tisdag 4 maj 2010

Helagsfjället 1796 m.ö.h. bröllop...

Kan inte låta bli, att lägga in brudparet från helgens annons under vigda. Har pratat med sonen och han är alldeles omtumlad ännu efter en stormig vigsel på fjället, och då menar jag stormig i vädrets makt. Det blåste så bruden Em hade håret runt hela fjället, sjönk ned genom skaren, drogs upp utav Ante, vigdes av en frusen vigselförättare som fick hålla hårt i sitt papper han skulle läsa ur. Men gifta blev dom, och många skratt och många tårara (Em är en lipsill) blev d.

Här är en härlig bild av d lyckliga. En blandning av bröllopskläder och slalomkläder i en salig röra, men lyckan går då inte att ta miste på. Efter 13 år tillsammans är dom gifta, småbarnen i familjen, herr och fru, men blev dom mer vuxna ?? Näe hoppas inte d. Men att gifta sig utan mammor...hur kunde dom. Men vi slapp ju bröllopsgrina. Alltid något.
Men ännu funderar jag på en sak
vad blev det utav den stackars vigselförättaren, som stod kvar i snöstormen med Em`s brudblomma, ensam på fjället, alla åkte ned i slalombacken men han med sin portfölj....hur gick det med honom???? Blev han bara kvar och kommer ned med renarna till hösten, eller blir han en legend....någon barnbarnen kommer att läsa om i skolans historiebok.
Skit samma, dom fick sitt drömbröllop, dom fick som dom ville...
men en sjuhelvetesfest d kommer dom inte undan..=)=)=)
Tjingeling och GRATTIS.2 kommentarer:

Annelie sa...

Ha! Inte behöver du oroa dig för honom! Han , förstår du, hade ju ändå ett möte med den andra sidan, du vet den sidan som du och jag......förlåt, skulle ju inte avslöja....
Han skulle ju avlägga rapport, nåt som alltid görs, visste du inte?
Så fort alla var utom synhåll så, ja, då "sjönk han ner i värmen" kan man kanske säga...
Han och mister Devil, avhandlade hur det gått, och hur det förväntades följas upp....
Det är ju inget vi behöver bry oss om egentligen, för vi vet ju redan, det kommer att bli ett av de absolut bästa äktenskapen någon hört talas om!
Så inte frös han inte! Dessutom fick han sig en liten jäkel på vägen dit för att värma upp liksom!

Herr Ranta sa...

Haha!! Jag hade inte kunnat summera det bättre själv... Vad som hände med "avrättarn" som jag kallade honom av misstag, de vet nog bara fjälltrollet ;-)