måndag 15 mars 2010

Unik Äggbod...
Tänkte bjuda på rätt roliga bilder av vår Äggbod där vi handlar våra ägg. Alltid färska och goda ägg, och ägg behövs ju för oss som "försöker" GI:a. Och som ni ser så är betalningsättet helt unikt, underbart...men det är rätt svårt att betala med kort, vet inte åt vilket håll jag ska vända magnetremsan ???
Hoppas bara att alla betalar, så vi får ha kvar denna service. Visst är det lite unikt??
Idag har vi igen varit på en havspromenad och njutit av solen, och Jakobstadsbon har kollat egenom vår pimpelutrustning, så imorron bitti packar vi vår akja och drar vi iväg på en isfiskeutflykt. Ska bli himla kul, vi tänkte grilla lite korv, och njuta bara så mycket vi kan. Hoppas att solen är lika generös som idag, så vi kan sola näsan lite.
Nej nu ska vi ut å jaga lite maggot att locka fisken med.
Tjingeling.


6 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Härlig äggbod. Vi hade en liknande under flera år i vår trakt. Tyvärr försvann det allt oftare både pengar och ägg, så nu är det slut med det roliga. Lycka till på fisket i morgon, hoppas vädret håller i sig. Ta ett kort...

Annelie sa...

En sån där äggbod var längesen man såg! Inte sen jag bodde i mörkaste Småland faktiskt, och ungefär samma betalningssätt där. Härligt! På landet litar man fortfarande på varandra, annat är det här i Stockholm. Ja, i Malmö var det nästan ännu värre i och för sig.....
Fast jag handlade på Möllevångstorget av en vars ägg höll i evigheter, så fina, så fina. Nu när man köper i affären igen slås man varje gång hur kort utg.datum de har, och dyra är de!
Skulle också vilja hitta en sån där ägghandlare här i trakterna.....
Ha det så gott imorgon, och ta det lite lugnare nu Rantamor! Inga rullningar!

Monica sa...

Härligt att tilliten till andra människor hänger kvar, vi har en bonde några mil bort som säljer potatis på samma sätt.
Ha det bra;-)

Camilla (Rantis) sa...

...åh, de e så den ser ut, er äggbod!
Söt...

I dag är jag vovve-vakt igen, "matte" är i Östersund och pluggar!
Får väl se hur jag klarar ögon och tröttheten denna gång!

Solen skiner skönt idag i alla fall så vi kan ju ta en lång promenad och träffa lita andra vovve kompisar!

Ha se så skönt på isen idag!

Annelie sa...

Har precis varit inne och läst din kommentar till "tråkigt"! Hahahahahaha......
Rantamor! Rantamor, vad vore livet utan dig!?
Annars finns det faktiskt en del som gjort fin karriär på bara skit, fast å andra sidan har en del blivit mordhotade efter......

Pialotta sa...

Äggbod med lite annat grejsemojs har vi nära oss här oxså:) Visst är det riktigt gott med hemmaägg.. Riktigt färska på så sätt.
Det där med betalningen blir det säkert lite si och så med, men där vi handlar nu finns alltid en som sitter och vaktar.. hur kul det nu är att sitta och sitta där.. finns spaningskamror oxså nu.. inget av det fanns förut, men de har väl sett att det blev för mycket folk som verkligen stack ut från boden med sina varor utan att göra rätt för sig:(..
ha de så gott på isen och fisketuren.. lyllo dig som har den förmånen:)