torsdag 4 februari 2010

Torsdag och hockeykväll...

Ikväll blir det hockey, och eftersom vi inte i detta fattiga hushåll inte ser någon kanal med en enda match, så blir det att lyssna på radio. Och med tanke på åldern på radion kanske det är bäst att vi börjar värma upp lite och ratta in rätt våglängd på kanalen. Och på tal om gammalt visst är det en skön bild av hockey utrustning??? Min man Jakobstadsbon är ju ett gammalt proffs från forna Ryssland, då hockeyn ännu var lika långsam som ett slagskott av Jesper Jäger.

Ha ha ha vad jag ljuger bra ,vem tror på mig? Inte en kotte. Näe men sanningen är att min man Jakobstadsbon faktiskt spelat hockey i denna utrustning, men bara på en uppskottad isfläck någonstans i barndomens hemland. Men när jag frågar vem som var hans idol inom hockeyn så är det ingen finne eller ryss utan Lill Strimma och Lasse Björn.
Och jag kommer inte ens ihåg att dom spelade hockey när jag var liten. Jag fick ett par vita konståkningskridskor, och skottade fram en isfläck på ån och åkte och snurrade i konstiga piruetter ända tills att det knakade till i isen, som det alltid gör, och så befann jag mig plötsligt hemma i mammas kök och drack varm choklad, livrädd att drunkna som jag var.
Blev därför ingen isprinsessa. Jävla is och hal var den åxå, och ont i fötterna fick man. Och hade man blivit duktig, hade jag garanterat hamnat i Ryssland och det var jag livrädd för som barn. För gjorde inte vi barn som mor och far sa så sa dom att ryssen skulle komma å ta oss. Hujedamej, inte konstigt att jag alltid varit rädd för ryssar.

Men nu har jag ju halkat ifrån ämnet på den hala is jag befunnit mig på, nu snackar vi hockey, och nu snackar vi Timrå (å du Hedlund , vill inte höra ett pip ikväll =). Vi måste ju hålla ihop alla tummar vi har i klanen, för att Timrå skall ta poäng , blir nog en tuff match. Men men man vet ju aldrig, hoppas att Jakobstadsbon och Böte får somna med ett leende på läpparna ikväll. Heja Timrå röd/vit dynamit!!!!

Fan va gott kaffe vi dricker nu när vi malar bönor, himmelskt va gott, Tack alla inblandade, gratis ÄR gott.

Tjingeling.

2 kommentarer:

Malin sa...

Ett litet snett leende kanske Timråiterna somnar med iaf ikväll.
Lilla C har varit riktigt skruttig idag, ingen ork till något, vill inget äta och bara hosta och feber, så i morgon får jag chansen att mysa med min sjuka, trötta men kramiga lilla prins. Hoppas det vänder. :-(
Kramen..
Lilla M

Anonym sa...

Jag e ju på kurs torsdag å fredag...ingen koll på nått känns det som...
eller, ja...på mig själv i alla fall...
underbar bild du har idag...den får full pott i tabellen från mig i alla fall..

// Stora Syster Yster Ranta