han målade var en ett spel, med massor utav banor, där man skulle kämpa sig förbi hinder av alla d slag.
Han målade....och surrade oavbrutet i en å en halv timma.
Tänk om hans mommo hade varit så smart att jag kunnat omsätta hans tankar, och måleri i ett dataspel....då hade vi varit rika idag.
Vilka tankar och fantasi det finns hos en fyraåring...helt otroligt.

Men allt var inte bara lek idag, vi var ju tvunget att jobba lite också.
Moffa fick ju vara instängd i garaget med köttkvarnen och den förbaskade renen...och kom in med en massa köttfärs till oss som vi skulle paketera.
Och platta paket skulle det vara, så LillaC tog fram kaveln och kavlade till köttfärspaketen, så allt gick bra.
Jag hade ju fullt sjå med att koka "puljong" på benen, grytorna stod och puttrade hela dagen, och vilken god buljong det blev....

Och när vi blev lite sugen på nånting gott, så fixade LillaC till lite äppel, för så gör man på dagis när man vill ha lite "mellis"...klok kille...
Men nu är det sena kvällen, och den kloka lilla konstnären har sovit flera timmar redan, imorron bitti skulle det visst bli kuddkrig igen. Mommo och han mot moffa...hårda tag, inte konstigt att moffa också slängt sig i sängen.
Och för mig är det inget annat än att göra som mina killar, en natts sömn skulle sitta fint.

Tjingeling...äntligen är den förbaskade renen klarstyckad.....


17 kommentarer:

Lotta sa...

Han är ju såååå söt så det är sanslöst och vilka tavlor han fick till
Jag har en låda full med tavlor som barn och barnbarn har gjort Plus en massa små brev så när jag är på dåligt humör sätter jag mig och kollar och läser och vips så är det dåliga humöret borta.
De är ljuvliga de små liven...
Se upp så att det inte blir som får däng imorgon...
Skönt att det är klart med styckningen och buljongen.
Nu skulle Mannerström varit i ditt kök för han hatar färdig buljong hahaha!!!
Kramizzzz och gosa nu ordentligt med lillaC

agnetha sa...

Ja en riktig duktig konstnär. Jag tycker faktiskt att hans målningar är helt outstanding. Eller är det du som jobbat med dem i ditt fotoprogram? Skit samma de är jättebra i alla fall.

Ann-Mari sa...

Vad roligt för er och för den begåvade lilla konstnären!! Vilka färger!
Jag är också glad att renstyckningen är över :), kunde inte kommentera på det inlägget, för jag hade samma dag varit och sett filmen 127 hours, där en kille fastnar i en bergskreva och blir tvungen att skära av sin egen arm...
ha en fin dag!

Camilla (Rantis) sa...

se där ja, vi har ju en B. Lindström i familjen... härligt!
Underbara färger...
MINGA HAR EN MASSA MÅLAFÄRGER SOM COLIN SKA FÅ NÄR VI SES NÄSTA GÅNG!!!

...skönt att renhelvete är klarstyckad...nu blir det väl ren 1-3-kåt för hela slanten!
*S*

ha en bra dag med Lille C

Rigmor sa...

Nu kan Picasso och alla de andra gubbarna slänga sig i väggen!! Snyggt blev det också, till skillnad från va de brukade åstadkomma...
Herre gud, en ren tycks räcka till ett helt regemente när det gäller kött! Annat än vara små sega vildsvin här...Ärligt ska väl erkännas att ingen av oss jagar, så blir det något vilt i frysen så är det oftast från släkt och vänner, resten av det vilda får mannen och jag stå för...
Ha en bra tisdag, nu ska jag ladda för en jobbarkväll!
Kram

susanne sa...

det är det bästa med barn att de låter sig inte begränsas! ljuvliga färger i lilla c;s alster! han är så duktig!
och man märker att ni njuter av 'livets efterrätt' =)
jag sku önska att vi sku våga ta mera färger med oss till vuxenlivet och inte bli så svart-vit-brun-grå-natur färgade som de flesta av oss blir!
tänk så glad världen sku va!

Kerstin sa...

Men dra mig baklänges - vilken konstnär han är! Så färgstarkt och fint. Bara att rama in och börja sälja. :)
Söt som socker är han och duktig är han på att hjälpa till också.
Jag tittar inte in lika ofta som jag skulle vilja, men datoreländet är ju på rep och jag orkar inte sitta vid den stationära så mycket. Men nån gång får jag tillbaka den, om minst två veckor!
Ha en fin dag.
Kram

Vitsippan sa...

Hejsan Rantamor !
Härligt med små konstnärer,och kockar i familjen.Har har födgeni, det har väl Du och Rantafar lärt honom.
Om man äter ren blir man aldrig smutsig då ?

Hoppas alla mår bra.Där uppe i norr.
Här töar det idag.Och blåser svinkallt.

Kram Mi

Agneta sa...

Helt otroligt vilken kreativitet. Antar att det ligger i blodet även om det kanske tar sig andra uttryck i form av styckning och andra former. Många stora varma kramar till dig och din underbara familj.

BP sa...

Vilken duktig liten kille!!! Vissa konstverk gjorda av barn är helt suveräna tycker jag. De borde ramas in och hängas upp för att göra en glad.
Å bara en svordom i hela inlägget, men här var den helt berättigad även om det inte var du som gjorde jobbet;-)

Nattsyrran sa...

Härliga barn och vilken konstnär!!! Underbart och höra att flera barn kan prata=) Det har jag hört i snart 20 år på ALLA utvecklingssamtal på dagis och i skolan!! Men dom är också väldigt sociala mina barn! Kram

Oljekritan sa...

Så fin han är den lille C...otroligt söt ung man..och vilka färger..fina målningar!! Kul att måla kan jag tro...Huvva en ren, som aldrig tar slut på köttet..gött va..själv har jag bara ätit renstek, aldrig renköttfärs...renkorv ja det såklart..som man köper av Vildhasse här på Hindersmässan!! Renklämma-.-finns väl lite ren där?? Brukar köpa världens dyraste lilla frysta renköttbit, när vi är i Grövelsjön...Där finns mkt renar..Gokväll söt och snäll..

Lilla C's mamma sa...

Jonte sitter vid köksbordet å läser tidningen, när hans fru drämmer en kastrull i huvet på honom. -Aj varför gjorde du så!!!-- jag hittade en lapp i din ficka som det stod Jennifer på!!! Men snälla du jag var på travet igår, hästen jag spelade på hetter Jennifer!! Frun bad om ursäkt.-- Nästa dag får Jonte en stekpanna i huvet...... Men va faan har jag gjort nu då!!!! HÄSTJÄVELN ringde på dörren.....

BP sa...

Svar: Nej, ingen alls har varit taskig mot mig, tvärtom. Det är JAG som inte har fattat att något var otroligt fel med en människa som jag älskar. Nej, det är inte maken utan min bästa vän.
Tack för att du bryr dig, det värmer!

ansepanse sa...

skönt att ren-jobbet var klart då, tänk att få ha LillaC sådär nära och med i vardagssysslorna hemma, härligt är bara förnamnet
kramar

Bettan sa...

Åhhhh så fint han har målat, så härligt när det ligger så mycket fantasi i en målad teckning, helt otroligt vilken fantasi de har. Han är ett riktigt guld korn er lille C

Trevlig kväll!

Tant Animalia sa...

Vilken kille va!!
Älskade bara hans härliga tavlor!!

Och klok som få....ett äpple...får det nog bli här med, för just nu är jag såååå godissugen, men jag har visst lite att lära...Haha!

Kram till Dej och konstnären!
Jenny