söndag 2 maj 2010

Farmor..hur hittar jag hem...

Kan man få ett bloggmissbruk?? Att inte ens hjärnan nattetid kopplar bort bloggen och alla mina bloggvänner, kunde jag erfara av drömmen jag hade häromnatten. Farmor kära farmor, vi har ju blivit själsfränder bara genom våra bloggar, och vi har mycket skämt om att träffas, och farmor tyckte att vi skulle ta husbilen och komma ned till Stockholm.
Som sagt jag borstar tänderna , (även fastän jag är mormor har jag dom inte i ett vattenglas vid sängen.....ännu) och lägger min snurriga hjärna i vila på kudden.
Plötsligt ÄR jag i Stockholm, knackar på hos farmor...men ser att dörren är öppen så jag kliver bara på. Där står hon, bloggens farmor, vid diskbänken....med toppluva ??? på huvudet och bara tittar på mig. Jäklar hon känner inte igen mig....hur skall jag förklara vem jag är.
Men är det du Rantamor....är du här i Stockholm....nu, och jag som har jobbat natt och är så trött, säger farmor och ser måttligt glad ut.
Vi går ut i vardagsrummet, ett stort vackert rum....alldeles underbar....men rummet finns ute i trapphuset ????
Plötsligt befinner vi oss ute på en parkbänk. Massor av folk går förbi, och det händer en del konstiga saker framför oss, och i varje situation skall farmor vara där och hjälpa, och trösta och prata och ta hand om.
Farmor skiter i mig. Hallå där, jag blir sittandes på parkbänken alldeles ensam, och förstår inte hur jag skall ta mig hem igen.
Men så ser jag ett stort matbord....på hjul....på en räls. Jag vill åka hem på bordet...men det är fullsatt....hur kommer jag hem.....nu har paniken satt in och jag vet inte mera var jag är ens. Och farmor hon finns inte ens kvar i min dröm mera.... Hjälp....
Sen vaknar jag, svettig och fundersam. Jag berättade min dröm för min man som tokskrattar, och skakar på huvudet, bloggtokerier.
Näe d är inga tokerier, men farmor söta du, du får inte lämna mig mitt i Stockholm på en parkbänk, jag hittar ju inte hem. Får nog köpa en GPS och ta med mig när jag somnar , då kanske jag hittar rätt.
Eller kanske jag skall göra som Lasse ta en vit vecka från bloggandet *skratt*.
Ja det blev ju en rolig dröm iallafall, och som vanligt så blir det aldrig något slut, bara ett enda virrvarr av konstiga saker som händer utan mening.
Och jag är ju ingen drömtydare, men det kanske betyder att farmor och jag kommer att träffas....en dag. Men då måste jag nog pricka in när hon jobbat klart sina nätter, tagit av sig toppluvan och är pigg, och bjuder mig på ett glas rött...hihihi
Tjingeling bloggvänner, att alltid vara en smula barn, är att vara riktigt vuxen.

11 kommentarer:

Monica sa...

Ja du hur man kan få till det när man drömmer, nä en parkbänk i Stockholm vill man nog inte bli lämnad ensam vid.Haha typiskt Stockholmare kom inte oanmäld, kul att du fått in det i din dröm.
Ha en skön söndagkväll:-)

Annelie sa...

Vänta lite nu,måste bara skratta färdigt!

Men stackars lilla Rantamor! Hur kan du tro att jag skulle överge dig? Inte överger jag dig! Inte bryr jag mig om de andra då....och du ska få vin, litervis om du vill! *skratt*

Så man kan få till det! Heltokiga saker, men som i drömmen verkar helt okey....jag menar, vardagsrummet i trappan?
Klart vi kommer att träffas, och toppluvan har jag redan slängt, utifallatt.....!
Vinet står i hyllan och väntar på dig. Men dröj inte för länge, det kanske hinner dunsta!
Vi kanske ska sätta upp en skylt innan mötet:
VARNING PÅ STAN!
För jag tror det kan bli livat!

Annelie sa...

Klockan är nu 19.36 och jag skrattar fortfarande........!

Pumita sa...

Haha, du får lämna mobilen på nattduksbordet så att du kan ringa efter hjälp nästa gång du blir övergiven. Toppluva har jag ingen men går det bra med tomtemössa? ;)

Agneta sa...

Du kunde ju ringt mig så hade jag kunnat hjälpa dig. Många kramar och var nu rädd om dig och blogga inte för mycket. Kramar

agnetha sa...

Dröm om att du kommer till mig i Värmland inatt!!! För nu är jag hemma igen och jag ska ta väl hand om dig, JAH LOVAR!!!!!
Kram

sasfoto sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
sasfoto sa...

Hi.... Så tokigt det kan bli men samtidigt riktigt riktigt roligt!
Glöm bara det där med vit bloggvecka...
Om din fråga ang. fisket: Nej någon fisketur har det inte blivit än. Har i dag söndag ägnat större delen av dagen åt att iordningställa det sista ombord. Så nu kan det bli en första fisketur när som helst. Men det får gärna bli lite varmare! Endast 6 grader i vattnet och inte särskilt många fler i luften...
Ha en bra vecka! /SA

Peter,Bettan och Clara sa...

Som det kan bli :) Jag håller med dig att ibland snurrar bloggvärlden i huvudet när man går och lägger sig, men det är ju en otroligt rolig värld samtidigt.

Trevlig kväll!

Ragnhild sa...

Trivelig innlegg :)
Eller er det bare en drøm?

Joda Rantamor, ørkendyret er en stor hobby.
Bildet av de ålreite dyra ble tatt av ei venninne mens vi var på tur på Vestlandet i fjor rundt midtsommars

:) Ragnhild

Wildhearts sa...

Hahaha, vilken underbar dröm :)

Någon åktur med motorcyklarna har det inte blivit ännu, men snart så :D