måndag 12 april 2010

Rökt fisk vid Kärleksudden...

Idag har vi varit ute vid havet, på Kärleksudden med Lilla C, för idag hade vi bestämt att röka fisk med moffa. Igårkväll gjorde vi iordning 18 st öringar och rödingar som vi tagit upp ur frysen. Lilla C sköljde fiskarna, och mommo saltade ned dom, så att fiskarna fick ligga och dra över natten.
Moffa lade alla fiskarna på galler, under uppsikt av Lilla C som var väldigt nyfiken hur allt skulle gå till.

Sen stoppade moffa ned gallret med alla fiskarna i sin fiskerök, och började elda under. Mommo och Lilla C vi samlade pinnar och ved som höll elden vid liv, moffa är ju väldigt noga med att det inte får brinna för hårt, för då blir fisken torr och tråkig.


Men vi hann leka också, kurragömma bland alla trädena och stora stenarna. Vi gick på lite upptäcktsfärd och hittade småkryp som var intressanta, och en massa skräp som vi plockade ihop. Lilla C tyckte inte heller att man får skräpa ned i naturen, det blir så tråkigt för myrorna då, sa han, för när dom vaknar vill dom ju ha fint, och inte ha en massa skräp i sin skog. Klok kille.

Men till slut när vi hade städat skogen och lekt kurragömma, så ropade moffa att nu var fisken klar. Och gissa om den var god. Vi satt ute i solen och njöt av den goda fisken, sen när vi ätit färdigt ville Lilla C ha en godisask. Men det är ju inte lördag sa jag, utan måndag. Men mommo det är lite lite lördag...för det har min mamma sagt, säger han med huvudet på sned, och jag har ätit upp all mat.
Hur kan man motstå dom vackra ögonen.....inte jag.
Ikväll stekte vi köttbullar.....och jag har då aldrig sett en unge äta så mycket, potatis och köttbullar är min bästa mat sa Lilla C och fick paltcoma, och efter all upplevelse och mat, ville han i säng redan kvart över sex . Vi läste Snigel Blå, och sen var det gonatt.
Undrar vad vi ska göra imorron....? Vi få se.
Tjingeling för idag.
6 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Låter som en riktig toppendag. Nog är det härligt med utflykt i naturen med matlagning och äventyr, men tänk att det blir en extra dimension om man har ett lagom gammalt barnbarn med sig. En härlig skildring du bjuder på.

Veronica sa...

Så mysigt och så otroligt gott det ser ut !!!

Camilla (Rantis) sa...

Åh vilken mysig dag ni verkar ha haft ute på kärleksudden... å Minga skulle allt ha varit med å fått ätit lite nyrökt fisk!
Mummmmmsssss....
+14 grader hade vi här idag....
nu e det vår!!!
Tjhhhooooooo...
Gör nog som Röverdottern snart, går ut å skogen å ger ut ett vårskrik!!!!
Underbart.....

Har ju som sagt fått en släng av "spanska sjukan" å hostar, kraxar å snorar...
men de e inge värre, överlever...

Köpte rejäla stövlar åt Von Hedlund idag, i fall han nu skulle plurra när vi åker till Borga, så blir han i alla fall ( förhoppningsvis) inte blöt om fötterna...
Vad ska man ha med sig då, förutom maggot å en Dalberg?
Du får göra en Borga-vår-fiske lista till mig... så länge sen jag vinterfiskade...

Nej, dax att sussa nu....
nattinatt...
å ge Lille Plutten en puss från Moster i morgon.....

agnetha sa...

När jag läser dina inlägg blir jag så avensjuk på dig ska du veta. Du får ju rå om din lilla C varje dag verkar det som.Och vad mysigt ni alltid har. Bor ni grannar eller är han hos er på dagarna när hans föräldrar jobbar? Härliga människa dig skulle jag också vilja följa med ut och fiska. Fast jag är rädd för att gå ut på isar, så det går nog inte.
Kram agnetha
http://agnetha52.blogspot.com/

Agneta sa...

Vilka underbara miljöer du rör dig i, känns som att leva där skulle göra vem som helst frisk, fast jag vet ju att du har dina problem. Kram

Annelie sa...

Vilka härliga dagar du haft!
Den där rökta fisken skulle jag inte ha nåt emot alls!