tisdag 27 april 2010

Att gå genom rutan.....

I morse när jag kollade ut så hade jag en hel flock med fåglar, och där fanns också bergfinkar, rätt snygga fåglar. Men dom hade bråttom...flög och åt....åt och flög... och jag fotade genom köksfönstret. Blev så ivrig att jag slog kameran i fönstret...och vips var det fågeltomt på gården. Men dom brukar ju prata om att gå genom rutan......jag gjorde det....nästan.
Men jag lyckades med ett foto som ger rättvisa till min pippi bergfink.
Och att vara ute å cykla.....är vi ofta i vårt liv, ordentligt ....ibland mycket å lite mindre...men nu ska vi cykla på riktigt, för det säger vi varje år. Min kära man gillar bara lite att cykla...han får ont i arslet....och däromkring. Jag älskar att cykla, så min velociped kommer nog att rulla, får också ont i musklerna runt puppilura...men vaddå det går ju över. Kanske vi skulle köpa nya sadlar med lite fjädring....mera fotöljaktiga. Får se.
Nu har vi (min man) bytt till sommardäck också, vi vågade inte byta innan fjällresan var gjord, man vet aldrig vad man kan möta på vägen.
Förresten på tal om allt annat, jag hade varit på ett "tökken te" Tupperware möte och köpte nog världens dyraste plastburk att ha grönsaker i, den hade hål man kunde reglera i ena ändan. Ni vet ju hur det är ...man tycker ju man måste köpa något, även om man VET att det ÄR dyrt och inte värt pengarna.
Nu hade jag diskat den i diskmaskinen och min man plockar ut den...VET ni vad han säger.....jo man fan vilken bra burk å ha mask i när det är hål att öppna så maskarna får luft. VA världens dyraste MASKBURK....d kan jag lova. Får nog gömma den, annars lär den försvinna.
Herregud...min dyrköpta burk, vågar inte berätta för gubben va den kostade ens. Skulle nog ha fått en hel ikea kasse full med plastburkar ,på just ikea.
Så är dagen slut. Strykningen är kvar. Gubben ser på fotboll på övrebotten, jag lyssnar med ett öra på alla melodifestivalslåtar på tv........och bloggar. Lovar att jag inte hört mycket.
Men d gör inte ett dugg.
Tjingeling vänner, sov sött inatt...
7 kommentarer:

sasfoto sa...

Hi... Tur att rutan höll och en bra bild hann du ju få innan de skrämda for iväg. De återkommer säkert och då får du ta det lite försiktigare.
Har i kväll gjort som du, suttit vid datorn och samtidigt strölyssnat på melodifestivalslåtar. Från mig hade ingen av dem fått höga poäng...
Ha en bra fortsättning på veckan! /SA

Lilla C's mamma sa...

Jag lyssnade också på bidragen, efter det vill jag ogärna erkänna att jag har finskt påbrå...Hur tänkte dom nu? Men å andra sidan var det inte nåt annat bidrag som var bättre heller. Och mest intressant blir det ju sen att se spektaklet live, alla kläder och frisyrer. 29 maj, dagen innan vi åker till mallis. Gud så skönt det ska bli...har inte bokat hotell för vår "egen" del av resan ännu, sambon har gett mig fria tyglar och oj va svårt det blev. Ska man välja stranden eller citypulsen. Nära till stranden, långt till city och mysiga restauranger, eller mitt i smeten, långa promenader till bad och strand. Hmmm... Lilla C får ju fem dagar med strand och all inglassive först, är det ego att vilja bo nära shopping, mysiga restauranger och goda viner? Vi blir ju nära marineland med delfiner och rockor också!! Aja, vi får se.

Kramen,

//M

Annelie sa...

Du har inte gett upp det här med att fota fåglar ser jag, fortsätt du, du är ju på god väg! Smäll inga rutor bara....
Och cykla är härligt, det tycker jag också. Förra sommaren tog jag en upptäckarfärd ii min nya hemstad, jag cykla runt i Stockholm i 9 timmar! Jodå, lite öm på vissa ställen blev jag allt, fast förvånansvärt nog mest i händerna!
Det är snart dags för en ny tur, men lite varmare får det nog bli!
Tupperware, det är bra grejor, men visst är dom dyra! Inte kan man ha dom till maskburk!
Fast jag tycker nog ändå att andra också kan göra bra plastburkar nuförtiden också. Man vill inte ha samma burk i 20, man blir ju dödstrött på den! Och bara för den var så dyr vill man inte slänga den.....
Kram på dig!

Annelie sa...

Får väl byta bort den där spindeln, det är många som är lite skraja......*skratt*

Camilla (Rantis) sa...

....har inte tagit ut tv till stugan än så jag missade förhandsvisningen av melodi festivals låtarna....men d verkar ju inte gö nått, låtarna fick ju inge bra kritik...
men en tv måste jag nu fixa hit till sista april, de kommer ju 4 ungar, å man vet ju hur de är idag....lekar ju inte med kottar å pinnar som jag å mina syskon gjorde..
=)

Har tänt en brasa å ligger kvar i bäddsoffan ( får jag sork-feber så vet vi ju varför)
städade en hel del igår men har fortfarande mycket kvar...
tvättade 5 maskiner med tvätt igår, mmmm så gott de luktade när man tog in dem...
blir säkert 5 maskiner till idag...

ang fåglar så såg jag Hacke här igår kväll..
vi fixade gasol till terassvärmaren å satt ute å njöt med ett glas vin å öl igår... näää, jag vet inget R i måndag, men när man första gången flyttar ut till stugan måste man ju få njuta....
å när vi satt där ute så kom han flygade, hacke alltså, å "tjippade" så där som han gör....
så jag hoppas att d blir hacke ungar i sommar med...

nej, dax för morron pink både för mig å o-djuret jag har varit dygns matte till...=(

Marmeladen sa...

Jag har också försökt mig på att fota fåglar genom fönstret, men oftast dyker lillkissen upp och då försvinner dom.

Läste om er fjällresa och om renskinnet och fick mig ett gott skratt.

Ha det så bra!

Camilla (Rantis) sa...

...de var ju tiRsdag igår... hahaha!
har inte koll på dagarna!