lördag 13 februari 2010

Nostalgi..nja lite kaos


För att återkomma till det mysiga nostalgi fotot i mitt tidigare inlägg så har jag funderat om lite. Fotot är i sig väldigt stämningsfullt lilla C och pappa som fiskar...men verkligheten var något helt annat..eller hur tjejer???
Vilket kaos det var kvällen innan dom stora grabbarna skulle äntra helikoptern och flyga upp på fjället, den kvällen glömmer man inte lätt. Nej aldrig skulle jag påstå.
Fiskeresan från Borgafjäll upp till Slipsiken var ju planerad hela vintern, och det är klart att kvällen innan skulle ju all packning kollas. 25 kg var fick dom ha inne i helikoptern, men attan vad packning grabbarna hade. Dom sprang hela kvällen som myror runt runt, packade i ,packade ur. Tror inte att någon var helt medveten om att dom åt en god grillad filè, och att dom blev bjuden på en dyr champagne för att fira den minsta grabben som skulle bli 30.
Så följande dag när alla grabbarna + packning och två tomma ? kakburkar, var inknölade i helikoptern, och den med stor möda lyfte upp mot fjället och det stora äventyret började för våra modiga män, då började också semesterdagarna för oss tjejer och lilla C. Eller som lilla C sa , det var han tjejerna och mommo...hm...
Oj va vi njöt av våra dagar. Säkert lika mycket som grabbarna njöt av sin fjällresa. Vilket mysigt sommarminne att ta fram och komma ihåg, med mina tjejer och lilla C.
En dag vill jag också bo i tält långt upp på fjället, och bara fiska och njuta.
Tjingeling.

6 kommentarer:

Löven killen sa...

Måste bara få inflika att kakburkarna ( burken ) kom väl till användning . Vilken myshöjare det blev för mig och junior , tänk dig
- Endast ett fåtal plusgrader i tältet
- En vinande kall nordanvind utanför
- 2 st kraftigt tävlingssnarkande gubbar i grann tältet
- Styrkevattnet slut

Vad gör man då?

Givetvis tar man fram kakburken och 3 st värmeljus för placering i nämnda burk och gör lite mysigt... ( tanken med att få bort fukten gick väl sisådär )

Broke back mountain varning !!!!!!!!!!!!!!

Lövenkillen sa...

Glömde jag säga att Löven spelade ut leksand igår...........

Leksand-Björklöven 1-3

eller

knätofsarna - Björklöven 1-3

( med knätosarna menar jag inte Ante )

Återtåget version 35:3 ????????? Nä , det går nog inte i år heller . Kan ingen säga till mr ejendahl att det finns bättre prospect att lägga pengarna på .

Camilla (Rantis) sa...

...hum.... ja just ja, dessa kakburkar ja...
de skapade i alla fall inlägg i din blogg!!
*hahaha*
Man undrar ju just vad helikopterföraren hade för tankar om gänget som skulle upp på fjället....

Ja, om Ante hade hållt sig till "knätoffsarna" i alla fall...
Såg på en bild på fäjsbooken att han hade ledbands skada i känet just nu...
ja, ja... håll sig i pulkan i stället, eller som lille C, på sparken!!!

heja Bollnäs!!!

Lövenkillen sa...

Är Ante och Peter the great ( foppa ) släkt ? Då menar jag inte deras kunnande inom hockeyn utan mer deras gemensamma nämnare på skador !!!!!

Camilla (Rantis) sa...

Jo.... bägge tillhör nog de lite vekare virket eller??
men de verkar i alla fall som om de klarar av att vara "fan-bärare"....
Sprang inte Ante med den lilla finska flaggan vi hade där hemma på tv ett tag....? eller är det jag som yrar????
Skål tamme gröningen!!

Böte sa...

Inga kommentarer... Jo en föresten, du har rätt Löövenbrau. Visst verkar de som vi är släkt Foppa å jag, men de är juh så här. Gör man saker på elitnivå så blir man förr eller senare skadad. I Mitt fall elitjägerdrickare.... Har haft en riktigt bra säsong hittills men i helgen kom motgångarna. Men de är bara att bryta ihop å komma igen... Siktar på SM i jägersvepning 2011 ist ;-) ...en tä!!! ...en tä!! .....å en tä!!!