onsdag 16 februari 2011

Ett övervintrat Mods bekännelse....

I dag lade jag upp temat "Noter" på min 365 blogg och fotade just denna blid av The Hep Stars, och noterna till Wedding.
Fick en sån där nostalgitripp, kom ihåg mina utsvängda höfthängda byxor, med fransar längst ned, en kort tröja med magen bar...ett elakt litet mods, som trodde sig kunna erövra hela världen. Lyssnade på 10 i topp och engelska hitlistor, satt bakom pappas gamla smedja med en ostämd gitarr och sjöng nån Donovan låt.
Älskade att se The Monkees på tv, hade jesusandaler och tjuvrökte.
Tyckte föräldrarna var gamla och orättvisa...och aldrig hände det något.
Tro fan att jag ville ut i världen fort för att  upptäcka att jag förälskat mig i Rantafar, och dessutom var vi gravid. Hejsan hoppsan...det lilla modset skulle bli mor....men skitsamma gitarren var ändå så jävla ostämd och jag sjöng en hemmagjord engelska, som hade fått en språklärare att upplösas i atomer.
Men för att komma tillbaka till The Hep Stars, jäklar vad många, olika ihopsatta popband det fanns, och det är ju kvalitè på låtarna ännu idag...en kulturskatt...
eller är det jag som blivit gammal????
Läste en insändare i en dagstidning häromdagen som fick mig att fundera....hur kul är det att vara ung idag, hon skrev:
"Det här året fyller jag 20 år. Det har inneburit en liten kris. Fastän man är på väg att lämna de instabila tonåren, känner man sig gammal och orkeslös....."
Det är ju så man vill gråta när man läser det...har ungdomen tappat tron på livet, gammal och orkeslös när man ska fylla 20 år ????
Hur ska då jag känna mig, ett 57 årigt övervintrat mods, som blev mor redan vid 18 år?? Ja inte känner jag mig gammal och inte orkeslös, och jag bär fortfarande på drömmar...
20 års kris, varför skulle man ha d, är ungdomen så pressad idag, är det så ????

Jaha ja så blev det en blogg ikväll igen, det är som aftonbön för mig, eftersom jag avslutar min dag så.
Idag hade OrdlösOnsdag temat översnöad, och jag totalvägrade å va me, är så dyngle på snön att jag inte vill lägga upp en snöbild, och så hade det mage att komma mer snö idag.
Och kallt så inihelvete har vi...långkalsongerna skaver....Rantafar har fått en skrällande hosta, och hos grannen står bockhelvtet och lyser ännu sen jul, hade jag bössa skulle jag skjuta ned den jäveln , sa Rantafar idag.....(hoppas han menade bocken då)???
Nej nu börjar jag bli isk, sätter upp en sommarbild från älskade havet som jag njuter lite av innan jag hoppar isäng med Rantafar...någon graviditet är ju inte att tänka på.....

Tjingeling alla vänner....


24 kommentarer:

Kerstin sa...

Haha, du är bäst. :) Dyngle på snön, ja du är inte ensam. Jag vägrade temat jag med. Vi kan bilda klubb.
Vilken ljuvlig sommarbild. Där har vi ju ännu en klubb. Havsklubben. :)
Men åh, vad jag garvar när jag läste kommentaren. Hälsa Rantafar att bastudörren blir kvar, inte sjutton kan vi visa upp förrådet!!!! :)
Sov så gott och händerna på täcket!

Lasseivåmma sa...

Dyngle på snö, kan väl vara dagens ord.
Gillar bilden på grästuvan, skulle kunna vara ett självporträtt av dig.
Hoppas det töar snart, här har vi bara -4 i dag.

Oljekritan sa...

haah ha vad rolig du är! Gillar dig!!! Skjut ner båda, granne och bock..samma sak kanske..Ja sant..ungdomarna mår inge bra idag..jag jobbar ju med många som jag får bra kontakt med i "mitt" kafé...de är trötta orkeslösa, uppgivna...stressade och oroliga.Inget bra..Jag skulle vilja skaka om dem allihopa få liv och glädje i dem..Hur ska det bli??
Snygg grästofs, den säger så mkt!! Glädje i den!!!Kram och god Torsdag//Karina

Anki Nilsson sa...

Gammal och orkeslös vid 20:o, ja det är ju bara att beklaga. Men de är nog långt ifrån alla ungdomar som känner så - tack o lov.
Nä tacka vet jag oss kärringar som fortfarande är som 20:o så länge man nu undviker speglar....men i sätt o sinne fast en aning klokare kanske.

Underbar bild du visar, tänk att växter verkligen kan växa överralt där de vill. Däremot är de inte alltid säkert att de växer där man vill och planterar dem, de är väl som vi, de har en egen vilja helt enkelt.

Kramiz Anki som flåsar vidare

Ann-Mari sa...

Hmm...tror nog var och en börjar bli dyngle på snö! Fyndigt ord :-). Jag är ännu mera le på kylan...

Ser fram emot värme, grästyvor och havet!

Rigmor sa...

Va skönt det är att komma hem till lilla torpet, sätta sig lite halvseg efter en "sovande natt" på jobbet och läsa din blogg!! Det piggar upp!! I morse tog jag mitt kaffe i min ensamhet framför morgontv:n och såg hur jävla kallt det är i norr, ned mot -42!! De intervjuade en gubbe i byn som uppmätt temperaturen, å jo, han tyckte det var kallt, han hade varit uppe kl 04 föra att varmköra bilen...så den skulle starta under dagen igen. Sen undrade de hur många det bodde i byn, å han funderade en stund, sen konstaterade han att det var nog bara han...men ibland var de två...undra på det!! Så nedrans kallt!!
HepStars, det är nostalgi det!! Kommer ihåg när man satt med den där gamla uschla radion och försökte ratta in radio Luxemburg, och när man väl fick in det så fick man sitta blick stilla och knappt andas om man skulle höra åtminstone några toner av det senaste i musikväg...
Unga idag verkar inte må bra, inte alla iallafall. Jag vet inte om det är de själva eller omgivningen som ställer för stora krav på dom, eller om de förväntar sig för mycket av livet. Att tro att livet redan är kört vid 20 är skrämmande...
Nu ska jag slänga in en lax i ugnen, hungrig som sjutton efter natten, inte sov jag gott utan min gubbes snarkande!!
Sköt om dej vännen!!
Kram kram

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Tjenare Rantamor !
Kommer också ihåg Hep Stars. Såg dom första gången i Folkets Park i Kisa...
Sen har jag träffat Svenne Hedlund ett antal gånger genom åren, han är ju också smålänning.
- Tack för hockeystödet igår kväll. Jag bjuder tillbaka ikväll....
Nu har jag lagt upp ett recept på hälsobröden. Dom är inte helt GI-mässiga, men åt det hållet....:o)
- Ha det bra !!! / Hasse

BP sa...

Känner helt igen mig i din berättelse - ja inte bocken då;-)
Musikkvaliteten var mycket bättre förr tycker jag, fler duktiga sångare och roliga stilar. Dessutom kommer man ju än idag ihåg vad banden hette. Om jag skulle räkna upp ett band från nutiden skulle jag nog kamma hem noll.

mimmi sa...

Haha .. j som vanligt lämnar jag din blogg skrattande :) underbart härligt uppfriskande att komma in och läsa din blogg :)4 ja man är otrolig trött på snö jag håller med dig och den förbaskade kylan som inte vill ge mig sig
hoppas att du ändå kan få en bra dag :)
Jag blir 57 snart .. så någon tanke på en graviditet finns inte.. vilket nog är bra då man nog inte kan bli det heller ;)

ansepanse sa...

inte behöver Rantafar skjuta bocken, säg till honom att gå och sparka ner bocken istället :D
visst är det kulturskatter, Hep Stars, Tages, Shanes.... finns mycket eller hur
stackars 20-åring att känna så, förhoppningsvis är det inte utbrett så att det är många 20-åringar som känner så
ha en fin torsdagkväll - kramar

Anonym sa...

Ja nu fick jag också en liten nostalgi chock!!
Det där var just så som jag också levde på den tiden Jag känner igen mej själv på pricken!!
Alla låtarna 10 i topp. Gramofonhörnan med Kersti Adamsrej
Det var tider det massor av minnen poppar upp ur mitt huvud tror jag ska se om jag kan hitta lite låtar ifrån förr här på datorn
Önskar dig en trevlig helg från Kristina

Anonym sa...

Ja nu fick jag också en liten nostalgi chock!!
Det där var just så som jag också levde på den tiden Jag känner igen mej själv på pricken!!
Alla låtarna 10 i topp. Gramofonhörnan med Kersti Adamsrej
Det var tider det massor av minnen poppar upp ur mitt huvud tror jag ska se om jag kan hitta lite låtar ifrån förr här på datorn
Önskar dig en trevlig helg från Kristina

Annelie sa...

Hepstars! Gode Gud i himlen, det känns som hundra år sen! Tänk vad söta dom var! Jag var dödskär i Benny, alla mina kompisar i Svenne förstås! (Jag föll aldrig för samma som "alla" andra... för det mesta gillade jag de fula killarna, kanske för att jag var så ful själv? Mager och eländig som jag var.)
Och The Monkees, kommer du ihåg David Jones? I det bandet var det Mike Nesmith (han med toppluvan) som gällde för mig, i Stones var det Ringo....eller möjligtvis Charlie Watts, det berodde på humöret just den dagen.

Det är inte konstigt att en del 20-åringar är trötta och orkeslösa, en del av dem har ju precis klippt navelsträngen.
Förlåt, men 80 och 90-talister är INTE alltid roliga att ha med att göra på akuten i alla fall, de tror att de hamnat på McDonalds.
Dessutom har de alltid en mamma med sig som svarar på alla frågor.
Sa gnällspiken......

Christina i Grannäs sa...

Pang på, ingen förskönande omskrivning här inte!
Läser dina inlägg med glädje. Tänk att det finns så fyndigt folk i grannkommunen. Ser fram emot ditt nästa inlägg.

Camilla (Rantis) sa...

Dina recept börjar bli väl känd här på nätet....
kolla länken:

http://dubbelhakorna.blogspot.com/2011/02/lattbakat-tunnbrod-pa-spisen.html

=)

Anni sa...

hahaha, ja Rantis sprider rykten, men det var som sagt du som spred receptet - och det är minsann värt att spridas!

Minns du upprördheten som blev när det avslöjades att the Monkees var ett ihopsatt band av killar som inte känt varandra förut? Katastrof! Så kunde man ju inte göra! Fusk!
Annat är det nu för tiden när bandet sätts ihop hur som, helst och ingen har åsikter om det...
(och jag gillade också Mike Nesbitt bäst ;-))

Nette Cecilia sa...

Glömde bort dig av någon anledning i går ,skulle meddela att jag inte alls är intresserad av det där fejsbook jag heller,nostalgi idag ja vi är ju inte riktigt jämnåriga men Hepparna var nog med på min tid ,men jag var nog inte torr bak öronen på den tiden,men för min kusin var nog Svenne allt ivärlden ,du tänker också på sommaren precis som jag idag,Kram Nette

susanne sa...

underbart inlägg, rantamor! igen!
kom genast att tänka på kasettspelarn som man satt och banda in låtar på kasett från 'en gåva i toner', som kom en gång i veckan på radion =D
det var tider de! å fanken om kasetten tog slut mtt i biisin, då blev de ti svänga å jäkla fort! å rec å play ner samtidigt, annars sket de på sig!
som en tösabit i vår närhet sa 'herreguuud, jag blir ju 21 å då måst man ju börja ta ansvar' dethär ett halvår innan hon fyllde 21 redan!
int vet jag men blir de för tidigt gamla eller? det goa me de e ju att de kör förbi oss 'ungdomar' =)
kram
susanne

Beppan sa...

Wedding - och Hep Stars - det var tider det! Deras Sunny Girl övningsdansade vi tjejer till på mitt lilla rum innan dansen på bygdegården....
Bråttom hem från skolan efter roliga timmen på lördagarna för att hinna till 10 i topp.
De stora frågorna gällde Elvis eller Cliff? Beatles eller Rolling Stones?

Oj oj oj så nostalgisk jag blev av att läsa ditt härliga inlägg!!!
Men också beklämd - gammal och orkeslös vid 20!? Vad skulle 20-åringen säga om oss damer som börjar närma oss bäst-före-datum???

Lilla C's mamma sa...

Håller med Annelie jag, 80 och 90talisterna är kurlade och bortskämda, det märks tydligt bland de praktikanter man har att göra med. Näe ett kok stryk i Fia med knuff skulle de ha så det blir nå folk av dem. ;-)

//M

Bettan sa...

Härliga bilder du bjuder på och ett härligt blogginlägg, men tragiskt att en 20åring känner sig gammal och orkeslös, men allt blir väll var man gör det till.

Trevlig helg!

Osloskånskan sa...

Donovan minns jag...och Hep Stars. Mycket bra musik från den tiden!

"Lillagul" sa...

Vet knappt om jag vågar skriva att det är snöfritt här i söder :)
Men en attans så kall vind har blåst dom senaste dagarna :(
Härligt sommrig bild på grästtuvan i klippskrevan !

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Grattis !
Timrå går som tåget. Eller förresten.....tågen står ju stilla på vintern. Jag tror det slutar med SM-guld.
Hälsar Hasse