måndag 26 april 2010

Måndag å lite vårtecken....

Jag brukar säga att jag sparar på alla roliga minnen, och kan man därtill fotografera så har man ett album av minnen. Och nog kommer jag att njuta av denna fjällvecka länge.
Kolla bara Lilla C, som var med oss ute på isen hela dagarna...vilken koncentration när han vinterfiskar, och han var så duktig.....blir nog en fiskekompis till oss båda.
Glömmer inte när han kom dragandes med fisken på sin pulka-bob, och sen sålde aborren till mig för fem kronor. Blir kanske en affärsman av honom med, en kompanjon till sin pappa.
När vi kom hem hade nästan all snö smält på gården, och där står husbilen och väntar.....vilket vårtecken. Tänk när jag får bädda slafen första gången ,och vi drar iväg..njutningars njutning. Då har jag glömt alla renskinnsfällar och halvfrusna pimpelhål....då är det sommar.
Vi gick ned till ån idag, och se den hade också gått upp. Vad det händer mycket på en vecka, nu är det inte länge till innan vi lägger ut bryggan, och....
väcker upp båten "Sally" och drar ut på havet. Men ännu ligger det is på delar utav havet, så vi får nog vänta lite med "Sally premiären", men nu är det nog dags för gubben min att börja se över fiskenätena.
Ett annat vårtecken för mig idag ,var att jag hängde ut tvätten. Och jösses va den doftade gott när jag tog in den ikväll, skulle nog strykit undan tvätten med, men jag känner mig rätt mör i kroppen så det får vänta. Och förresten hur kul är det....
Tjingeling alla vänner var rädd om varann....2 kommentarer:

Annelie sa...

Men vilka härliga syner som mötte dig när du kom hem! Snön har forit sin kos, och husbil? Har ni husbil? Era rackarns lyckostar! Vi har alltid sagt att när vi blir "panchisar" ska vi sälja allt och flytta in i en husbil, en dan bor i Grekland , nästa dag i Italien. Vi far runt som små ekorrar, och sommaren tillbringar vi i Sverige! Visst vore det nåt!?
Och en Sally också, vilken njutning! Finns ddet något skönare ljud än när man hör vattnet klucka lite mot skrevet, förlåt SKROVET! Ja, i och för sig kan bada lite näck också, när man ändå är igång och kluckar det ju lite där med.....
Lille C verkar vara en smart grabb, vet redan hur man gör en bra affär! Det är gott virke i den pojken!
Kram på dig min vän!

Camilla (Rantis) sa...

Men så härligt det ser ut att våren kommit till er med....
Sally ser dock lite lessen ut än men om nån vecka är hon säkert å guppar i vattnet...

Igår eftermiddag åkte vi till stugan och slog på vattnet och började att städa.
Började med altanen så att vi kunde få ut lounge-möblerna från stugan...
åååh så skönt och härligt att få sitta där ute å njuta!!!
Isen har ju släppt mitt på Ljusnan, och det fanns inge snö kvar alls.... där emot en massa skräp och råttskit!!
Blääääää.....
Ska dra iväg snart igen och städa ännu mer och i natt blir det nog sova-över premiär!
Härligt....

Njut av dagen, det ska jag göra i alla fall!
=)