tisdag 22 februari 2011

Önskan.


Idag är TisdagsTema Önskan, och att just önska sig något är så stort, det är så mycket man skulle vilja önska. Tankarna går till familjen, och jag önskar att alla ska ha det bra, jag önskar att världen vore annorlunda, och att inte folk i sin iver om makt, skulle ta kål på varann.
Jag önskar att alla barn som far illa, skulle få känna en äkta trygghet, en varm och kärleksfull famn att krypa upp i när gråten känns så nära. En varsam hand, som skulle stryka bort det onda och alla tvivel om att det inte finns hopp om en framtid, som är värd att leva för.
Men just idag, hade jag önskat att jag kunnat åka med Rantafar in till Umeå och hämta LillaC på dagis, och se hans lycka, och känna hans små armar om min hals.
Njuta av LillaC, och hans mamma ikväll, bara umgås och njuta.
Men idag blev det inte så, alla dagar blir inte som man tänkt, här sitter jag med en kropp som bara totalvägrar idag, dom svarta korparna hackar värre än annars , så det är bara att gilla läget och stanna hemma.
Men jag vet att Rantafar kommer att njuta för mig också....

Sen önskar jag att jag ska behärska photoshoppen, ibland blir jag så frusterad, men jag lär mig något varje gång jag klickar och drar med musen.
Idag tog jag fram en enda ros ur en rosbukett, och är jättestolt.
Vill ge den rosen till bloggvännen Rigmor, för jag vet att hon har det jobbigt just nu.
Och till alla andra bloggvänner som på ett eller annat sätt kämpar med sjukdom, och livet.
Jag vet att jag har det så bra, och önskar alla andra det också.

Detta var mina "önskor" mera på TisdagsTema

18 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jag kan instämma fullt ut i första delen av din önskan. Det låter fint med LillaC också, men jag väntar en stund till på att mitt lilla barnbarn ska komma ut i världen och sen ska jag också njuta.
Krya på dig. Rosen och framgången är till dig också. (Jag håller också på att träna, men idag blev det med nya objektivet, så Psh får bli i morgon.)

Rigmor sa...

TACK snälla älskade vän!! Ja, det är tungt, men för den skull får inte det svarta och mörka ta överhand. Efter en natt med väldigt lite sömn och sen en heldag på jobbet så är kropp och själ lika trötta, och förhoppningsvis får jag sova i natt. Samla kraft både till mamma och barn, vi ska ge honom det bästa vi har, vår kärlek och omsorg, resten hoppas jag att läkarkåren på något magiskt vis ska lösa. Jag tror på under, det måste man.
Sen gör det mej ont att du har de där jävla korparna häckandes hos dej, måtte de med det snaraste flytta tll annan ort, och varför inte ta bockjäveln med sej på en gång...
Jag vet också att du liksom jag har lärt oss på den hårda vägen att värdera våra närmaste på ett helt annat sätt, helt plötsligt blir det ganska klart vad som är viktigt i livet...och det går inte att köpa!!
Tack än en gång för den underbara rosen,jag kommer snart på fötter igen, jag ger aldrig upp!!
Kram kram

Leena sa...

Din första önskan är något som jag också känner starkt för. Men jag är lite av en känslomässig fegis och vågar inte alltid säga vad jag känner ... så bra att du säger det så bra. Och min önskan är också att du blir snart bättre så du kan göra saker som du vill göra.

Och vad beträffar Photoshop så tycker jag att du redan är jättebra! Men PS är ju en gäckande utmaning, ju mer vill man lära sig, desto mer vill lära sig ... Så på'et bara!

Oljekritan sa...

Vad fint!! En ros kan stärka när det känns tungt...inte alls lätt att ibland orka med vissa saker..Det är då det är så gott att ha vänner!! De där svarta korparna skulle jag vilja skjuta, likväl som grannens bock..Ack vad trist att ha ont..Hoppas det onda mildras och dagen i morn blir bättre...LillaC så söt han är...Håller mina tummar att du får träffa honom snart!! En Av mina Anemoner vill jag ge till dig!! Kram Karina

mimmi sa...

Det var underbara önskan du hade .. tänk om alla ville så :)
så skönt det skulle kunde vara att leva här på jorden ... för ALLA ..
Det var jätte fina bilder och visst lär man sig något nytt så fort man drar i musen ...men det gäller att komma ihåg vad man gjorde också förstås ;)
kram :)

"Lillagul" sa...

Vilken fin önskan du har !
Egentligen skulle man ju inte behöva önska det utan det skulle ju vara en självklarhet !
Men nu är ju vissa människor funtade som dom är eller snarare som dom inte ska vara , åh då måste man ju önska !!!
Synd att du inte kunde åka med Rantafar o hämta Lilla C :(
Behärska Photo Shop ??!! Det lär man sig nog aldrig helt åh hållet ;-)
Var Kjelle Bus ska sitta på min hoj ?
I tankväskan så klart :)
Ha det gott !

Nette Cecilia sa...

Det är besvärligt när alla delar inte hänger med,konstigt med den här kroppen som inte vill hänga med alla dagar fast huvudet vill.Mina knän har inte tyckt om mig idag ,eller så var det jag som inte tyckte om dom.Dina tegelhus är alla bekanta för mig ,har varit i Hfors många gånger på mässor brukar säga att jag bor där en vecka i året.Jstad besöker jag en till två gånger i året vi har vänner som bor där.Hoppas det känns bättre nu,Nette

Krönikören sa...

Fint skrivet. Och fotot av rosen är underbart! Så krispigt och skört.

Anna Carin Ahlander sa...

Fina tankar om livet och dess vedermödor. Alla har inte turen att vakna friska och smärtfria, men visst önskar man att man en dag kunde vakna och säga att man inte har ONT längre. Fina bilder, kämpa på med PS, det är så kul.
Anna Carin

Wildhearts sa...

Underbara önskningar! Hoppas att du mår bättre imorgon. Ta hand om dig!

Caja: sa...

Min önskan har redan infunnit sig...jag har hittat alla fina bloggare och kan känna att jag inte är ensam om att ha en kropp som inte vill som jag...det har gett mig en annan livskvalitet som inte går att beskriva för någon som är frisk. Sen är det ju även mycket ledsamt att läsa om när alla har det tufft...men vi finns här för varandra, vi i blogglandia..

Jag önskar att din dag i morgon blir bättre än denna som snart är till sin ända.

Kramar/caja

Lilla C's mamma sa...

Men lilla C's moffa poffa njöt nog lite extra att ha lillongens fulla uppmärksamhet alldeles för sig själv en dag. :-)
Tack för hjälpen pappa.. <3

//M

BP sa...

Underbar text och bild! Är väldigt impad över dina PS kunskaper. Det hade jag då aldrig kunnat göra. Jag kör med - ja du vet - Autokontrast och -nivåer.

PS. Tog bort 2407 och har ändrat. Inte p g a din kommentar utan - ja det får bli ett blogginlägg imorgon, som har med min avsaknad av IQ att göra. DS

Anki Nilsson sa...

Jag jagar dom, de svarta korparna...för att få bort dem från dig. Vilken vacker ros till Rigmor. Hon behöver all energi hon kan få nu, lider med henne.

imorgon är en ny dag o nya tag, hoppas de blir en ljus dag med vita duvor istället för svarta korpar.

Kramiz Anki

Camilla (Rantis) sa...

usch inge bra att du inte e pigg....
men i morgon e en annan dag, hoppas att det är bättre då...
Jag ÖNSKAR att det onda e borta i morgon...

Å vettu...vettu vem jag har hittat på fäjsboken...
Belinda...
du vet hon jag lekte med när vi bodde på Björken.
Hon har gift sig har två barn å bor i Falun....
Skoj att hitta så gamla vänner, hon va ju den första jag lekte med när vi flyttade hit till Sverige..
=)

Nu har jag lagt upp Veckans Hus utmaningen....jösses vad jag gick igång på ordet Tegel!!
Hahaha!

Pialotta sa...

Ibland känner man verkligen av att man lever (som du såg i mitt inlägg oxså) men en vacker ros är en vacker ros.. så himla vacker bild:) Photo Shop använder jag ganska så sällan nu.. det finns andra program som är enkla och snälla mot en:)
Lilla C.. så fin han är. Hoppas dagen i morgon ger nytt hopp till dig:) Ha de.. Tjingelong

sasfoto sa...

Fint skrivet. Själv fick jag en önskan uppfylld, att få tillbringa stor del av kvällen tillsammans med lille Goingen. Vilken känsla att uppleva de första stapplande stegen fram till morfar... Häääärligt!
Hoppas att din kropp rättar in sig i ledet och uppför sig som den ska.
Kram/SA

Anonym sa...

Gulle dig!
Det finns dagar som inte blir, men sen kommer det andra dagar som blir fast man inte räknat med det!