tisdag 15 februari 2011

Näe inget "fäjsbokkande" för Rantamor.....

Skulle ju inte blogga ikväll. Är "frösen å husken" och har lite ont i halsen, ja vad ska jag mera gnälla över....jo håret börjar bli långt både på huvudet och på benen...fan tro om jag inte håller på att få skatbon under armarna me.
Men varför ska man bry sig om sådant när man varje dag får klä på sig ett helt underställ för att överleva kylan. Skulle tro att det extra håret värmer lite d me, det kanske är en överlevnads reflex som jag inte har förstått förrän nu.
Jo en sak skulle jag skriva om på min blogg... och det är en fråga jag har fått av flera av mina bloggvänner....om jag är galen...svar JA *skratt*
Nej, det var en fråga om jag är med på det där "fäisbokkandet"...svar NEJ...och jag kommer nog inte att vara där heller, och det ska ni vara glad för, för med min teknik skulle jag med all säkerhet släcka ned hela skiten.
Och en annan sak är ju att alla barnen tassar runt på FB och kollar statusen på var och varannan, och jag vill inte alltid veta statusen på barnen, näe skönt att vara gudomligt okunnig...halleluja.
Fotot här ovan tog jag på kyrkogården....och sen sprang jag och Rantafar hela vägen hem....visst ser det kusligt ut. 
Rantafar ser på sporten, viktigt att veta hur det gått i hockeyn...och den förbannade tabellen.
Näe nu skiter jag i den här tisdagen och tassar iväg å borstar tänderna, och slänger mig under täcket och värmen.

Tjingeling....inget "fäjsbokkande" för Rantamor alltså.... 

23 kommentarer:

sasfoto sa...

Hmmm... Kan det vara så att du håller på att få vinterpäls efter den långa och stränga vintern..?

Rigmor sa...

Go´kväll vännen!! Du, här är det snart också skatbo´n under armarna, allt för att hålla värmen...Jag är urless på den här kylan och hela jävla vintern!! Man skrapar bilrutor när man ska från jobbet, fryser aschlet av sej när man sätter sej i den kalla bilen, och sen upptäcker man att man måste skrapa INSIDAN också på bilskrället!! Näe, nu får det allt vara nog!
De var så gulliga på jobbet så jag fick glutta lite på Bygglov mellan alla gubbar som skulle i säng. Min gubbe var den skäggige, med rätt go´och fin mage, ser ut som en snäll nallebjörn. Han tillhörde byggteamet, blå tröja alltså. Jag var lite rädd att han skulle ha gett sej i lag med den där Willy, samma skrot och korn nämligen. Men det gick ju bra...
Vilken läcker bild på kyrkfönstret!! Riktigt spöklikt.
Angående Facebook så är det rätt kul när man väl kommit in i det, tills någon annan också gör det...typ loggar in på ditt konto som några "herrar" (snorungar tror jag) gjorde för mej. Men man ska nog inte lämna ut för mycket om sej själv.
Ha en riktigt bra natt, hoppas du slipper värk och elände!!
Kram kram

Lasseivåmma sa...

ra sätt att få upp värmen är att ta bort skatbon och annat överflödigt hår, fixa upp sig med lite "lukta-gott" och sedan krypa ner under täcket med Rantafar.
Vad gäller facebook så håller jag helt med dig. Testade eftersom barnen håller till där, men slutade av exakt den orsaken du nämner, jag vill inte veta vad dom lägger ut och gör på det sättet. Dom får ringa och berätta valda delar.
Sladden i fönstret, som du så skarpögt såg ska jag ta bort i dag, men inte med ps utan fysiskt, för den var inte så snygg. Den går till en värmekamin som sitter över arbetsbordet och är i nuläget en förutsättning för att man ska kunna göra något där ute över huvud taget, men den behöver ju inte hänha framför fönstret.
Hoppas kylan släpper snart, vi har lite mildare i dag.

Vitsippan sa...

Hejsan Rantamor B.R.!
Bra då vet jag, Du är nog förståndig.Det var Madeleine som fixade FB det jag började med allra först på datorn.Sen googlade jag mycket,men tyvärr, så är FB ett enklare och bättre sätt för vissa att hålla kontakten.Sällan jag får ett telefonsamtal nu. Min väninna Maggan och jag pratas vid och syrran Maud, hon föredrar telefon, men är på FB för barnens skull.
Såg min lillasyster (fintokig) stod där i helfigur,som om hon skulle ut på en ridtur, en röd jacka.Hon har inte accepterat att hon är syster till mig.Men är vän med min dotter.
Sedan bloggen kom in i mitt liv,är jag bara inne och kollar läget, har ju goa vänner där också,från norr till söder.Det finns mycket skumt där på FB, så man får akta sig, unga killar som vill "para" sig med mig hahaaha.
Ha en fin dag med Rantafar.

Kram Mi

Lotta sa...

Hahahahahaha!!!!! Tack för morgons roligast underhållning.
Här behövs inga bilder för du skriver så man kan se varje detalj glasklart framför sig.
Jag har skrattat och skrattat så nu har du piggat upp en halvsur kärrig ordentligt.
Jag vill ha min kamera tillbaks men den lär jag visst få vänta på i fjorton dar och mer där till,
om det inte sker ett under.
Då har den varit borta i över en månad.
Var glad att pälen växer. Det håller kylan ute...
Jag håller med om det med FB.
Jag har försökt tre gånger men jag tycker att det är riktig skit.
Våra ungar är också med där och jag håller med dig om att det räcker att de har sin status uppdaterad varje dag utan att min skall synas också.
Jag får förfrågningar minst ett par gånger i veckan men jag har sagt aldrig mer...
Krya nu på dig och ta en liten hutt.... Det kan hjälpa. Kramizzzzz på dig

Anki Nilsson sa...

Hihi...fniss...du är verkligen stört skön!! Hundarna undrar varför matte sitter o skrattar så tårarna rinner så där alldeles för sig själv. Jag trodde inte håret växte på benen vintertid...men de kanske de gör..hihi.
Bilden var lite läskig så jag förstår att ni sprang hem, de skulle jag också gjort..

Kramiz o ha en underbar dag

Anki Nilsson sa...

Glömde att säga: man behöver inte ha sina barn på FB.

Kramiz igen

Anonym sa...

Hejsan i stugan Rantamor
Ibland kan man känna sig så där lite tråkig och trött men i dag har du säkert piggnat till igen
jag ville bara önska dig en solig och glad fortsättning på veckan från Kristina

Berit sa...

Vacker bild på kyrkan! Riktigt konstverk som så många av dina bilder. Jag var med på FB tidigare tills folk började ringa mig och tacka för inbjudningar som jag inte hade skickat. Jag hade förstås missat att klicka ngn sekretessfunktion eller så... Ungdomarna skrattade åt mig och förklarade att de går till så och att det inte är ngt att gå i taket för. Jag vill ju ha lite kontroll så jag beslutade mig för att går ur FB. Då började vänner ringa och undra vart jag hade tagit vägen...
Lite komiskt faktiskt. :)

Leena sa...

Bilden från kyrkogården är vacker, och fint efterarbete också. Du får till det där harmoniska och lugna i dina bilder ... skönt att titta på.

Jag är med i FB sedan några år, har inte fått några försök till raggning eller ovälkomna inbjudningar. Vet inte vad det säger om mig iofs, motbjudande kanske ... :) Men jag har hela tiden haft hög sekretess, det är bara vännerna som får se. Jättebra sätt att hålla kontakten med släktens ungdomar. Vi pratade om detta nu när jag var i Finland och ungdomarna tyckte det var jättebra. De är väl medvetna om vad man kan skriva, och som min systerson sa så sätter han inget där som han inte kan säga högt till vem som helst.

Ha en skön onsdag - och håll koll på nästa fullmåne! Du vet det där med varulvar och andra hårbevuxna monster ...

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Håller med dej om Fejsbåckandet, det får ungdomarna hålla på med....
- Jag har ju sagt att Timrå kommer att klara sig till slutspel. Rantafar behöver inte vara orolig...:o)
- Har tittat på bilden, men kan för mitt liv inte se vad den föreställer, jag kanske börjar bli skumögd...
- Ha det så bra där uppe !!! / Hasse

Rigmor sa...

Ja det blir väl att ta med sej hammare i bakfickan för mannen i huset och styra kosan uppåt, bastu måste ni ju ha!! Vi hade ju planer på pool till sommaren, men det ser ut som om vi har större behov av garage och förråd, och naturligtvis ska han ha bastu också, så han också kan bjuda gubbarna på bastukväll!! Sen ska det tydligen vara en liten myshörna utanför bastun, med kylskåp. Undrar just till vad...??
Ha en fortsatt bra dag, själv ska jag till jobbet snart och sova över!! Jävla dumheter, men jag får väl finna mej i det...sovande natt kallas det. Ja, va annnars skulle man göra nattetid...??
Kram kram

Lysande ögonblick! sa...

hahaha. du är la för go. :-)

Har buskar både här och där kanj ag säga. Man måste hålla sig varm under vintertid, så är det bara. :-)

KRAM KÄRA DU!

BP sa...

Bilden är suverän - att titta på via skärmen. IRL hade jag nog också sprungit hela vägen hem... för mycket Harry Potter över den;-)
FB - aldrig i livet. Argumentet att man får tag i vänner som man inte sett på 20 år håller inte. Hade man vela träffa dom hade man ju gjort det.
FB är som prostitution tycker jag och om man (på ploj) går in där så får jag ståpäls (fast tvärtom) när jag läser vad folk offentliggör. Herregud!!!

Camilla (Rantis) sa...

haha...kanske dax att gå loss med hyveln snart då... så ATT skatorna får nått att bygga med!

Jasså, du bojkottar OO idag... *S*
Ja, de snöar faktiskt här med....
gjort det hela dagen fast väder-Åke sagt att det INTE skulle snöa..
Å inte har ved-Åke kommit heller...
shit, blir dyr ved på OK en sväng till!!!
Är ju hemma med Lilla Tussen idag å någon började frågan OM det är vår hund???
Ja, man kan undra.... å hur blir det när bebbe kommer???

Nä, nu ska jag göra lite rullader till husmans-Hedlund...
*S*

Anonym sa...

Vilken kusligt häftig bild! Snyggt redigerad.

Jag har Facebook och tycker att det är ett bra sätt att hålla kontakten med folk. Kanske framförallt för att jag inte tycker om att prata i telefon :)

Annelie sa...

Hahahahahahahaha! Dags för raka, skrapa, putsa, plock, rycka, fila och smörja ser jag! En helrenovering lite då och då piggar ju upp. Sen kan du med gott samvete följa Lasses råd tycker jag.
Fast han älskar ju dig ändå, vad tänkte jag nu på? Ta inte bort för mycket, han kanske inte känner igen dig!
Fejan? Jag är beroende av Fejan, det är ju skitkul! Fast, jag har mindre och mindre tid att hålla den uppdaterad, det är bra mycket roligare med kameran!
Kramar!

Annelie sa...

Bilden! Jag glömde ju bilden! Den blev superskön! Riktigt mystisk och spöklik, härligt, jag gillar när det är lite spooky!

Osloskånskan sa...

Helt enig! Aldrig, aldrig denne där!

sasfoto sa...

Hej igen där uppe i nordliga breddgrader.
Ja du, Vättern är en märklig sjö, oftast ett av de sista svenska vatten som fryser. Senast sjön var totalt igenfrusen var 1987, snart 25 år sedan.
Många spekulerar och undrar... Kanske har det att göra med att den är så jäkla lång (15 mil) och smal och är 129 meter djup där det är som jäkligast att bottna...
Ha en bra fortsättning på veckan! /SA

mimmi sa...

Ha ha .. något skatbo tror jag nog inte det blir ..men kanske ett bo för en liten söt blåmes ;)
Jag har Facebook .. och det var mina barn som ville att jag skulle skaffa mig ett konto där ..men det är så himla rörigt där .. inget för en gammal tant som mig .. så jag är kanske inne där hm . 4 gångar per år ?
ha en fin kväll
kramizz :)

Kerstin sa...

Hahahaha, ingen är som du, jisses vad du kan leverera. Ett gott skratt förlänger livet, du kommer ställa till det så vi blir 150 år allihop! :)
Fantastisk bild, ser riktigt läskig ut.
Såg din kommentar hos Rigmor om bastun och din saknad av bastu. Vi har en.......som förråd!!!! Dör du nu? Jaja, vi måste rensa i förrådet så vi kanske kan tömma bastun nån gång. :)
Ha en fin kväll.
Kram

Oljekritan sa...

Men vad positivt, så har jag inte tänk..att håren värmer ju..då slipper man raka benen, va bra...ja under alla underbyxor syns det ju inte i allafall..och vi kan ju ha våra buskar kvar under armarna, till sommaren kommer...då vi har linnen...eller har vi linnen?? Inge snyggt med gäddhänget?? så vi slipper raka då mä..va bra...alltid finns det nåt positvit..Det positiva med Fäjsbok, tycker jag är, att det är ett kul sätt att hitta gamla vänner, kontakt med arbetskamrater och släkt...i denna dataålder..man skriver bara det man vill, och besöker de man vill...och det gäller att inte fastna i det....ROLIGARE att bligga tycker jag....Åh en bastu vore gött nu...ska basta i morn med dotra mi, det blir skönt,,Kram och sovgott..