söndag 9 maj 2010

Nu är det krig....

Leva på hoppet har vi lärt oss göra idag igen, vi blev ju så oerhört fiskesugen att vi bara bestämde oss för att ta en sväng på havet med LillSally. Vi har ju haft ett par fina soliga dagar och det blåste ju inte nämnvärt, så vi bara bestämde oss, nu ska det bli primiär-turen.
Till havs.
Vi packade ihop våra nät, i skottkärran tillsammans med all annan utrustning, och en filè kniv ifallatt vi skulle få fisk. Tron..tillsammans med hoppet är ju inte så illa.
Vi krängde på oss våra flytoveroller, och såg ut som barbapappa och mamma innan vi är klar, tur att vi inte har många steg att gå ned till båtplatsen.

Så här ser det ut när vi kommer ut ur ån till havet, molnena hade börjat hopa sig lite, men nog skulle det gå att ta några nätsvep.
Oj va vi är laddade , ska ju bara bli så roligt.
Här kallas det att man "plumsar", när man lägger nät kör runt ett varv och sedan tar upp dom igen och kollar om man har nån vettskrämd sik eller öring i nätet.
I första "nätvändan" händer inget och ingen fisk heller, även om fiskmåsarna bevakar nätet ivrigt. Eftersom jag ser ett par hål i nätet, får jag lite onda aningar.
Och nästa vända ser vi odjuret....säljäveln, han kollar på oss och ser ut att hånflina, mätt å belåten klappar han sig på magen, rapar och dyker ned.
Gissa om vi blev låga, ska d bli så här iår igen. Tja vad gör man, bara att ta upp nätena och puttra iväg hemåt.
Näe nu vill jag ha en luftpistol, jag kan ju iallafall göra en snygg mittbena åt sälrackarn. Nu är det krig, på riktigt.
Tjingeling säljävel..nu är det krig.
(förresten första fotot tog jag i helgen av grannens flicka som hoppade studsmatta, va enkelt det ser ut när dom små liven studsar)


5 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Ja, du är ju som du är...jaga säl med luftpistol. Jag tror att du lika gärna kan fräsa åt den, så ilsken som du verkar. Jag kan i och försej förstå er, det är inte kul med stöld, och inte med trasiga nät heller.
Kan du inte skrämma den på något bra sätt?
Som tur är fiskar jag i en insjö, där har vi inte säl, bara skarv.

agnetha sa...

Attans oxå att de där gulliga små sälarna ska djävlas med dig!! Kan förstå att du blir arg när de förstör era nät. Men för mig är de ena riktiga gosedjur. Förlåt mig för det.
Kram

Annelie sa...

Håller med föregående talare, bägge två.
Dom är ju så söööta, kan du inte ryta lite bara, mittbena passar de inte i.....

Du har min tillåtelse att kopiera bilden på oss om du vill ha den på bloggen!
Undrar vem fan som snott den.....?

Javisst är hon vacker, Cicci!

Camilla (Rantis) sa...

...är det ditt blogg inlägg om "Farmor" du saknar eller vad?
Om du går längst ner på din sida, så finns det en text med "äldre inlägg", klicka där så hittar du nog Farmor...
Fast Farmor blir tydligen bara en "vit" ruta när hon skriver sina kommentarer... skumt!

Hum....
ja, nu är det krig i Nordmaling...
se upp alla sälar, nu är Rantamor på krigstigen!!

Daniel sa...

åååh vill sååå kommaå fiska mer er!!!