onsdag 14 april 2010

Fågeljävlar vart flög dom..????

Nu har jag sett i månader hur fina fågelbilder alla mina bloggkompisar har tagit, mot en blå himmel, alldeles förbluffande snyggt.
Hur fan gör dom????
När vi var ute vid havet skulle jag bara fånga dom jävlarna...på foto alltså. Varje gång som dom kom, tjoade dom lite extra, och min man skrek och jag försökte få fram kameran som jag med omsorg stoppat ned i sitt kamerabo. Jag kämpade och slet, men lyckades jag...nähä när jag hade fram kameran , när jag hade ställt in den, siktade och sköt...vart var fåglarna då...tja inte vet jag men dom var då inte framför min kameralins. En fågeljävel vände visst, och kom tillbaka, ni kan ju se på mitt snygga foto om ni har bra syn förståss....
Förbannade fåglar, ska aldrig fota dom igen. Jodå säger min man, nu får du packa din ryggsäck och ta med din sovsäck och knalla iväg till fågeltornet med din kamera, vore väl själva tusan om du inte lyckades fånga en fågel i din kamera. Jaha ja....smugglar nog med en vinare d kan bli kallt att vänta på fåglar...näe jag skiter i fåglarna....
Tänkte att det var nog lättare att fånga en fjäril. Jag jagade den så att jag såg panikångest i dess ögon, knäppte ,knäppte och knäppte och när jag kollade fanns där ingenting....absolut ingenting och ingenting igen. Ett foto hittade jag med en stackars slutkörd fjäril, som satt i fosterställning och skrek..."trodde på våren......det skulle ju vara så vackert..fridfullt" men då hade han inte träffat mig.
Tänkte fortsätta min jakt idag....men inte en fjäril så långt ögat når...borta. Nu har jag förstört våren...fölåt`alla fjärilar ni är så vackra...men inte på bild...

Så ikväll tog vi det säkraste vårtecken som vi vet...vi grillade...dock inte fläskballe, men kött ändå och riktigt gott. Min man grillmannen är jätteduktig på att grilla.....eller är inte alla karlar d, visst är det manligt att grilla. Här står vi käringar hela året och steker kött...jaha, sen blir det grillsäsong satan va gott kött...vem minns vinterns stekar och köttgrytor...ingen.
Men jag älskar min grillman, det är något särskilt med våren och grillningen. Han sitter där och ser så sexigt manlig ut...mitt i elden, röken, och alla grillkonster.

Jag kan juh iallafall hälla upp vinet...lufta det, då kommer alla smakerna fram blir bara så gott. Jag steker på trattisar och gör en god stuvning och lite annat gott och smått..vi äter och tycker alltid att det bara ÄR så gott, vi får ju äta tillsammans, bara vara vi två (vågar inte tänka annat) och det är ju onsdag...inget r,,,,jo oRdlös/onsdag vi hittade ett R...tjohoooooo
Det här får bli mitt vintips till helgen, ett riktigt gott prisvärt rött vin.
Gjord på en merlot-druva och är mjuk och fyllig med massor av smaker som bara ....gifter ihop sig i munnen, och en femtilapp me några kronor räcker....gott gott.
Näe nu värker ryggen, nu har min man lessnat på bloggandet, nu ska jag ta ett glas vin till och mysa in mig i soffan....och slänga ett pilskt öga till mitt äktenskap.
Tjingeling ta hand om varann.

9 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Skit i fåglarna, dom kommer vid tillfälle, det är så himla kul att läsa dina frejdiga inlägg. Du är ju bra på att fota vin, bilden med glasen och karaffen är jättefin. Jag är inte alls bra på fåglar, men vid enstaka tillfällen kan jag få med någon av en slump. Man ska nog ha ett enormt tålamod för att bli bra på det, och det saknar jag.
Njut av livet, vilket jag är säker på att du gör och fota det som du är bra på (livsnjutning). Fågelfotografer finns det ändå så många.

Camilla (Rantis) sa...

Haha...säger som Lasse: Skit i fågeljävlarna...njut av mat och vin i stället, det skulle jag gjort...
å vem vet, plötsligt händer det....
en Anka i sikte...
åh, nääää de var ju en annan Anka på tv3...
*S*

LissenTo sa...

Du verkar njuta av livet och din man. Låter bara underbart, vad är några fåglar mot det!

Kerstin sa...

Jaha, då får du se ett misslyckat försök:
http://kerstinsfoto.blogspot.com/2010/01/bilduppdraget-bloopers.html

Eller den här:
http://kerstinsfoto.blogspot.com/2009/12/tisdagstema-ur-fokus.html

Du ser, det är inte se lätt, men nu när du fått dom där flopparna så kan jag väl lägga upp nåt vettigt? ;)
Ha det gott.

Annelie sa...

Du är då för härlig....
Säger som Lasse, skit i fåglarna, vi är bra på olika saker, fota nåt annat istället!
Jag kan heller inte fota fåglar....
Det där med att skriva en bok ihop var ingen dum idé, vi kan skriva 2 kapitel var. Det blir den mest förvirrade boken nån har läst....
Avslutet blev jättebra tycker jag, jag skrattar fortfarande. Äldste sonen ringde dock och var lite bekymrad över min mentala hälsa: Är du inte klok morsan? Vad håller du på med?
Hahaha, han skäms för sin gamla mamma redan... Hur ska det gå när jag verkligen tappat koncepterna?

Visste du att jag gillar Merlot? Det brukar vara mjukt och gott, det gillar jag.
Och din chutney! Den låter helt underbar!
Kramar!

Annelie sa...

Stackars vännen. Behöva sitta uppe mitt i natten för värkens skull! Nu går jag strax hem för att sova, och jag hoppas att du sover just nu.....

Agneta sa...

Ser på ett annat inlägg att du har värk, då får du nog sluta jaga fåglar. De flyger ju ändå ifrån dig. Det är lättare att njuta av livet och ett gott glas vin. Själv är jag väldigt förtjust i Rioja, som många andra svenskar, blir lätt allergisk av Merlotdruvan. Är ledsen att du ska behöva lida av din värk. Kram och tjingeling tillbaka!

agnetha sa...

Hejsan!!
Man blir så glad av att läsa dina inlägg. Du är så härlig och spontan. Med dina underbara svordommar får du min dag att lysa!!!
Synd att du har sådan värk att du inte kan sova på natten, stackare.
Kram till dig
agnetha
http://agnetha52.blogspot.com/

Peter,Bettan och Clara sa...

Va i fåglarna??? Haha nä det är inte lätt, jag gav mig ann en humla igår, den var slö och lättfotad :)
Premiär grillning blir det till helgen och här är det också maken som sköter grillandet, men visst är det skönt att slippa stå vid spisen. Vinkaraffen är riktigt snygg, är det också iittala?

Ha en härlig dag!