måndag 17 maj 2010

Kärlekspar på havet...

Nu har vi funnit nääästan samma dyngsrytm jag och Rantafar. Imorse klev jag upp05:15 för att kolla läget och sekundmeter. Inte en susning i tallarna, och solen hade redan klivit upp och såg jag rätt...13 grader varmt redan. Nu har jag glömt allt stön om snödrivor...gnäll om att jag aldrig får någon sommar...nu har jag plötsligt allt, och gnället är borta. Jag bara känner mig varm innombords och slänger på kaffepannan, knäcker äggena i pannan....ja stekpannan, och vips som från ingenstans kommer Rantafar, på lätta fötter....Är det månne fiske på gång, frågar han...jajamänsann , svarar jag och glider in i hans famn och......näe nu yrar jag. Snappt som attan har vi ätit lite frukost, packat en matsäck och så puttrar vi ut med Sally.
Vi hade inte fiskat länge innan denna bjässe simmade in i nätet, hann bara lägga ut två tre meter nät så kom han som ett spjut. Satt endast fast i tänderna, så håven var trygg att ha....kan man säga att det inte är så bra att vara stor i käften....då kan man fastna i nätet. Jag få komma ihåg det och passa min käft.
Iallafall var det en alldeles underbar morgon. Man blir lika tagen varje gång av stillheten och skönheten med havet när det är plattvatten. Och ingen säl så lång ögat nådde...bra bra, då får han vänta med mittbenan.

Men sjöfåglar av alla de slag har parat ihop sig två å två. Dom här två såg då så kära ut, satt å kukilurade hela tiden medans vi fikade. Och helt oberoende, var dom av att andra tärnor å fiskmåsar hade något slags morgonmöte, och väsnades värre än polska riksdagen.
Också svanarna hade någon slags parningsdans och for runt och klapprade med vingarna för att visa sin styrka. Och det var revir tänkande eftersom det fanns tre svanar. Men helt klart var dom lite småpilska, så ibland yrde det lite dun omkrig i den ystra kärleksdansen.
Men vi hade helt klart en bra fisketur som slutade med tre finfina öringar och två vettskrämda sikar...
Blev fisksoppa till lunch....mumsigt, mustigt. Och fiskfond i frysen...måste ju ta tillvara allt.
Ännu en fiskedag...Tjingelong.
3 kommentarer:

Annelie sa...

Du lever ett lyckligt liv där uppe, det ser jag! Men det ska du ha klart för dig, att du vågar inte åka hit utan att ta en kopp kaffe med mig! Hör du det? Ni har säkert planerat allt för resan redan nu, det blir säkert bra.... men lägg till, om så bara en timma, så kommer vi till färjeterminalen och tar en fika med er! Hör så!

sinneskatten sa...

Vilken lycka att kunna få njuta så tillsammans.
Fiska är något som var länge sedan jag gjorde, men i sommar då ska jag ta båten och ro ut och hämta energi med mitt metspö.
ha en skön kväll.

Annelie sa...

Ååååå, vad kul det ska bli att se dig! Dina flickor har ju helt rätt!
Konstigt att vi hittat varandra här, på nätet. Men det var klart meningen att vi skulle mötas NÅNSTANS, varför då inte på nätet? Dom bor ju så jäkla långt ifrån varandra de där två, tänkte Han däruppe. Det får vi göra nåt åt.Let there be light, sa han, eller nåt, och skapade Felia, nej ICE!
Kom bara inte samtidigt som bröllopet, vi vill ju inte glansen ifrån de där stackars kungligheterna......