torsdag 29 april 2010

En riktig skitblogg....

Idag var jag ute på en promenad och ville se lite av våren och vårens blommor, lite vackert. Vi har en jättefin iordningställd promenadväg, som heter Puttes väg, som går utefter havet vackert och fint med platser att stanna och beundra. Nu har precis, inte på hela vägen, snön smält bort så jag tog mina snyggspringskor på och gick.
Det visade sig fort att, det inte bara var att gå som en normal människa, jag fick gå å snirkla mellen alla hundskitar. Ville jag titta på havet eller fåglar, var det bara att stanna, för skulle jag gå samtidigt, så var det lika med att hamna i hundskit. Blicken på vägen hela tiden.
Jag möter en dagisuflykt med dagisfröknar som skriker, men se efter gå inte i hundbajs, och dom små barnen förstår ju inte hur mycket jobb dagisfröknarna får med att tvätta skor, och knän från hundskit.
Hur frustrerande ska det inte vara för dom hundägare som faktiskt plockar upp sin hundskit, för dom finns jag har sett det, dom tar sitt ansvar för sina små älsklingar.
Ja d är bedrövligt.
När jag ändå skriver om skit, så måste jag tillägga att jag gick in i hagen där kossorna brukar gå på sommaren och där hade kobajset tinat fram. Nu är det bara att ta fram spaden och plastsäcken och plocka lite kobajs till "pärlandet".
Lilla C`s mamma nu måste du komma å plocka hockeypuckar, som lilla C kallade kobajset när han å moffa var å samlade gödsel i kohagen i fjol.
Ikväll blev det en riktig skitblogg.
Å du Lasse d blev ingen en-tre-kåt ikväll, men en god renskavsgryta var nog så kulinariskt gott och nu är det hockey som gäller för min man och jag......ja
fortfarande undviker jag tvättstugan och strykningen, måste ju få till en blogg.
Och alla fina vårblommor jag lagt till kommer från Krokusvägen nere hos sonen....här finns inga blommor alls ännu......bara hundskit.
Tjingeling tjingeling imorron är en annan dag/krama varann.

2 kommentarer:

Misswhatsit sa...

Vilka vackra blommor du har fotat!
Håller med dig om att det inte är så kul med hundskit överallt.:( Tur att inte alla hundägare är lika nonchalanta.
Jag har nyss köpt en bok som heter "Ta skit och gör det till GULD." Ska berätta senare om det fungerar så kanske du blir rik på promenaden nästa gång.:)

Gela sa...

Ja du som nybliven hundägare så lovar jag att plocka upp efter den. Det hör ju till. Är en dela av hundägandet. Har funderat om man kan använda det som gödning i trädgården. Har aldrig hört något om det...
Fina bilder du tagit.
Har ej sett några majvippor å köp jär, mjöd jo ja et år men har ej orkat iår.
men he ska no bli glada vappen entå.
Ja sku vila ha grisar...
Ha en trevlig helg/Gela