måndag 8 mars 2010

Rött på Kvinnodagen....

Internationella kvinnodagen har vi firat idag. Japp. Vi åt goa rester från helgen, älg en-3-kåt och potatisgratäng å fläskade på med ett glas rött. På en måndag. Får man överhuvudtaget dricka rött på en måndag??
Vad skulle grannarna säga om dom visste ??
Och förresten varför är det bara legalt att dricka ett glas vin om man är utomlands, på vilken jävla dag som helst ??? Men inte här hemma. Inte konstigt att så många smygdricker.
Vi med, drog för alla gardiner och skålade för kvinnodagen. =) Tjohoo.
Är det tjugondagknut som är internationella grabbdagen ???
Idag har vi haft en härlig dag med sol och plusgrader. Ihelgen började vi med lilla C`s hjälp att leta altanen, vi hade ju tänkt att snart få dricka kaffe ute i solen på altanen. Vi har idag börjat kunna se att vi kanske inte jobbat förgäves , vi har hittat vår kaffeplats, men det är mycket arbete kvar.
Men min man Jakobstadsbon har alltid sagt att när vasaloppet är kört, då börjar våren. Jag tror på honom, har ju gjort det i 40 år, varför skulle han ha fel.
Imorron fortsätter vi vår kamp mot snön, och då har vi nog inte nånting att fira....tror jag. Då får alla kvinnor kliva in i sin roll igen, och fortsätta som om inget hade hänt, annat än att vi fick ett glas rött, på en måndag. Najs d.
Tjingeling.

6 kommentarer:

Annelie sa...

Ett glas rött på en måndag? Herregud vad tar det åt dig? *skratt* Är du inte rädd för vad grannarna ska tro?
Om sanningen ska fram så tog jag också ett glas rött igår, i badkaret, med massor av skum! Efter blev det till att fila, klippa,skrapa, putsa, plocka och raka! Tanten blev som ny igen!
Annelie

Camilla (Rantis) sa...

Älg en-3-kåt på en måndag å ett glas rött!!!
Jojo...jag tackar jag, de är till att ha det bra...
men ....de unnar jag er!!!
Åt, njut och lev gott....

I dag ska jag klippa och färga bort mina grå....
måste ju se snygg ut när jag träffa hela "H klanen" på begravningen på fredag!

Camilla (Rantis) sa...

..ang om det var Brynäs supporters på mitten fotot!!
Jepp.. så klart!!
Varför tror ni annars att det går så bra för dem???

Anna of Dallas sa...

Hejsan,
vad kul att du har varit på Whiskyprovning. Var det uppe på Mackmyra i Gävle? Det är min bror som jobbar där och det är mycket troligt att det kan ha varit han som höll i provningen. Han gör ofta det. Om du tittar in på den här sidan så kan du se bilder på honom. Känner du igen om det var han?
http://annaofdallas.blogspot.com/2009/12/malmo-dag-7-julafton-dansk-jul.html

Anna of Dallas sa...

Förresten bor du i Gävle? Som du kanske vet gillar jag hockey och Brynäs var mitt lag även om jag är Skåning. Min dotter var i Gävle tillsammans med min bror och hennes kusin nu på sportlovet och hon var på match.

Annelie sa...

Jag skulle GÄRNA ta ett glas vin med dig!
Vi skulle säkert ha massor att avhandla *skratt*!
Angående Photoshop, gå in på Moderskeppet.se, där finns jättebra tips!