fredag 25 februari 2011

Sista fredagen.....

Rantafar tände ljus ikväll, kanske för att det var sista fredagen i februari...tjooohoo, snart kommer mars, visst låter det som en nästanvårmånad.
Nu ska jag skvallra lite.
Vet ni vad Rantafar har tittat på idag....jo dambackhoppning (hihihihi)
Just backhoppning är ju finnarnas nationalsport, och det är nog Rantafars också, och jag har ju inte riktigt förstått det där....men försökt.
Och nu har damerna också börjat hoppa och Rantafar han var intresserad....vad är skillnaden vill jag veta ...mellan det mera vanliga med killar som hoppar ???
Jo, vet ni vad han svarar...det visslar när tjejerna hoppar !!!!!
Jaha...han tänkte så...kan det ha med V-stilen å göra ??? Trodde att det var domherrarna ute på fågelbrädet som visslade...men nähä....backhoppartjejer...jaha, nä nu lämnar vi det...
Kvällen innehåller ju mat...vad annars.
Började med en otroligt god förrätt, enkel men supergod.
Trattkantareller som är knaperstekt på svag värme, lättsaltat och lite vitpeppar.
Sen hyvlade jag på parmesan som gjorde sältan...och snacka om att det nuppade ihop sig, du käre sonen Stormfjäll detta måste du bjuda dina vänner på.....allt på tallriken bara försvann och Rantafar hummade och åt....

Sen kom varmrätten.
Ikväll blev det älgstek, grönsaksterrin, kantarellstuvning och en god balsamicosallad..
Joho vad det smakade...rätt orgasmigt...

Sen kom efterrätten....en cheesecake med grädde och färska bär...allt helt GI vänligt.
Förstår ni att vi är rätt stinna och förbaskat mätta, vi har ätit sista fredagsmiddagen i februari 2011, nästa gång det är fredag är det faktiskt mars...tjohoooo.
Ikväll har jag förbaskat ont i halsen, Rantafar har smittat ner mig, varför skulle jag pussa på han när han var så hostig och eländig....
jo det var svårt att låta bli, och vaddå lite baciller..kan man dö av d ??? nääää, men halsen är föbannad ond.
Rantafar är ju satt på cortison nu, så förhoppsningsvis kommer han att krya på sig.

Kolla vilken härlig bild jag hittade i mitt fotoarkiv, jaja jag vet att det är en sensommarbild, men den är så vacker tycker jag. Och den lilla rönnen som växer rakt ur stenen, vilken överlevnadsinstinkt, vill bara växa och visa hela världen att det går att växa ur en liten stenspricka.
Det är så vi skall bete oss, växa oss starka fast vi inte fått den bästa jorden att växa i, men vi kan bli starka för att vi tror att vi kan, och vi finns för någon, vi är någon.

Nä nu är det kväll och Rantafar tittar på Bond, jag bloggar och lyssnar på Parlamentet,
fan vi är ju särbo, det måste vi göra nånting åt...eller inte.

Tjingeling nu ska jag slänga mig ner i soffan och fredaga lite...men först ska jag tassa runt lite och se vad folk skriver på sina bloggar.


12 kommentarer:

mimmi sa...

Ha ha .. ja det är precis som med min make ;) .. han till och med tittade på konståkning!!! ja du läste rätt .. helt otroligt ;)
som vanligt .. så otroligt gott det ser ut med din mat här och din första bild ..den var så himla snygg :)
och den sista . den gick inte av för hackar den heller :)
ha det så gott nu
kram :D

Unknown sa...

Go kväll i stugan. Ser att mästerkocken varit i farten igen. Inga dåliga grejer må jag säga. Inte svårt gissa att ni är mätta och belåtna.
Snart ramlar vi in i en ny månad. Vet sedan tidigare år att jag gärna vill kalla mars för en vårmånad, men med tanke på de snö- och ismängder vi har att dras med blir det nog till att flytta fram begreppet en månad.
Ha en härlig fortsättning på helgen! /SA

BP sa...

:-)))))))
Love Rantafar å jag är då inte gay;-)
När tänker du starta catering - till huvudtaden alltså:-))))
Rantafar tittar på Bond - tror min icke-Rantafat gör samma sak, men är inte säker - så jag bloggar i ett annat rum;-)

Leena sa...

Rantafar är en man i min smak, om jag får säga det. Titta på backhoppning är stort, och vadå om det visslar lite ... :) Fast det är stort med dina matbilder också. Jag blir ju hungrig trots att jag ätit helt tillräckligt ikväll. Men inte lika gott och inte lika snyggt måste jag erkänna.

Och så tyckte jag att detta du sa om att växa sig stark oavsett jorden som man växer i, det var fint!

Ha det bra och vi ses snart igen!

Anonym sa...

Rantafar är cool!

Susanne sa...

Mmmmm lyxmiddag för 2=) Den där efterrätten såg ju bara hur god ut som helst. Och nyttig!!!! Hoppas att ni kryar på er snart!! Trevlig helg=)

Rigmor sa...

TACK för dina rader på min blogg!! För visst är det så, man får styrka någonstans ifrån, fan vet var. Men den kommer. Jag frågade dottern en gång hur hon orkade, och då tittade hon på mej med tårfylld blick och sa "va´har jag för val...?", och precis så är det. Det värmer så otroligt när du skriver dina rader, för jag kan känna att du känner hur det är, och någonstans måste man ju pysa över för att sen ta nya djupa andetag och gå vidare. Å där är vi nu, lunch på sta´n stundar, lite mamma/dotter tid utan att gråta och älta. Å där passar din sista bild in väldigt bra, man reser sig upp ur de kargaste förhållanden, med livskraft som ingen anade fanns!! Bilden är otrolig på många sätt!! Maten blir jag avundsjuk på, hur fan ska jag komma igång med ett sundare leverne..?? Ska ta ett snack ikväll i sovrummet med mannen i huset, har ju läst att där avhandlas alla viktiga beslut...
Ha det så gott vännen, och TACK för att du "lyssnar"!!
kram kram

Herr Nilssons Fru sa...

Underbara bilder....mmmm..jag bara njuter. Skidor ja, upp o ner på tvären o längden. De ser man på här också idag, dvs alla utom jag..jag smet till datorn istället. Visslar..haha...

Så härlig mat. Man blir så hungrig när man ser matbilder...vi ska iväg o shoppa lite när skidorna är slut...oh man får bort de från TV:en.
kramiz Anki

Nette Cecilia sa...

Underbara sprakande färger på stenen ,o för att inte tala om maten så gott som det ser ut ,har just ätit så jag borde vara mätt men ändå.........trevlig helg ,Nette

Berit sa...

Aptitretare inför kvällen. Det tackar jag för. Har massa trattisar. Ska prova med parmesan sådär. Ser otroligt gott ut.
Den lilla bonzairönnen har en otrolig färg!

Anonym sa...

Här sitter man ju och närapå dregglar mitt på blanka söndags-förmiddagen!
Vilka bilder....vilka rätter....*slickar mej glupskt om munnen*

Jadu...nu är det snart VÅR!!!
Som man längtar nu efter tussilagosar, talgoxe-kvitter, musöron på björkarna och gräsdoft!!!

Ja, till och med maskrosorna kommer att vara välkomna detta året!

Härligt sprakande bild, den nedersta!
Krya på halsen och akta Dej för förkylnings-pussar.....även om dom också kan vara goa...Haha!

Kram Jenny (fd Himmel & Hav)

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hejsan !

Trodde jag skrivit,men jag visste nog att det skulle finnas mat som fick mig att gå lös på allt härhemma.Tre jävla vattenfyllda dagar kvar, som jag skrev hos rigmor.Hela jag är full av vatten, ska det späs på med mera, lär jag ju inte gå ner i vikt.Det sa jag år dom.Men skam den som ger sig.Ska stå ut.

Sen kan jag sitta och dregla över Dina fina maträtter.
Hoppas Rantafar kryar på sig.Och Du med.

Kram Mi