torsdag 13 maj 2010

En alldeles alldeles underbar fisketur....

En till morron när jag vaknar 04:15, som vanlig går jag en runda i alla fönster å kollar och möts av en alldeles, alldeles underbar morgon. Och alla tallarna står stilla ....shit och Rantafar snarkar i shottistakt....Tror inte jag vågar att väcka han så tidigt, så jag bloggar och lägger in lite fotoutmaningar.
Igen blickar jag ut....fasiken va vackert...jag tror att Rantafar vill se detta vackra...jag vet att han vill. Men hur ska jag närma mig han...mitt i hans shottisturer, utan att han blir vettskrämd.....eller tror att jag vill ha sex....ännu värre för DET har vi inte tid till när fiskarna står å väntar.
Jag går runt som Baltasar å funderar å funderar.....
Å så börjar jag koka kaffe.....jag skramlar lite extra...oj nu tappade jag ett kastrull-lock.....attans va d skramlade.
Lyssnar....och nu tog snarkandet slut.
Och snart kommer en lite trött Rantafar ned...kliar sig lite här å där å kollar klockan......va ä d du skramlar med härnere, säger han, trodde det va inbrott.
Nä men vet du, säger jag, kolla ut va vackert solen håller på att gå upp och jag gör matsäck....tänkte om du ville ut på en fisketur.
Ville å ville...men nu är jag liks vaken , säger Rantafar å försvinner in på toaletten för att lätta på trycket, å föresten ropar han har du sovit med understället på inatt???
Näe men jag är bara färdigklädd, för en helt underbar fisketur, i ett helt platt hav......
Titta så fina öringar vi fick, en riktigt stolt Rantamor visar upp fångsten, än en gång har vi lurat sälen....långnäsa.....
Och det blev en öring till och en sik, innan vi tar ett strandhugg och dricker kaffe och äter våra goda äggmackor. Nu är Rantafar glad, jag tror nog att han älskar även sin morgonpigga fru en sån morgon som denna. På kvällen tar vi en tur till och lyckas få en öring och några sikar, men vi är dyngtrötta. Så igårkväll orkade jag bara inte få till en fiskeblogg.
Men vi ÅT gott å DRACK gott och somnade som två snälla barn med ett leende på läpparna.Sov i morronbitti, mumlar Rantafar, innnan han snarkar till å försvinner in i drömmens värld.
Ps. Rantafar GRILLADE öringsfilè, å jag kan bara säga en sak...orgasm.....igen...
Tjingeling va lycklig vi ä.....
13 kommentarer:

Annelie sa...

Ojojoj, vilken fin fångst det blev! Du har väl skrämt sälen!
Så det kan bli när man tappar ett lock!
Jaha, Colins bild var från förra sommare, att jag inte förstod det, han var ju mycket mindre där........
Jag har FÖRSÖKT måla, det är en jäkla skillnad! Det som är kvar är en tavla som jag gjorde till Johan på en födelsedag. Allt annat är begravet, glöm och borta. Jag var aldrig speciellt bra på det där...

Tinkerbell ... sa...

Så mysigt!!!

Lasseivåmma sa...

Det låter lite som en drömvärld som ni lever i. Så härligt att vakna och kunna sticka ut på ett platt, blått hav och hämta öring. Även om det kräver lite tidig uppstigning så tror jag nog att det är underbart. Hos mig är det hårt arbete i skogen för att få ihop ved till vintern, vi hade så dj-a mycket snö så det gick inte att hugga i vintras. Därför ligger jag efter och måste sno mig så att fina frun inte fryser till vintern. Dessutom måste jag åka till sta'n och jobba i morgon, det är inte roligt alls, men vårt pissiga väder ska visst fortsätta så det kanske blir skönt för ryggen.
Ha det fortsatt bra, men låt gubben sova någon morgon,

HASSE BROMS - SKÄRGÅRDSFOTO sa...

- Bilderna på era öringsfiléer får snålvattnet att rinna i min mun. Jag älskar fisk, men har sällan den riktiga fiskelyckan. Tror att det är mer än 10 år sedan jag lyckades fånga något.....men vi har en bra fiskehandlare här....:o) Jag tror jag får anmäla mej till en kurs hos er.
- Bilderna är fantastiskt fina och dina berättelser från norr är obetalbara !
Men det verkar som ni har stulit mitt Högtryck...:o)
- Ha det så bra i norr !
hälsar Hasse, Kapten på Tjocka Hulda

sasfoto sa...

Oj, oj vilken underbar blogg från en lika underbar dag med fisketur och allt som hör en sådan till! En riktigt lyckad sådan vad jag kan utläsa.
Rantafar är säkert väldans lycklig över att den dagen ha blivit väckt av en fiskesugen Rantamor...
Ni får ha en bra fortsättning på långhelgen! Den har ju bara börjat...

Monica o Jacob sa...

Undrar om R-F fick sova i morse eller blev han väckt för en liten kombinerad fiske o kärlekstur tro hihi.Vilken otroligt fin bild på det spegelblanka vattnet.
Svar. Fyra är dom vovvarna och ja vi har kennel,inte stor direkt bara tre kullar på 14 år.Det är ju ingen lukrativ verksamhet direkt att föda upp renras, det är nog mer stålar att tjäna på blandrasuppfödsel.
Ha en bra dag;-)

Pumita sa...

Jag skulle kunna ge mitt lillfinger för att få uppleva den där fisketuren. Och som jag älskar lax, på längden och tvären.

Pumita sa...

Fiskar ni siklöja också?

Della sa...

Vad härligt du berätta om denna fisketur och förberedelse. Det låter fantastiskt att komma ut så där på vattnet på morgonen. Jag fick bara vatten uppifrån i morse när jag var ute och traskade.

AnnCathrine sa...

Vilken härlig morgon och fisketur det låter som ni haft! Fastän den var tidig...
Jag skulle ge myyycket för den maten på sista bilden! Smaskigt!

Ha det gott!

Monica sa...

Hallå
Ni har väl inte trillat överbord!!!
Hur som haver ha en trevlig lördagkväll;-)

Lissen sa...

Har cyklat idag i försommarvärme.
Ha en fortsatt trevlig helg. // Lissen

Margot sa...

Hej rantamor och rantafar! Kul att se att ni har det bra, det har vi också, numera glada pensionärer som flyttat till Helgum.
Hälsningar till er båda från Janne och Margot Sohlin.