onsdag 21 april 2010

Lavin och gäddhäng....

Dag två i fjällen..onsdag och jag gör matsäck....men vänta nu här kom det nog fel foto in...kan någon fixa det här.....jag brer ju mackor....kokar kaffe...hallå kan någon lägga upp rätt foto till min text ????.
Men kolla på den här gobiten då...han ser väl go ut.....lovar att det INTE är något fotomontage, det var så här varmt imorse när vi kom ner på Aava-sjö.
Det här är min alldeles egen renskinnskille i almanackan, april, visst är han vacker ????

Å här kommer käringa själv. Vi tog det här fotot bara för en enda sak`s skull....Top Model i Kasakstan....dom hade inga som sökte och jag tänkte att nu...nu har jag mitt livs chans. Skit i vad ungarna säger....nu ska jag vara med...man vet aldrig, jag har ju visat snygga bilder av fjäll och berg och nu blir det lite av livets sanna historik.....lite av 50 plussarens behållning. Alla är vi inte som Knip Lanefelt, vi är nog mera normal....men mår bra och njuter, med ett och annat häng och däng, alla syatrar...var stolta och njut. Gäddhäng eller inte.....
Och Lasse sa att dom färdibarnade fruntimren, va dom bästa...vi litar oss på d.
Mitt under vår härliga dag går en lavin....jag fick den på bild, jag är nog en riktig fotograf, med gäddhäng och allt....vem bryr sig.
Men visst ser det riktigt läckert ut...och jag tror inte att det var någon uppe på det fjället. Hoppas inte det.
För att vara säker på att ni inte missade min lavin...ett foto till.
Sen blev vädret fort sämre, och snöflingorna började dala ned. Men vi hade haft en mysig dag....igen, och jag kan konstatera att vi inte kan runka på näsan ikväll heller.
Va vi fick för fisk????
Jo en helvetes mängd av aborre....så nu har gubben fileèat...med svordomar, aborre till Farmor Annelie i Stockholm, skickar dom med nån bil...eller så kommer du upp till Nordmaling på en middag (lovar att inte servera aborre) .....
Fick två rödingar som står på kvällens meny...tillsammans med ett gott glas vin.
Som lilla C´s mamma skrev imorron kommer dom .....alla, och då är lugnet förbi och Wiskeyn förvandlas till fruntimmerdricka med kaffe å grädde...till gubbens förtret.
Och hjälp...renskinnet......nu är det panik
Tjingeling tjingeling...Nu är goda råd....obetalbara.


9 kommentarer:

Annelie sa...

Rantamor, min Rantamor, jag tror jag är lite kär........vilken pingla!
*skratt*
Det ska bli förbaskat gott med aborre, TACK!
Staffan kommer om tre veckor och hämtar, kan du frysa ner dom så länge?

Lasseivåmma sa...

Bra gjort att visa dig som du är, och du har inget att skämmas för (som jag kan se) och inte gubben heller. Jag läser tittar på dina bilder och ler...tack, vi har haft en bedrövlig dag här, men jag är ändå på bra humör, för jag har lagt ett bud på en ny fyrhjuling, får se hur det går...
Se för f-n upp med lavinerna, jag vill inte mista en av de roligaste bloggarna.

Ante sa...

HAHA!! Ja herre... Nä inte fan ska jag dra in han i de här, hehe!! Jag har två renskinn i garaget men jag tror jag ger fan i att ta med dom... Ja som sagt snart är lugnet över, snart kommer stormen till byn. Kommer nog gå fler laviner när klanen börjar dra igång. Linus "glassbil" har juh varit här i veckan med Pappsens beställning och trots att jag hade "herrmiddag" med Robban å Mikaelsson här i helgen så finns de några slattar kvar ;)att ta med.
Ja nu är de inte långt kvar tills jag kommer upp och jag längtar som bara den... Ses om en stund /LillRanta

Camilla (Rantis) sa...

Men jösses....
vet inte vad som e vitast?
Ni eller lavinen??
=)

nu har jag inhandlat maggot, röding pilkar och en dunk med vin.... visst räcker det för en helg i Borga??
å någon borre ville jag inte ha, då skickar jag den nog ner till Farmor nere i Stockholm..
=)

laddar inför en mysig och skön klan-familj helg....

Lilla C's mamma sa...

Brorsan ska tydligen inta alkohol, syrran ska dra upp fisk, så vad finns kvar till mig?? Jo jag har beställt solstol i tre dagar, gärna en nära baren!! Ehh och mommo, så jag får lite underhållning till lilla C. ;-)
Ska bli mysigt i helgen, mycket familj, sol, fiske, prat, stök, innerlig kärlek, finsk sisu och jävlar anamma. Och kanske ett eller annat parti gin rummie?? I dare you all!

Ses!!

//M med lilla familjen

agnetha sa...

Gud du är för dråplig!! Ha ha ha man blir alltid på glattt humör när man läst dina ord. Synd att det ska vara så in i hel... långt upp till dig för jag hade väldigt gärna haft dig som vän!!! nej någon svensklärarinnestuk på bloggen vill jag inte ha utan jag köper mer än gärna din!!
Ha det gott där uppe med gubben och skynda dig nu för snart är det torsdag!!
Kram Agnetha
http://agnetha52.blogspot.com/

Monica sa...

Släng er i väggen Brad Pitt och Angelina Jolie hihi;-)

Gela sa...

Vad länge sen jag varit inne här hos dig. Underbart som vanligt att kika in vad som händer i ditt liv. Kan ju ej säga annat än att jag är lite avis när du visar fiskarna och fjällmiljön...
Skulle vara nyttigt med lite fjällpromenader efter all smörgåstårta...
Ha det fin fint på renfällen./Gela

Sture sa...

Varför började jag tänka på idrott när ser foton på herrskapet R. Nånting assosierar till ryska kulstöterskor från 60-talet ??
-Vad jag gör annars? -Kastar sten i glashus ;)