torsdag 20 maj 2010

Gäddjävel och sädesärla.....

Klockan är 04:35 jag är klarvaken. Slänger en morgonkärleksfullblick på den snarkande Rantafar, å nynnar på "Ett av Dom sätt...." med Peter LeMarkc, och gnuggar händerna för att snart mycket snart, väcka den vackra lilla Rantafar för att starta motorn och dra ut på havet.
Jag tror ju inte att han vet, vad jag vet, att snart är det färdigt snarkat under det blåvita påslakanet.
Men attans vad jag blir snopen....har suttit en timme på datorn, startat kaffebryggen...och vips som en liten sädes-skvätta står Rantafar i trappen och ler sömndrucket....är det dags att lägga nät?????
Dom som påstår att inte karlar kan överraska har fel...helt fel. Rantafar är ett praktexempel, å jag vill bara pussa på han...min lilla morgonpigga fiskarkompis....
Men...men...inge tur med fisket idag, när vi sitter på vår holme å dricker kaffe har vi bara fått en vettskrämd sik,,,,
men nio konstiga fiskar (sarv eller id eller karp) vi vet inte vad det är.....å en stooor gädda som sliter sig ur nätet...hejdå...
Men skit samma vi njuter å tjusningen med fisket är att man inte alltid FÅR fisk.
Då kan man fota istället och kolla min lilla sädesärla...visst är den fin ????
Och nyfiken. Varje gång vi är på den holmen så är han där....med en annan sädesärla....bara det att dom båda två är hanar....killar....gubbar, bör ju betyda att det bara är så...inget märkvärdigt alls.
Vi grillar kyckling spett och äter en vitlöksbaguett till...mumsigt ...mumsigt. Va vi dricker till...nja d är juh toRsdag så det blev lite cava....äcsh då..men gott...
Det är ju försommar, och ett alldeles förträffligt vackert väder. Jag och Rantafar njuter, och vi funderar inte ens varför vi inte skulle njuta.
Havet är blått och vackert, solen skiner och ännu en vacker dag i dagboken.
Det har kommit ut flera båter efter ån, den här var här ifjol också "Cuba" heter den och är riktigt vacker.
Ja vad ska jag mera säga, en helmysig dag. Den trekilos gäddan vi fick skickade vi tillbaka till någon som kan uppskatta den.
Vi är rätt kräsen, men någon Stockholmskrog hade nog uppskattat den.
Hur är det ...man ser inte alla träd för all skog som är ivägen......
Tjingeling alla bloggvänner....ta hand om varann....





14 kommentarer:

Lasseivomma sa...

Sädesärlor är fina fåglar med personlighet och kroppsspråk, jag gillar dom, men dom sticker alltid när jag kommer med kameran. Din bild på den lite udda båten är riktigt bra tagen med speglingar och vinklar, kanske hade cavan hjälpt dig att få det rätta handlaget med kameran.
Fiska på och njut, det unnar jag er faktiskt, trots att jag kan bli lite avis i bland.

Pumita sa...

Jag får helt andra associationer av Cuba... men båten är superfin, likaså alla bilderna! Och sädesärlan med huvudet på sned, den är för söt!

agnetha sa...

Åh vad skönt med lite svordommar igen det var länge sedan du fick ur dig det!! Härligt!! Inte så många ord men alltid något.
Du behöver inte ge din gubbe något afrodisiakum det verkar funka er i mellan ändå!! Ha det så gott BÅDA!!

Unknown sa...

Hi... Sädesärlan tycks gilla era besök på holmen. Det finns mycket att njuta av och uppleva i naturen just nu. Precis som du visar med dina fina bilder! Ha en bra fortsättning på veckan och en riktigt trevlig helg! /SA

mimmi sa...

Det är ju roligt att de kan över raska en ibland ;)
min make och jag har varit ute och fiskat mycket den sista tiden ..men inte ett napp har det blivit ... undra om alla fiskar har simmat bort från värmland :)

Annelie sa...

Nämen usch, kan du inte sova? Inte jag heller, fast det ser kanske dumt ut att göra det på jobbet.......
Nu är jag här och vi har en ovanligt lugn kväll/natt.... än så länge.
Ingen fjärilshåv så långt ögat nådde igår, å andra sidan finns det ju rarare arter än mig att försöka fånga. Å andra sidan fångar man inte en gammal mal som mig så lätt heller, det är bara Staffan som vet knepet!
Åh vad ni har det bra där med all Cava och god grillmat, man blir lite avundssjuk!
Ha det gott så länge!

Kerstin sa...

Vilken härlig tur ni fick er, även om ni inte fick nån fisk. Men du vet ju, det är inte målet som är det viktiga - det är resan. :)
Kanonfina bilder, speciellt på ärlan.
Ha en fin fredag.

Lotta sa...

Gädda är delikatess
Jag gör laxpaté med gädda i
Den är supergo
Jag gjorde den som förrätt när vår äldsta dotter gifte sig och det blev uppskattat.
Det är egentligen gubben som lagar de bästa måltiderna här och han hade den till mammas och pappas 50-åriga bröllopsdag så vi visste att den var bra.
Så mysigt ni verkar att ha det.ute på holmarna och grillar och dricker gott.Mums!!!!!!!!!!
Sädesärlan är urgullig! Alla bilderna är jättefina
Jag gillar båten på sista bilden.
Mysig pingst på er båda ifrån oss i lilla Dingle Kramizzz// Lotta

Gela sa...

Du/ni verkar verkligen veta hur man njuter av livet. Sädesärlan är så fin. Spitelinkko som vi sa där hemma. Ha en riktigt fin dag./Gela

Camilla (Rantis) sa...

Morron morron....
eller nått!
Ni har väl varit på havet sen tidig morgon förstår jag....

Fick ju lite främmande igår, vi bjöd ju hit syster Hedlund med man, så vi käkade en massa god mat igår och surrade till halva natten...
Nu har de precis fått frulle å åkt härifrån, så nu ska jag packa min lilla röda för en weekend i sthlm, men först blir det ju lite urn-nedstättning....

så söööööt han är på fotot, den ,lilla sädesvippan....
så fina foton du har tagit, den sista med båten är ju urläcker...

nej, nu ska jag borsta tänderna å se vad jag ska packa med mig...
tjoåtjim!!!

Agneta sa...

Du skriver att jag har fin trädgård, ja det har jag, en liten oas i Storstockholm... Dock har ju du hela livets trädgård utanför knuten, helt underbart sagolika bilder som gör att jag också kan njuta av det. Tack kära Rantamor för det. Dina historier om ditt liv är verkligen fängslande och er kärlek inspirerar. Vi brukar dricka Cremont motsvarande Cava, fast från Frankrike, eftersom vi är "Frankofåner", även mitt i veckan, bara för att njuta, så njut du/ni .Imorgon vet vi inte vad vi gör. Många bamsekramar till dig och Rantafar.

Maria sa...

Så söta och fina bilder på din lilla sädesärla!
Naturen den är underbar att vistas i. Jag är mycket ute i skogen och strosar, tar gärna turer på cykeln och så fort tillfälle ges och jag får låna bil tar jag mig utanför stadsgränsen till nån fin plats. Nu är det den absolut bästa tiden på året. Våren är här och sommaren står och bankar på dörren. Underbart!
Ha en riktigt bra dag!
/Maria

Hasse´s Skärgårdsbilder sa...

- Den lilla sädesärlan lägger ju huvudet på sned och flörtar med dej lite....:o)
Håller med dig om gäddan, det inte mycket att äta, och bits gör dom de jäklarna.
- Trevlig pingst där uppe i norr !!!
/ Hasse

Ante sa...

Jojo va ni njuter och mår gott... Hur många cavor har gått åt i vår?? :) Men de är juh bara rätt... Man blir juh bara så avis, vill juh åxå spendera dagarna med fiske och skumpadrickande... Fast jag har de rätt bra så man ska inte klaga, hehe!! Du hade rätt om grillad röding... Gott som satan (är de gott föresten??) Jaja, gjorde min rödlöks/honung/creme fräsgegga till. De knullade i mun.... Kram på er /Böte