lördag 26 februari 2011

Straffarbete...och en havsdejt...

Hur mycket gillade jag inte att titta på termometern imorse...plusgrader och liiite svag sol.
Halsen kändes sådär...natten hade varit sådär....
Rantafar nu tar jag en promenad ska du med ????
Nähä det är sport på tv, men det skiter jag i för nu går jag, puss å hejdå.
Jag går ned till havet, solen är inte riktigt framme, så det blir lite mystiska disiga foton.
Och jag är inte ensam som fotar.... en till som klickar runt, en pratsam trevlig kille....tjooohoo jag har en dejt...nästan.

Ute på havet svischar skotrarna förbi i en jäkla fart, vissa bara för åkandets skull, och den här skoterföraren har varit ute på en fisketur.
Både jag och min "dejt" fotograferar, och han vill veta om jag har något favotitställe att fota på, jo jag tipsar om Järnäs, och killen blir eld och lågor och startar bilen å sticker.....
Jaha d va den dejten d....jag skrämde nog den söta dejten...en ilsken finskfödd kvinna som svär som en vuxen oxe, kan ju aldrig bli söndasgskolelärarinna..... 

Lite grafiskkonst har jag gjort utav lite februarisnö....lekt i photoshop.

Kom så hem från min fotovandring, och fick straffarbete i tvättstugan.
Högen av ostruken tvätt var enorm, hur kan det bli så när man ändå är hemma och ser högen varje dag.....jo jag hatar att stryka tvätt.
Men jag smugglade med mig ett glas vin, det blir så mycket roligare då....vardagsarbete med en guldkant.
Men va fan...så kommer Rantafar in å kollar och kommer på mig....trodde han kollade på backhoppning, men han har koll på sin Rantamor minsann...klick...klick...
Men d va jäklars så bra att ta in ett glas vin i tvättstugan för nu är hela högen borta...
Bortstruken...puts väck...

Och va åt vi ikväll, jo enkelt och gott...en wook på lite kyckling och goda räkor uppe på...och en kall sås gjord på piiripiiri.
Sen blir det en repris från igårkväll, har stekt trattisar och hyvlat över parmesan över som vi ska mumsa till den "otroligtspännandemelodifestivalen" som precis sparkade igång, med en något pissnödig sångare som klämde fram en låt som jag absolut inte skulle rösta vidare.
Men vilken låt ska jag rösta vidare....inte vet jag, jag röstar aldrig, jag bara kritiserar...låtar, kläder, röster och utseende...
och Rantafar kollar att benen går ända upp på tjejerna...
Själv kommer jag ihåg första omgången...det var en neger (får man skriva så) som sjöng och han var bra...lite gung i låten kommer jag ihåg....men gick han ens vidare ????

Ooops nu ska jag slutblogga för ikväll och sätta mig jämte Rantafar och äta lite trattisgodis, dricka ett glas rött till, och njuta av lördagskvällen..
Tjingeling....
Herregudlassestefans....sjöng...

8 kommentarer:

BP sa...

Synd med din havsdejt - verkligen. Förstår dig - du vet som aptitretare åsså får man äta husmanskosten hemma. Då vet man iaf vad man får. Nej nu glömde jag ju att det är du som lagar maten;-)
Härliga bilder iaf - ja som vanligt.
Maten vägrar jag kommentera ;-)
Tvättstrykning finns inte på kartan i det här hushållet - inte sedan 25 år tillbaka - ungefär.

Svar: Det där med kanalerna - ja några har kommit på plats - tror jag iaf, då maken sitter framför svt 2 och en trist opera just nu. Tror att alla finns fast man kommer bara åt dom med två remotes å det ligger inte i "nummerordning", vilket betyder att jag ropar på maken om jag vill titta på nå't;-)

mimmi sa...

Ja de är inte så trogna de snabb dejter man kan hitta på sina promenader :)
Det var underbara bilder som du fick ihop på din promenad .. men jag får nog säga .. jag gillar den bilden där Rantefar hade varit i farten ;)
Jag var också ute på promenad och hade tänkt att lägga upp lite bilder från den idag ..men så kom jag hem .. och vad fick man syn på då ..ju Den förbaskade Sparvhöken var här och idag fick den mat .. så det blev de bilder som hamnade på bloggen idag:)
hoppas ni har en riktig mysig lördags kväll nu :)

Nette Cecilia sa...

Du fotade min sida o jag din vid havet då finns vi på rätt plats åtminstone,trevligt att få se en bild på dig .Ni är så välkomna att hälsa på när ni kommer över ,meddela bara när så jag finns på plats ,det finns också semester för oss företagare o då är jag för det mesta till sjöss kan man väl säga ,kram Nette

Jenny sa...

Vilket härligt kort på dej "i strykhögen"! Skål för detta!

Och vad jag skrattar när jag läser om att Du också "kritiserar" låtar, kläder och hela "tjottafadderian"...Haha! MEN DET ÄR VÄL DET MAN SKA GÖRA OCKSÅ??
Det ska vara så på melodifestivaler!
Jag älskar att kolla på detta spektakel och tycker det är lättsamt och jätteroligt med ny musik!
(Ja, förutom Lasse Stefanz då, för då tog jag kisspaus...och hällde upp en kopp kaffe till...Haha!)

Ljuvligt gott verkar Ni ha ätit i går kväll, och ett (eller två?) glas vin kan ju smaka bra till sånt godis...:))

Ha nu en fin söndag, och kram på dej!!
Jenny (fd Himmel & hav)

Susann sa...

vilka härliga bilder :)
Önskar dig en toppendag .

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Härliga isande bilder !
Bra tips med rödvin i tvättstugan. Får testa det, har tvättstugan mellan 16 och 21....:o)
Däremot är det många år sedan jag slutade att stryka några kläder. Onödigt arbete. Det är ju ändå skrynkligt efter en halvtimma....:o)
- Ha det bra däruppe, trots hockeyförluster !!! / Hasse

Anne sa...

Hade gladeligen gått med dig på promenad för att slippa att se på sporten..;-)

Kramizar Anne

Anonym sa...

Oj så härlig mat!
Och bilderna! Jag tycker om "färglösa" bilder, känslan blir så tydlig utan att man behöver markera den, visa på den. Bravo!