söndag 11 april 2010

Flyttfåglarna har kommit !!!

Äntligen kom flyttfåglarna. Lilla C hittade igen dom bland sina uteleksaker från sommaren, så han gav dom ett rejält bad i den lilla vattenpöl som bildats under fågelbordet. Lite vilset simmade dom omkring...nu blir det nog sommar.
Samtidigt kom blåmesen och ville äta på den sista lilla matbiten som fanns, men han tittade lite misstänksamt på dom gula flyttfåglarna, som simmade nedanför....hm....ska dom kallas fåglar??

Vilken tur vi hade idag, det kom en snäll farbror å hjälpte moffa att lyfta ned utemöblerna från garagevinden. Men sen hade Lilla C och moffa ett fasligt sjå med att skruva ihop allt, men det syntes att lilla C var mammas kille, han skruvade och fixade, och hjälpte moffa med allt.


Tillå med att städa bort alla skal från fröna som fåglarna skalat i vintern, det blev en stor hög som grabbarna körde iväg till skogen. Nu blev det fint, och våren kan komma.
Men vi måste städa bort gammel snön också, sa Lilla C. Men det tror jag bestämt att solen får hjälpa oss med.
Sen grillade vi korv, vi åt vattenmelon, blåste såpbubblor och solade näsan.Och hade mest bara kul. Här är ett foto på en liten busig kille på språng. Vi var ute i fyra timmar i ett härligt vårväder med strålande sol, så ikväll var vi lite röd på kinderna och rätt trötta.
Lilla C ville steka pannkakor så då gjorde vi d, men sen var han så trött att han bara ville i säng. En saga, sen kröp han under täcket, och vi har inte hört ett pip.
Skulle inte tro att vi ligger å piper så mycket ikväll heller innan vi somnar.
Imorron ska vi ut till kärleksudden å röka fisk, spännande tyckte Lilla C, gott tycker vi.
Fortsättning följer......
Tjingeling.

4 kommentarer:

Lena sa...

Triss i gobit!

Trevlig kväll!

// Lena

Camilla (Rantis) sa...

Hum, ja de flyttfåglarna är ingen art som vi har här nere i Hälsingland, måste vara en orangenäbbad skvätta???
Ni ser ut att haft en underbart skön dag i fall och nu har nog våren kommit lite längre på väg då Lille C har hjälpt till...

Här snoras och nyses det bara,
blivit så förkyld....
Spanska Sjukan....
eller?

Wildhearts sa...

Härliga bilder! Flyttfåglarna är några som jag inte känner igen ;-)

Annelie sa...

Extra fina flyttfåglar tycker jag, och vilken tur att Lille C har hjälpt våren att anlända!
Vad skulle vi göra utan denne lille hjälpreda?
Han har mycket att stå i nu!