lördag 12 februari 2011

Handtag.

Hedwig på VeckansHus vill att vi ska ge henne ett handtag.
Jag brukar inte så ofta vara med i denna utmaning, kanske för att jag är dålig på att fotografera hus. Är mera ute i naturen än i de befolkade delarna där det finns hus.
Men detta handtag fotade jag i fjol sommar i Borgafjäll, när jag gick med LillaC förbi Kapellet där.

Och idag tog Rantafar å jag en promenad i solen, och förvirrade oss in på kyrkogården. Men va i hela friden ska vi på kyrkogården göra , undrade Rantafar, som säkert var rädd att klockan i kyrktornet skulle stanna, bara av anblicken av Rantamor, och tänk om något skulle skita sig och jag måste använda mitt karga ordförråd....

Jag måste fota handtag till en fotoutmaning, lugnade jag Rantafar med...och se det hittade vi ju men inte på kyrkan, utan på ett troligt gravkapell...fast det var ett gammalt gravkapell som nu var inredd som kyrkomuseum. Men allt var låst till Rantafars stora lättnad....och förrseten sa han du kan ta foto på mina kärlekshandtag när vi kommer hem....eller näe..nu får det räcka med handtag.
Vill ni se mera får ni gå till VeckansHus.http://veckanshus.stjernvall.se/

19 kommentarer:

Camilla (Rantis) sa...

åh de första handtaget var ju rikigt snyggt med mönster å allt...
Aha....de va därför du skulle till kyrkan idag, tur de inte va söndag då, då kanske ni hade hamna på söndagsmässan... *S*

Själv har jag macrat å lekt med tulipaner idag....

Hedwig sa...

Du är då för go' och vilken tålmodig gubbe du har. Hoppas vädret var härligt i alla fall.
Det första handtaget var verkligen vackert. Nr 2 likaså.

Elisabeth sa...

Fina handtag. Jag tycker det andra är väldigt vackert med sin blåa ton omot den grå trädörren. Tur att ni tog en promenad, så vi fick se detta. Ha dé!

Lasseivåmma sa...

Tjafs och tjafs, nu ska jag vara lite elak som omväxling: Du fick en bild på ett handtag efter tre försök, de andra två är portklappar så vitt jag kan se. Det får väl ändå betraktas som bra av en virrig kärring att träffa så pass, eller var det så att Rantafar pekade åt dig till slut. Nog för att de två första är snygga, särskilt 1.an men tyvärr får de då delta i en annan utmaning.
Puh, skönt att avreagera mig lite, så kan jag gå ner och pussa min fina fru en stund.
Tjingeling på dig Lappmoster.

BP sa...

Alltså antingen får man matorgasmer på din blogg eller så blir det hand(tags)diton;-)

Hursom - underbara fynd du gjorde:-)))

Oljekritan sa...

det är så skarpt, dina kontraster, KONSTraster....skitsnyggt...att handtag är vackra, ja det är de!! Vilken kamera!! Jag skäms när jag tittar på min fåniga tusenkronors töntkamera här på bordet.-DEN är bra och lättskött mamma, sa sönerna när vi köpte den..Men sant,den duger åt mig..Jag njuter ju av dina fina skarpa "super foton...Undrar om jag HAAAAAAAAAAAAAAAR macro eller vad de heter..kram

Rigmor sa...

Ha, ha...handtag som handtag, var det än sitter...!! Jag är lite fascinerad av gamla lås och handtag, så där skulle jag nog ha kunnat varit med på utmaningen.
Från att ha haft skitväder igår blev det strålande sol idag, kallt men vackert. Det har jag sett genom fönstret när jag jobbat nämligen...
Lider med dej när korparna kommer nattetid. Här sitter de och lurar runt husknuten känner jag, många tokiga lyft blir det när man jobbar med funktionshindrade och utvecklingsstörda som kastar sig ohämmat när man minst anar det.
Ha nu en bra kväll, jag anar att ni ska äta något riktigt gott, här blir det varma mackor,varken särskilt nyttigt eller någon höjdare men jävligt lättlagat när man är trött!!
Kram kram

Oljekritan sa...

Hej igen...Jorå..jag ska måla..tack för din uppmuntran..Har inte inspiration...sur, nog för skitaxeln värker...men som du säger, lägger den bredvid och tar fram oljekritorna istället, ingen idé att tjura. God Lördagskväll till dig min sötvän//Kram

mimmi sa...

Ha haha . du är för härlig :D
bild nr 2 .. tyckte jag såg ut en napp :)
det var fina bilder..även om jag nog inte skulle vilja gå där ..men det är klart ..mitt på dagen då kanske jag skulle våga mig dit .. om jag har gubben med mig :)

Wildhearts sa...

Det kanske var tur att det inte blev fler än dessa handtag? ;-)

Ha det riktigt bra!
Agneta

Lasseivåmma sa...

Jo det vore ju en högtidsstund, schlagerfestival och julmust, tillsammans med en 30 år gammal hund. Är det verkligen det intrycket du fått av mig.
Ne, just nu sitter jag med en rejäl whiskey, en tokig finsk bloggerska på tråden och kulturnyheterna i bakgrunden. Med tanke på kvällens TV-program så tror jag att jag ska hälla upp ett glas åt fina frun och se om det tar på avsett vis, sedan får väl Babsan sjunga vad fan han vill.
Du kan väl rapportera hur det går...

Nette Cecilia sa...

Trevligt med handtag här o där ,fniss,snygga bilder ,det var nog taxi körning senare på kvällen också,kramis Nette

Camilla (Rantis) sa...

hahaha...kolla in denna länk:

http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

Kerstin sa...

Men du skulle antagit Rantafars förslag, hans kärlekshandtag hade nog gjort sig bra på bild, eller hur? :)
Fina bilder, gillar dom alla. Det är så fint med gamla dörrar, dom har oftast vackra handtag och portklappar.
Ha en fin söndag.

ansepanse sa...

vilka fina handtag
kramar

Mona sa...

Vackra handtag och jättesnygga foton. Nr 2 är min favorit.

Pysselfarmor sa...

Det var äventyr det du var med om för att fotografera handtag och byta flaska ;-)

men va vare' som rök? var det han med hornen som kommit på fel plats, eller var det ungdomar som tjyvrökte bakom stenarna...eller...hade du fejkat dit röken ;-) (tror jag)

Beppan sa...

Vilka äventyr!! Och fina bilder på vackra handtag fick du till!!

Anni sa...

Finfina handtag - jag tycker att du ska strunta i Lasses retfullheter ;-)

Å andra sidan sa Hedwig "trycken" också - undrar just om Rantafars kärlekshandtag kan få plats under den benämningen?