torsdag 3 februari 2011

Provhyttsmardrömmen....

Igår var vi på dagis och hämtade en överlycklig glad LillaC, som hade väntat hela dagen på att vi skulle komma.
"ÄR det säkert, mamma" frågade han flera gånger på morgonen innan han skulle på dagis. Vi blir så lyckliga av hans kärlek. På fotot här, är han nog lite irriterad på att mommo ska fota hela tiden...han vill ju se på Bolibompa, trött efter en dag på dagis, och sen en eftermiddag med  lek, kurragömma, lego och bus med mommo och moffa.

LillaC`s pappa bjöd på en riktigt god skaldjurssoppa, räkor och musslor och mycket gott, och sen rostade grönsaker på toppen.
Jädrans den långe kocken kan göra mat, inte bara sälja mat.
Ja okey.. han må vara förlåten att han drar till London, trots att vi har styckfest i helgen...
Efter middagen ville LillaC höra en saga, så vi gonade ned oss i sängen och läste om Byggare Bob och alla hans fantastiska byggmaskiner, som hjälper honom. En stund som jag alltid njuter av, sagostunden, det gillade jag redan när våra barn var små, när man kände dom små liven tryggt gona in sig bredvid mig...tilliten och kärleken som är så viktig när man är liten.

Före på dagen fick jag lite "springaruntiaffärenorgasm"...utsvulten som jag var.
Famnen full av kläder och in i provhytten...nu jädrar i min låda...
Vissa kläder är mera kul att prova än andra...ta bara dessa långbyxor, eller tajts eller va fan dom kallas. Redan när man börjar dra dom över vaderna så känns dom tre nummer för små.
Men jag fortsätter ...jag dra och töjer på tyget lite...kämpar och drar lite till....och lite till.

Och plötsligt befinner jag mig innuti dessa byxor....kollar kritiskt i spegeln....nääää känns som att jag har dragit gummibandsnätet på en kassler...näää..
Och nu börjar det allra värsta...
Nu ska jag få av mig dom jävla byxorna....jag ålar och kämpar....svetten rinner, dom jävlan har fastnat på min kropp, jag kommer att bli hudflängd.
Paniken kommer....jag måste få av mig dom ....och plopp...plötsligt släpper kroppen ifrån sig byxorna....men va följde med...jo trosorna....där står jag naken med byxorna i en hög på golvet.
Herregud ber jag...låt inte LillaC`s fräscha mamma stå där och dra bort provhyttsgardinen och fråga..."mommo hur går d????" och se denna svettiga uppenbarelse stå där halvnaken i hennes affärs provhytt....jag blir bönhörd...tack tack.
Det var ett pagg...ett par byxor och jag har en hel del kvar....bara att bita ihop.
Nu förstår jag varför jag inte handlar så ofta...
Men det hela slutar ändå med två par byxor.....dom andra fick jag inte av mig...*skratt* lika bra dom får följa med hem, dom skulle ju gå ut sig en storlek, sa LillaC`s mamma.
Och två skjortor följde och av någon anledning också med mig hem.....
Attans...
Tur att Rantafar har ordning på ekonomin...eller hur gick det, väl hemkommen började han desperat att läsa sina tidningar....stackarn.
Men han fick en välklädd Rantamor....ja jag kämpade av mig byxorna innan sängdags *skratt*, men vänta bara..... vi fortsätter jaga kolhydrater så det kommer att ordna sig.....
Måste avsluta min blogg med den godaste osten av alla.
Parmesan, vilken krydda till det mesta.
Lägger också ut detta foto till sonen...och hoppas att han förstår vad jag menar....
I lööövyou parmesan...
Den här bloggen skulle jag ha skrivit igår kväll...men datorhelvetet ville ingenting igårkväll, gick inte ens att komma in på hotmailen, så lite småilsk lade jag mig på kvällen....ingen blogg...suck .
Men jag har ju alltid Rantafar att ge mig på *skratt*...

Näe Tjingeling en torsdag har blivit född och klockan tickar iväg...ute snöar det...och inne fortsätter Rantafar att läsa Privata Affärer...Lindex aktierna gick iallafall upp igår *skratt*...

19 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

*skratt*...hick. Du kan verkligen få en vanlig tråkig provhytt att utspela en rolig historia. De måste vara en ren fröjd att vara på shopping med dig.

Kramiz Anki

Anni sa...

Jaha du, ett år sedan Rantis fick hit dig - det hade du aldrig trott va?
Nu har du flyt under tangenter och bakom linsen - visst är det roligt!!!
Grattis!

Men provhytter? Nja, det är inte så kul - kan ofta vara skönare att handla på nätet och prova hemma där ingen ser...

Tack för lånet av dotra din, jag gjorde mitt nästa för att trötta ut henne!

Anonym sa...

Härligt Rantamor! Och den första bilden! Hur underbar som helst.

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Vilken underbar svartvit bild på Lilla C !
Bra taktik under GI-bantningen att köpa ett par storlekar för smått...:o)
- Ha det så bra där uppe, och lycka till med hockeyn ikväll !!! / Hasse

Camilla (Rantis) sa...

hahaha...
ja, dig kan man ju inte åka ut å shoppa med, jag skulle ju aldrig våga dra bort gardinen på provhytten....man vet ju aldrig vad du har för dig...

Ja,du...jag värmde mina kamrater jag...
läs Marias blogg så får du se:

http://3vligheter.blogspot.com/2011/02/nu-ar-det-officiellt.html

...Hedenhös fick just sitt röda kuvert i lådan, han skulle verkligen behöva Rantafar ekonomiska hjälp....
det finns ju någon sån där "magisk siffra" som man ser om man har gjort ett bra eller dåligt val, jag låg ju på 12, som var en medelmåtta i landet, medans Hedenhös låg på 3.....
Så lite hjälp skulle behövas....
Kanske nått Rantafar kan se över någon gång efter den beryktade styck-festen...

BP sa...

Bra att läsa att den "gamla" Rantamor med svordomarna är tillbaka;-)
Din gymnastik med tajtsen hade jag då gärna velat se - men jag vet nu varför jag inte äger sådana...
Sedan undrar jag bara om du köpte dessa bling-bling-dojor också.

Som vanligt: helt underbara närbilder som jag dreglar över:-)

Rigmor sa...

Det är tur att ingen jävel kommit på med dolda kameran i nå´n provhytt!! Fast det är väl ingen som törs...Känner igen eländet, och varför har alla storlekar blivit mindre med åren?? Förr kunde man glatt ta storlek 40 eller 42, och den passade, nu får man smyga med en 46 bara för att fabrikanterna ska snåla så förbannat på tyget. Jag blir lika nedstämd varje gång jag provat kläder, men jag måste ju skyla min lekamen med något så det är bara att stå ut och lida.
Jag brukar avundas dej lite sådär i smyg för att du bor så vackert, men snöar det idag hos dej så tror jag att jag stannar här nere på Närkeslätten i blåsten, vi har fem-sex plusgrader och sol, men man får hålla i peruken om man ska gå ut...
Ha en go´kväll vännen!!
Kram

Lasseivomma sa...

Nere på SÄPO, där dom kollar filmerna från alla provhyttskameror skrattar dom så dom skriker.... Skulle kunna ge en slant för att se den filmen, inte för det pornografiska innehållet i första hand, utan humorinslaget. Kanske lugnare förresten att jag ser det för min inre syn (asgarv).
Porträttet på lilla C är bland det bättre jag sett från din kamera, vilken blick.
Rantafar kan väl höra av sig om han vill att vi ska starta en insmling till Rantamors exesser i provhytterna, men då ska vi se bilder först.
Ha en bra torsdagkväll nu. Tjingeling.

Nette Cecilia sa...

Nu har jag fått en del kommentarer som jag kan testa på mina kunder när dom morrar i provhytten .Någonting som jag aldrig förstått är varför dom pratar med magen varje gång det provas kläder ,det är ju i matbutiken dom borde göra det,fniss, jag är ju inte själv någon storlek 36 men ,,,,, Håller med dig om parmesanen ,kommer så väl ihåg när jag åt den första gången på en vinprovning i Italien ,där var 2 damer norrifrån vi frågade hur det smakade ,vi fick ju ost mellan olika viner ,dom svarade att, e va så stygg he de mellan sortre .Ha det väl ,Nette

Kerstin sa...

Hahahaha, jag döööör. Känner igen mig så du kan aldrig tro. Har stått svettig och smått panikslagen mer än en gång i de där förbaskade provhytterna. Sällan eller aldrig har dom nån pall att sitta på så då ska man stå där och balansera på ett ben och riskera att rasa ut med draperiet först. Nej, det där är ingen höjdare, det är därför jag så sällan köper byxor. ;)
Underbar bild på lille C. Fin fokus på ögat.
Ha en fin kväll nu. Hoppas att det går bra för Rantafar med ekonomin.

Maria sa...

Jisses vilket jobb du haft men slutet gott eller hur. Visst är det skönt att få höra att barnbarnet vill komma. Sist Mira var här så hade Christian sagt till henne, skall vi åka till farmor hon svarade, ja vad roligt. Det värmde i farmors hjärta.
Ha en fin fredag/kramizar

mimmi sa...

Ha ha ha ... vilken tur att han inte kom in och frågade då :D
Jag får ont i magen varje gång jag har varit inne och hälsat på hos dig .. ja inte av dina mat bilder .. utan av det du skriver .. för jag ligger krampartat över dator bordet av skratt :)
ha en fin kväll nu :)

Chris sa...

Vilket underbart porträtt - den översta bilden. Helt fantastiskt bra

Oljekritan sa...

hhahha hahaha va rolig du är...men det där är ju så typiskt...Själv provar jag inte några kläder..måttar och gissar och tror de ska passa..det jobbiga är ju att gå och byta, sen ibland är jag så inbilsk att jag tror att jag ska banta ner mig och komma i kläderna sen....det hänger en hel del för smått i min garderob!! Va go han är lille C!! Lyckan att ha honom så där nära.Mysigt!! Så söt unge!!
God kväll min kära vän... och tack!!

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Grattis till segern !
Extra skönt när det är mot Modo....:o) 7 Hasse

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Go-kväll Rantamor !

Idag har vi varit hjälpsamariter, det var bra gjort av oss tycker jag och även hon som fick liten puff i rätt rikting.Vi är några tuffbrudar här i bloggvärlden.
Nu höll jag på att skratta ihjäl mig, kunde riktigt se Dig framför mig.Har en sådan där figurformad, jag får panik innan jag fått av mig den, om jag ens får den på mig.Fy farao för taita kläder.
Jag höll på att riva ner en hel hytt en gång, de är ju så jäkla trånga, som Du vet.
ha en skön kväll. Kram Mi

ansepanse sa...

hahaha - ja, se prova kläder i dessa provhytter, jag fick köpt mig fyra par byxor för några veckor sedan, det var också ett provande
Sv: tack, det är bra med armen
kramar

Leena sa...

Haha, nu har jag fått mig ett gott skratt igen! Provhytter är inget upplyftande för humöret, man ser ju alla skavanker och valkar där, och ofta i gräslig belysning också. Förr hade de mycket snällare provhytter, för sådär 20-30 år sedan ...

Parmesanen ser farligt god ut, den använder jag mycket också. Och så äter jag den i små kuber, hur gott som helst.

Kram, Leena

Annelie sa...

Han må va hur irriterad han vill. när det blir såna ursnygga kort så får han stå ut! Eller hur?
Lille C:s pappa, är han också en sån där gourmet? Vilken soppa! Den ser hur god ut somhelst!
Visst är det underbart med den där lilla lässtunden, de små händerna som kramar om farmors finger, en liten varm kropp som kryper intill och man bara njuter av barnet som tycker att man är bland det bästa som finns! Det finns INGET som uppväger den känslan!
Provhyttsäventyr, det kan man säkert skriva en hel bok om, rena rysaren!
Här jagas det också kolhydrater, nu när jag inte ska röka gäller det att hålla vikten. För jag vet att börjar jag gå upp så är ciggen en välkommen tröst, och det vill vi inte!!!
Janis Joplin ja, gu så bra hon var tyckte jag! Jag hade nästan glömt henne!