fredag 12 mars 2010

TEMA FREDAG - NOSTALGI

SINNESKATTEN ha tema NOSTALI idag, genast tänkte min man på vår allra första skivspelare. Den hade högtalaren i locket man tog av, å oj va vi poppade , året var 1971. Idag har vi den i musikrummet och den fungerar fortfarande. När vi spelar en skiva på den , blir vi faktiskt nostalgiska.
Sen kunde jag inte låta bli att slänga in fotot på delar av min mans första hockey utrustning, som han fick i början av 1960. Spaps hjälmen och hockeyhandskarna får nog min man att bli nostalgisk , tilläggas ska att han aldrig fick nåt kontrakt från NHL.

17 kommentarer:

Annelie sa...

Spaps! Jag hade glömt Spaps, oj oj oj vad hade livet varit utan Spaps! Så mycket kul man hade i den hjälmen. Jag var en pojkflicka när jag var liten och fick spela hockey med grabbarna...........

anki sa...

härliga bilder :-) och nostalgi lyser det riktigt om här.......

ha en skön fredag

Camilla (Rantis) sa...

...se där ja!
den skrivspelaren är gudomligt gullig....
Tänk den e lika "ung" som jag, en -71:a!
=)

Nu är vi svart-klädda.....
håll tummarna för oss!

Camilla (Rantis) sa...

pst...
fixade din länk hos Sinneskatten, den fungerade inte!
=)

Monica o Jacob sa...

Wow vilken nostalgi, en sådan skivspelare har jag också haft fast röd.Dom kunde göra hållbara grejer förr i tiden.
Ja kan du fatta att dom smyger sej med på alla foton dom små fulingarna hihi
Ha det bra;-)

mimmi sa...

Ja du .. den skivspelaren ..den ger många minnen .. så såg min första ut och va glad man var när man hade fått köpt den ..den gick varm hela tiden ..men 3 st LP skivor ..det var allt jag hade i början :)

Pialotta sa...

Samma här en liknande skivspelare hade jag oxså:) Visst är det nostalgivarning på hög nivå. Härligt ni sparat den oxså.. när man flyttat så många gånger som jag i mitt liv.. kommer de där gamla grejerna bort, vilket är väldigt synd:( Kul det går att spela på den ännu.. du har väl som jag sparat på de gamla singlarna, EP och LP-skivorna:)
Ha de fint o go fredag/Pialotta

Gela sa...

Blir glad av att läsa det du skriver. Inser att jag missade ditt förra inlägg. Men nu är jag med igen. Pizzan såg inte så där lite god ut. Visst blir det nostalgi med skivspelare. Jag blir nostalgisk redan av att ta fram mina gamla kassetter som men spelade in hemma från trax eller vad det hette på radion. Ha en fin fin helg/Gela

Erik "Semlan" sa...

Tala om nostalgi! Under några år på 60-talet spelade jag singlar på en liknande Philips-grammofon med högtalaren i locket. Min finns tyvärr inte längre... Blev en riktig stereoanläggning, när jag började köpa LP-skivor. Spaps var före min tid, men en del killar hade sådana hjälmar på isarna. Radion är en skönhet! Härlig tolkning, perfekt tycker jag. :-)

Annelie sa...

Hahahaha! Du är säkert en alldeles förträfflig mommo! Klart att det varit dumt att ge honom en bulle precis innan lunch!
Fast jag rekommenderar baket med lille C, det brukar alltid vara uppskattat av lille Liam i varje fall! Och du är säkert en riktig hejare på att baka bullar, det är jag säker på!

LottaM ..ღ sa...

Hejsan!
Oj, oj vilket minne, precis en sådan som min kompis hade som vi satt ute på gräsmattan och spelade för musik på kung och fosterland. Ljuva 60-tals musik mmmmmm njuter.
Tack för din kommentar hos mig.
Ha en skön fredag!
LottaM

Yvonne sa...

Visst är det kul att få vara nostalgisk ibland! Vi har maaaassor med vinylskivor och spelar varje dag, fast på en modernare spelare. Kul att få se dina bilder! :)

Anna of Dallas sa...

Jag gillar hockyhjälmen och handskarna förstås. Ja, dom ser lite annorlunda ut, men han använde åtminstone hjälm. Det var ju inte alla som gjorde det. Jag minns inte när det blev lag på att använda hockayhjälm. Det var väl innan jag blev intresserad 1970, för jag minns inte spelare utan hjälm.

Som svar på din fråga på min blogg:
Jag känner inte någon från Mackyra, men jag frågade min bror och han kände givetvis Nordin som är konsult i Norr, liksom min bror var konsult i Söder innan han blev anställd på Mackmyra. Numera veckopendlar han mellan Gävle och Malmö.

Här i Dallas har vi haft jättefint väder denna veckan. Jag har suttit i solstolen och läst tre dagar på rad och börjat få lite färg på kroppen.

Ha en riktigt skön helg.

Pumita sa...

De hockeyhandskarna! =) Kom att tänka på min gamla bobollshandske... undrar var den finns nuförtiden. :)

Wildhearts sa...

Jag hade någon liknande skivspelare när jag växte upp. Jag var så stolt över den.

Jättefina bilder på fina saker!

Ha en bra helg!

Lasseivåmma sa...

Härliga bilder, jag blir nästan tårögd. Min fru hade en likadan plastgramofon, fast gul. Den är borta sedan länge, men det är väl fantastiskt att ni har den kvar. Även SPAPS-hjälmen får det att rycka lite i ansiktet, trots att jag aldrig hade en sådan, jag fick ha en VM-hjälm som ansågs säkrare, men inte lika tuff.

sinneskatten sa...

Min man har gott i spinn på dina bilder, varit uppe på vinden och hämtat ner en likadan radio...
nu är han på väg till affären för att inhandla batterier...ler.