tisdag 20 april 2010

Fjällen dag 2..vem ska börja????

Jaha ja, efter en natt i fjällen kommer vår första utflyktsdag. Igår gick jag å köpte hembakt tunnbröd utav Arne, och d vill jag lova är något av det goaste man kan göra mackor av. Arne blev jätteglad när jag kom...va fan säger han ä ni här, han håvar upp sin telefon å ringer sin fru....du har kunder lås upp i källaren....
Jag kan bara skratta....han låter som en hallic...du ha kunder i källaren. Jag förklarar vad jag tänker och han bara skrattar så inga ögon syns. Goa Arne och hans fru, med världens goaste tunnbröd.
Matsäcken är klar och gubben är packad....näe nu blev d fel, han har packat fiskeutrustningen.
Vi packar akjan och drar. Skotrarna åker förbi oss...jävlar va fort det hade gått om vi haft en tökken te motordriven. Men vi kommer dit vi ska. Startar borren, och nog är det is alltid , hela meters stålet åker ned innan hålet är klar.
Tittat på tusan, gubben drar den första fisken. En öring. Och jag kan meddela att han hade gjort ett riktigt mångkulturellt hål till sig, han fick också en röding och en stor abborre. Själv sitter jag och läppen börjar bli liiite lång. Så får jag en abborre...vill jag ha d ? Nej.
Men solen skiner och jag njuter av hela fjällets storhet...va bryr jag mig om fisk .... (ni skulle bara veta).

Sen blir det grillning. Oj oj va vi njuter. Kan något vara så gott som att äta ute, med den man älskar (även om han fått fisk) och ute i en sådan miljö. Vi äger en stooor förmögenhet, vi förstår det nu, medans vi tuggar på grillad korv.
Och kolla på den käringen....hur hon njuter och sitter å vippar med sitt pimpelspö. Och kolla in bakgrunden...vilken natur. Tack goa gubbe att du tog mig hit på vintern med....ni ska veta att jag inte riktigt gillar snö å kyla....
men så jävlar....va d rycker i spöt` mitt.....å kolla kolla vilken öring jag hivar upp. Nu blev jag riktigt yr i bollen. Sprang runt å tjoa lite och sjöng lite Colnelius...åååå va jag va lycklig inatt.....osv.. Kolla vilken firre en öring...och stor.
Nu är min dag räddad...och läppen blev plötsligt alldeles normal.
Kolla smailet på fotot. =)
Mitt under att vi sitter å fiskar kommer ett par på skidor. Han har två barn i sin akja och hon ett barn. Va härligt att se. Och vi hade hört dom på andra sidan sjön när dom lekte och skrattade. Lyckliga barn.
Ja d blev en mysig dag på Aava-sjön. Vädret var rätt ok, och fisk fick vi . Och vi känner oss rätt slut ikväll, storkroppen värker, och näsan är röd....., säger som finnen sa...dä kår int ens att runka på näsan......
Nu är det bara en god fiskmiddag som väntar.....ja och så det där med renskinnsfällen då.
Lasseivåmma tycker att man, om man ska, så ska man älska på ett björnskinn, allt annat är fusk. Hm....bli det inte obekvämt med huvudet???
Nu var jag inne på affären när vi kom hem och där sålde dom renskinn.....995 kr. styck. Måste nog fråga gubben. Va fan säger han...995 kr för ett ligg, nä dra mig.
Jamen säger jag skinnet är ju silikonbehandlat.
Ja...säger han då , akta dig för att det blir halt me silikonet.....du kommer att flyga i väggen å så var det med d...inga mer disskutioner om sex framför öppna spisen på ett silikonbehandlat renskinn.
Man som vi känner oss ikväll efter en lång dag på sjön och i solen, så tror jag att vi skulle ligga på det renskinnet å titta på varann och fråga .......
vem ska börja....
Forts. följer.
Fiskeling..pling....5 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Björnhuvudet ska du ha som nackstöd så att du inte far in i brasan när trycket blir som värst. Men det kanske inte blir så farligt, en sådan dag som du beskriver är ju faktiskt väldigt lyckad ändå.
Hoppas ni får ha bra väder.

Agneta sa...

Underbart, underbart, underbart. Det var allt förutom att det är fantastiskt underbart vackert och otroligt fint smil du har. Många kramar akta huvudet om det far in i spisen. Kramar för dina goa tankar

Annelie sa...

Fattar du vilken trevlig stund man har när man läser dina inlägg?! Och det här var väl bland det bästa jag läst. Det blev högläsning på jobbet ska du veta, speciellt det där med renskinnet *skratt*!
Det är skönt att veta att du har det så bra däruppe! (Fast inte jag är med *skratt*)
Och vilka firrar ni fått, men jag tycker nog att du är lite kräsen, aborre som är så gott, men det är klart att det går ju inte upp mot öring.....
Bilden på elden är fantastisk, sså nog är du en fotograf alltid. Och bilderna på er två är så goa och fina, härliga, härliga människor!

Annelie sa...

Måste bara göra ett litet tillägg, bilden på dig är fantastisk, du ser så go, glad och lycklig ut!

Monica o Jacob sa...

Ja det vore ju för jä....t om du skulle halka sv kärleksbädden ASG
Ha en skön onsdag;-)