torsdag 27 maj 2010

Livets broderi....

Hur roligt var det här då ???
En torsdag med ramlösa i plastmuggar.....vars tog solen vägen, tror att det är solen som är boven i dramat. Inte tusan kan man dricka cava i regn och småkall blåst...jaha ja det är nog nykterhetsföreningen som skickat fulväder på mig....å jag som trodde att det var väderkvinnan. Förlåt snälla väderkvinna....och jävla ramlösaföreningen.......
Gjorde en Rabarber och kokoskaka idag skitgo....
Enkel kaka att göra i förväg och bara ställa fram som dessert efter grillningen.
Skär ca. 500 g rabarber i bitar och blanda dom med 1 dl socker och 1 msk potatismjöl.
Smörj en glasform, och slå i rabarberröran.
Täck med folie och in i ugn 175 grader i 15 minuter.
Vispa samman 2 ägg och 1 dl socker.
Smält 100 g smör tillsätt.
Blanda 1 dl kokos, 1,5 dl vetemjöl+1tsk. bakp. och 1tsk. vailjsocker. Tillsätt.
Ta ut formen och tillsätt smeten ovanpå, grädda i 25 minuter. 175 grader.
(ja kan ju inte få smeten under rabarberna va dum jag är)
Vi åt kakan varm med vaniljglass till kaffet....GOTT.
Pröva om du har rabarber ,dom är så goda just nu.

Strök tvätten idag...den hade faktiskt nästan torkat ute i fulvädret.
Men kolla här...undrar vad som hände när jag skulle sy brudutstyrseln (konstigt ord också), så här fint monogram i LILA broderade jag på ett antal kökshandukar, men sen blev det soppatorsk väl....för den övre handuken hittade jag med nål och tråd i påbörjat. Men jag tyckte att det hela var så kul att jag klippte tråden, och sen dess har jag haft den så, hahaha.....
Undrar varför jag lessnade att brodera.....eller kanske inte att undra på det, var ju jättetråkigt ju. Men jag ville ju visa svärmor att jag....sjutton år gammal, hm..... var mogen nog att gifta mig jag kunde ju för fan brodera.
Och Rantafar ja.... han hade ju färdig broderat för magen min växte för fullt. Kanske därför jag la av med mitt broderande, för nu jävlar skulle vi ha bröllop, vem hinner brodera då.....
Minnen...tillåmed i kökshandukar , man bara ler, skakar på huvudet och suckar......snart 40 år sen ju...handukarna är kvar...Rantafar är kvar...och bara fortsätta brodera.....på livet ja, kråksparken eller vad styngen nu hette dom skiter jag nog i...d som inte blev klart då, blir nog aldrig klart. Idag finns det väl ingen som broderar???? Men nu finns ju IKEA.
Tjingeling...livets broderi...7 kommentarer:

Annelie sa...

Visst finns det folk som broderar, men inte jag! Aldrig på min tid! Jag beundrar verkligen de som har tålamodet, men jag vill ha snabba resultat!
Den där pajen ser jäkligt god ut måste jag säga, gör inte sånt där och visa upp innan vårt möte, jag får ju dåligt självförtroende då! Inte kan jag göra såna!

Och jodå, det var faktiskt saft i glaset, fast det blir nog inte såna serverade när NI kommer, då blir det säkert annat klirr i glaset tror jag....

Göran S sa...

Broderi är inte min grej men maaat,den där rabarberpajen får det att vattnas i munnen på mej,och glass på det! mums mums!

Lasseivåmma sa...

Nja, gårdagens bild på husbilen var klart bättre. Rabarberkaka kan du väl mejla en bit för min fru är på rymmen, och inte kan väl jag göra rabarberpaj, möjligen doppa en stjälk i vodka och suga av den (grogg).
Gillar din utläggning om broderiet, mycket bättre att fiska än att sitta och sy.
Nej nu är det ju snart fredag på riktigt, ska försöka med fölfoto igen, det regnade bort i dag. (kom nu inte och säg att det är måndag i morgon, för då går jag i sjön.

Camilla (Rantis) sa...

.....hum....
40 år sen du broderade handdukarna med växande mage!!!!
Menar du att JAG snart ÄR 40 år!!!!
(kom som en chock)
=)

mmmm...rabarberpajjen ser mumsig ut!
Kanske ska vi slaka lite rabarber när ni kommer å göra en go paj....men lite Cava till förstås...för solen ska ju skina när ni kommer...

Peter,Bettan och Clara sa...

Får nog åka hem och sno lite rabarber av min mor, för det här låter riktigt gått.
Tänk att det kan finnas minnen i precis allt, så härligt.

Trevlig helg!

Annelie sa...

Visst ser de lite läbbiga ut, man vet inte riktigt vad man ska tro.......

Nej, Staffan kommer inte och det kunde jag nästa ana. När han är på väg hem brukar det vara "plattan i mattan", från A till B utan några stopp.
Men vi ska nog se till att ni hittar ändå till oss, som sagt!
Nu är det inte långt kvar!

Monica sa...

En vit dag hääääärligt eller hur;-)
Den där kakan måste ju provas nu när rabarberna är klara att skördas, ser jättegod ut.
Ha en skön helg,här regnar det och är kallt.