tisdag 25 maj 2010

Kuddkriget är över....tror jag

Nu har pappa hämtat Lilla C, och det ringer redan i öronen av tystnad och glada skratt, efter allt busande med moffa, och mysiga ömhetsbevis som han är väldigt generös med. Rätt vad det är mitt i leken kan jag få den underbara kramen och orden, mommo jag älskar dig. Idag strök han mig över håret och sa...mommo va fin du är. Och jag suger åt mig som en torr svamp, och får en klump i halsen. Vad har vi gjort för gott för att vara värd all denna kärlek....
Titta på fotot vilken koncentration när han leker...och vilka ögonfransar......
Vi hade så mysiga varma dagar när han kom, så vi kunde vara ute hela dagarna, och va härligt att få vara ett sommarbarn och leka ute. Här kom nog bärgar`n å hämta en timmerbil som hade fått motorhaveri.....

Älskade barn låt dig alltid få vara så trygg i en vuxens närhet....när du blir vuxen kommer du att förstå att alla inte är att lita på, du kommer att bli besviken, men då kommer din trygga kärleksfulla barndom att hjälpa dig att vara stark....

Idag var det råkallt både ute å inne, så vi bestämde oss för att baka bullar och få varmare i köket. Har bakat varje år med Lilla C, men iår gick det undan, hann bara vända mig om för att hämta något, då hade han tagit egna beslut i bakandet...=)
Men han var så noga med att vi skulle ha lika stora degar, och kollade noga vad mommo gjorde, för att genast göra likadant.
Och han gjorde lika mång gröna pappersformar, som han å pappa skulle ha, som rosa med hjärtan, som mamma skulle ha. Och att han skulle vända den skurna sidan uppåt, det var han noga med.
En å annan degbit smakade Lilla C på, precis som man som barn ska göra, hoppas du inte fick ont i magen....
Ja nu kommer det att bli några veckor utan att vi får träffa Lilla C, han åker på söndag till Mallis, och vi åker nästa vecka på turnè söderut.
Nu jäklars måste jag börja pyssla i lilla huset och få det ombonat och fint, längtar verkligen efter att få dra iväg.
Och imorron blir det inget kuddkrig.....tror jag....... om inte Rantafar överraskar mig....men skulle inte tro det, kriget är över för denna gång....och det är säkert bra dammigt i vårt sovrum....men vem bryr sig om sådana I-lands problem, fönstrerna är ju liks skitiga fortfarande.....men en vacker dag....nångång kommer städerskan i mig att vakna...till dess skitsamma.
Tjingeling ha det skönt alla bloggvänner.


10 kommentarer:

Annelie sa...

Du har skrivit sååå fint om din lille C. Jag blev så rörd, man känner igen sig så mycket. Specieltt bilden av fötterna och dina tankar om trygghet..... buhu, man vill nästa gråta...

Nog om detta! Klart att vi kommer få handsvett, båda två!
Det kommer att bli ett par hysteriska timmar innan vi lugnat ner oss. Men vadå, låt det bli det då, det går över.
Jag kan se oss framför mig, vi står och tjatar i mun på varandra, gubbarna står lugnt bredvid. Efter en stund vänder sig Staffan mot Rantafar och säger: Ska han ha en stänkare? Tjaaa, så blir det, och det blir bra så!

Annelie sa...

Nu ser jag att du skrivit att "risken är stor".... vadå risk? Det är klart att ni ska komma, Herregud, ni har ju husbil, om ni nu behöver en "flyktväg" menar jag!*skratt*

Camilla (Rantis) sa...

Men ååååh så fint foto på lilla C....
det första!
man ser verkligen hur han koncentrerar sig!
*S*

jasså, börjar farmor å du bli lite nervösa nu...
*S*
skoj att ni ska ses!

Annelie sa...

Vi har nog mer gemensamt än så.....*skratt*
Och nog har vi en stor parkering ni kan sova på om ni vill. Vi bor i ett villa område, hyreshuset är inte så stort så det ligger skyddat och bra.....
Vad kul det ska bli att träffa er, jag ser verkligen fram emot detta. ..

sasfoto sa...

Vilken underbar text- och bildblogg med Lilla C i fokus! Härligt att läsa om er relation och, som alltid, toppen att kolla på dina bilder.
Tack för din senaste kommentar. Nej, något napp blev det inte. Lite om fisket på Vättern finns i min senaste blogg...
Ha en bra fortsättning på veckan! /SA

Lasseivåmma sa...

Ett av dina absolut bästa inlägg på bloggen så långt Rantamor. Både bilder och text är fantastiskt bra och bildar en sammanhängande berättelse som verkligen känns.
Om jag var Rantafar så skulle jag ge dig en omgång med kuddarna, det är du värd.

"Lillagul" sa...

Vilka mysiga dagar ni haft med sommarvärme och bullbak :)
Vem vann kuddkriget ?! :)

Camilla (Rantis) sa...

fotot med fötterna skulle passa i Ordlös Onsdag idag...
dina tå-naglar e ju RÖDA!
*S*

Agneta sa...

Underbart, underbart, vilken inlevelse du har och så underbart fina tankar om barn. Dessutom har du fina fötter med lack o kedja. Många kramar till dig o Rantafar och jag hoppas ni får en trevlig resa till Stockholm med era träffar.

Kerstin sa...

Så himla fint du skrivit om din lille klimp och vilka fina bilder. Levande berättelse som gör att det känns som att jag var där jag med. Det blir alltid tomt när de åker, tur man har bilderna. :)
Ha det gott.