onsdag 7 april 2010

Gäddjävel....

I morse bestämde vi oss att gå ut på havet igen, vi har ju tre färdigborrade hål, så vi behövde inte dra med den tunga borren. Vi packade varsin ryggsäck och vandrade iväg. Det har blivit lite tungt att gå, eftersom det blir mer och mer uppståvatten på isen . Ibland hör vi hur isen sätter sig med dova dunsar, när jag var lite var jag livrädd för just det, när sprickor uppstod i isen, idag är jag mera sansad.
Ingen sol blev det idag. Vi sätter oss ned å börjar detta tysta fiske. Hur kan vi tro att vi ska hitta fisk i ett hål, när vi sitter på hela stora havet???
Men plötsligt ropar gubben till....nu har jag en.....f..n jag tror den är stor...får inte upp den ens . Och det kommer ett å annat konstigt ord till...och så hör jag besvikelsen....en gäddjävel !!!!
Ja vi hade ju väntat att få en öring eller en fet sik, men en gädda vill vi inte ha. Tror att det räcker med det gäddhäng jag kan bidra med, ja så är det nog.
Vi sitter en stund till, dricker lite kaffe och en macka, sen går vi hemöver och lämnar gäddjäveln på isen. Blir säkert kalas för fåglarna, fiskmåsarna hade redan sett den, och dom får slåss med kråkorna.
I Frankrike betalar dom mycket för att äta gädda på restaurang, men d skiter vi i, gädda är inte gott, tro mig.
Och gäddan fick ju moffa upp precis i det hålet Lilla C fiskade i på söndag. Vilken tur inte han fick på denna best, då hade nog hela spö försvunnit och lilla C blivit lessen.
Ja det var ju också en fiskedag, och blir vädret någorlunda imorron, sitter vi nog ute på isen då igen. D är ju rätt kul, och bra motion blir det, och rolig motion. Och vi måste ju pimpla så länge isarna håller.
Tjingeling för gäddjäveln.....

5 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Bortskämda slöfockar är ni...öring och sik, men inte gädda.. Men skämt åsido, gädda i form av färs, så som dom gör i Frankrike med dill och grädde i färsen är jättegott. Tro mig, jag har provat. Jag fiskar mest gös, men en lagom stor gädda, ungefär som den du hade på bilden blir utmärkt som färsbiffar. Du kan få receptet till nästa gång. Bra motion fick ni så jag tar tillbaka det där med slöfockar, men inte det andra.

Lissen sa...

Förstår att maken hade hoppas på "finare" fisk. Men ni får försöka igen.

Härmed skickar jag sol upp till er!!!!!!!!!
Ha en skön kväll.// Lissen

Annelie sa...

Du låter ungefär som Ronja: Kommer du med lax igen, sa hon till Birk Borkason!
Hel gädda, lite uppskuren upp i ryggen, där stoppar du ner lite ansjouvifilléer, skjuts in i ugnen! Det är jättegott!
Fast visst är öring och gös bättre......
Fast gubben din ser ganska nöjd ut ändå!
Kanske för att han har en unik fru!

agnetha sa...

Vad mysigt ni verkar ha. Du jag gillar inte heller djävla gädda!!! Ha ha ha
/ Agnetha
http://agnetha52.blogspot.com/

Camilla (Rantis) sa...

Men hujja... en gädda på kroken, illa illa!!!
Fast vissa betalar ju dyrt för att äta en Elbe-gädda...hahaha!!!
ja, tur i alla fall att inte gäddan högg när lilla C pimplade....

Mysigt har ni i alla fall, å ni har väl frysen full av "fin-fisk" så det är kanske inte hela världen om det bara är en gäddjävel som nappar!

Idag har vi varit slöa å trötta...
Hur kommer det sig??
Vi har ju varit på mini semester????
Kan inte skylla på "jet-laggen" heller för det var ju exakt samma tid i Barca som här hemma...
Tur att det bara är 2 jobbardagar kvar till helg... =)