tisdag 2 mars 2010

De är mycke man inte förstår...

Men framförallt har jag väldigt svårt att förstå denna bild. Taget i Borgafjäll. Hela fjällvärlden att välja på för dessa två middagskockar. Av alla fjällvärldens oerhört vackra platser...väljer dom att sitta vid landsvägen. Lilla C´s mamma och jag förstod ingenting, så efter att vi stått och fundera en stund, och det hade samlats en del ortsbor ,renar och björnar tillsammans med våra kockarna...beslutade vi oss för att ta en trevlig kväll innomhus och vänta på det grillade köttet.
Ibland vill man ju vara osynlig. Och vi ville ju inte störa, eftersom vi sett att Lövenkillen har siktat något långt borta i fjällen....en renflock...kanske....eller är det landsfiskalen???
Som sagt vi är inne och tar ett glas vin, vi vet ingenting vi, och lilla C har somnat.
Hahaha så småningom, om jag inte minns fel, kom kockarna in med grillat kött, efter att dom tänt grillen och gjort en riktig rökig brasa vid vägen..."jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv och sett renarna komma och gå".......
En trevlig minnesvärd kväll. Vill ha fler.
Och vad jag förstår längtar alla till Borgafjäll i sommar, och lilla C`s mamma köp ett bälte med vattenflaskor, kommer att behövas alldeles säkert. Rantis å Brandis se till att ni slipper tältet, det verkade bara vara till för barnen på kollo. Böte du vann i antalet fiskar mot klanpappa ifjol , iår blir det på riktigt. Och Em ,när får vi se dig i fjällen, storfiskarn från Saxån, var det inte bara nybörjartur att du fick fisk ??? Och Lövenkillen ta med dina pepparkaksburkar...!!
Vi synes i Borgafjäll till sommaren.
Tjingeling...

7 kommentarer:

Camilla (Rantis) sa...

Så klart att vi ses i Borga.... du ser ju mitt foto i mitt sista blogginlägg, är helt klart sugen på att ta stor-örjan till sommarn...

Pust, nu har vi varit å städat ur lgh i 6 timar...
inte lätt när man är 6 stycken som river, sliter å vill HA....
Hum....
tänkte först inte åka, har ju knappt kännt pappa Stig, men jag åkte med...
å allt som de andra ville slänga,tog jag rätt på, passar perfekt i stugan... *hahaha*
Men så är det, vissa gillar en stil å vissa en annan...

Nej, nu ska jag pusta ut lite i soffan....eller kanske t.o.m sova....

Lilla C´s mamma sa...

Underbara Borga, helt klart blir det några svängar till sommaren, först för fiskets skull, sen för det gula guldets skull.
Är hemma med lilla C idag, hans mage har krånglat fram och tillbaka hela veckan så vi tar en lugn dag hemma och ser om vi kan få någon ordning på det hela en gång för alla.
Skruttgubben! :-(

Kram

Nukke sa...

Dåden är skrämmande ! Det är lite svårt att även skriva om det, att även säga något.
Men snart (hoppas jag )kommer våren (om den kommer, det finns så himla mycket snö allstans) och sen sommaren och då skall vi ha det trevligt !!!!

Anonym sa...

Hejsan faster! :-)

Fin blogg du har!
Ser ju faktiskt ut som om middagen är på inkommande från höger av allt att dömma! ;-)

Eller kanske fjällvärlden för ett tag blivit ointressant och det är en väntan på att se följande bil, typ om 2-3 dagar...

Ha det gott o hälsa jakobstadsbon!

Kramar från familjen i Åivo!

Anonym sa...

Haha!!! Ja va ska man säga om dessa två stoll??!? Dom satt väl å vänta på att kocken (Böte) skulle komma förbi å rädda dom från att kliva ur stolen... haha!!

Lilla C´s mamma sa...

Hade det inte varit för köttet i marinaden så skulle man kunna tänka sig att de väntar på att en ren skulle komma förbi och lägga sig på grillen!?

//M

Lövenkillen sa...

Efter ett par styrkehuttar så började det helt plötsligt att tokvaka nere i saxån , fram med spöna sa jag ............ Men vi tänkte nog att dom får leva under kvällen så tar vi den stora dagen efter istället ( kan det ha varit så? eller råkade vi bara se en vilsen storstadsbo kanske? )