fredag 2 april 2010

Långfredag...

Långfredagen...vilken låååång dag, iallafall när man var liten och överhuvudtaget inte fick gå ut. Inte fick höras, inget skratt å skoj å stoj. Vi skulle sitta som söndagskolebarn och se blida ut. Jag gjorde det, alla barn gjorde det, men ingen visste varför. Jag vet ännu inte.
Men jag vet att idag har alla förbud hävts. Men jag vet ännu inte varför???
Imorse bestämde vi oss för att packa ryggsäcken ned i akjan, och dra ut på isen med dom aktiva maggoten som krälande trivs i sitt sågspån...??
Det var inte ens en vacker dag. Snön bar inte på alla ställen, vi gick igenom. Det var uppståvatten på isen, mulet, dimma och snålblåst och jag fick dra akjan. Mysfaktorn var inte speciellt hög kan jag berätta.
Och ....ingen fisk = fiskefitta i fiskarens språk. (skrev så för att ni inte ska tror att"jag" hittar på allt=0)
Men vi hade varmt gott kaffe med oss, tack å lov.(fotot taget vid annat tillfälle) Och vi grillade korv, men vi frös nog mest, och allt gick i en rasande fart, och plötsligt var vi på väg hem.....och jag drog akjan. Gissa om jag har träningsvärk ikväll, och när jag gick igenom snön har jag nog sträckt någon muskel som finns där benen tar slut...ungefär....uppåt mena jag....

Men när vi kom hem, hängde jag mig!!!!
Ja i min ryggbänk då, mena jag. Och en varm härlig dusch och så var jag på banan igen. Gjorde en riktigt god påsktallrik, där d fanns sill och till det måste man ju ha snaps, och det hade vi kvar från jul, och d blir nog kvar till midsommar me. Brukar bli så.
Den här dagen blev sådär....men så var d ju långfredag å då ska d ju vara lite tråkigt....för det har min mamma sagt.
Men jäklar va ont jag har i .... ja där bena tar slut...kan man få en sträckning där????

Tjingeling så va fredan slut....
6 kommentarer:

Monica sa...

Ni fick ju en lite tur i alla fall, ser riktigt mysig ut isbilden.Herre gud sprit kvar sedan jul, men klart är den mild 32% så kan man kanske lika gärna dricka vatten haha.
Ha en fortsatt skön långfredag;-)

sasfoto sa...

En härlig låååååångfredag tycks ni haft, även om det var kyligt och lite besvärligt. Men desto skönare är det ju att komma hem och in i värmen!
Ha nu en bra fortsättning på helgen! /SA

Hedwig sa...

Vilken lång dag du haft. Och ingen fisk heller. Hoppas resten av helgen blir angenämare.
Ont i benen här också, men det beror på ovanan att kliiva upp och ner på en stege.

sasfoto sa...

Go kväll! Jag såg din fråga men vet inte på vilken plats jag ska svara. Men nu gör jag det här.
Hittills är jag mycket nöjd med kameran, helt överensstämmande med förväntningarna. Har ju bara haft den några veckor. Använde tidigare en kompaktkamera (Nikon P90 lågzoom), som har sina begränsningar. Det var svårt att välja; två saker fällde avgörandet: de hittills skrivna recensionerna samt minnen från den gamla "goda" tiden (60-tal) då jag använde just Pentax. Ett stort plus är kamerans användarvänlighet!
Till kamerahuset använder jag ett originalobjektiv 28-55 och ett Tamron 70-300. Om ett par veckor ska i kameraväskan finnas även ett makro.
Du kan ju ta bort svaret om du vill. Passar kanske inte in här bland kommentarer.
Ha det fortsatt gott! /SA

Pialotta sa...

Ja du Långa fredagen förr var ingen höjdare då man var i sin ungdoms fagraste Vår, men det var då det.. inte riktigt lika strikt nu som tur är. Ni har varit på tur och vi har haft min son och "fästemö" här på middag.. denna dag har gått i förberedandest tecken för mat och samkväm.. det var kul så länge det vara de, men nu är jag supertrött så sängen kallar.
Natti natti o fortsatt fin Påskhelg.. Jag vill se konst i dagarna nu så det blir säkert så:-)

Lasseivåmma sa...

Långfredagen har blivit bättre än när man var barn (för de flesta av oss). Vi hade fint väder större delen av dagen, alla barnen hemma och allmänt trevligt.
Sträckning i ljumsken är inte att leka med, lite massage kan dock hjälpa.
Ha en bra påskafton, och håll dig borta från isen, den börjar bli lömsk nu.