söndag 5 februari 2012

En smågrinig Rantamor....

Var på apoteket i fredags och hämtade ut en hel del mediciner,
det mesta till Rantafar, som behöver många olika preparat för att leva vidare.
Vi är ju glada att det finns medicin, och att det fungerar...
men måste ändå gnälla, för att högkostnaden har höjts med 400 kronor...
och är nu 2,200 kr.
(dubbla när man är två)
Det är mycket pengar för en sjukpensionär som redan lever på gränsen
kanske ensamstående...
och dessutom sjuk och behöver mycket medicin.
Inte lätt att vara sjuk....
och inte fan blir vi friskare av att betala mera...
och det drabbar oss som redan ligger.
Nu är jag förbannad, negativ och enbart otrevlig,
svär gör jag också,
men jag tänker fan inte ens be om ursäkt,
och inte betala extra för det heller.
Och presidentvalet fortsätter i Finland...
tupparna strider, och jag hoppas på Haavisto.
Såg några interjuver idag på tv, från Helsingfors...och förvånas det primitiva tankesättet
hos många...
"inte kan vi ha en president som är homo"...
nähä, vad skulle vara för fel med det, undrar jag ???
Ahtisaari var ju halt...och han fick ju bli president !!!
Tja ...vi få väl se ikväll hur det går.

Tjingelingen från en lite smågrinig Rantamor.
" Att bli gammal är oundvikligt...
men att bli vuxen är valfritt...."

18 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Jag håller med dig så mycket så det liknar ingen sort.....det är något som har gått snett när man utfrsäkrar (konstigt ord, förresten) dom som är långvarigt sjuka och höjer det här medicinskyddet för dom som verkligen behöver medicin. Det är liksom en aningens fel personer att ta ut kostnader hos - jag förstår ingenting. Ibland tänker jag att man borde ge sig in i politiken och försöka påverka, men jag vore inget bra för jag blir lite för upprörd och då är det inte alls bra.
Nä, det är märkligt ibland.
Jag visst inte ens att man höjt högkostnadsskyddet, jag fick reda på det nu, av dig.
Håhåjaja.
Agneta kram

Gela sa...

Håller med Agneta i kommentaren innan. visste inte ens om att gränsen var höjd. Och sen har vi ju presidentvalet, jag ett mer fördomsfullare land än vårt östra grannland är svårt att hitta ibland. Och sen ett stooooort Grattis på tvåårsdan. jag är så glad att du bloggar är alltid lika underbart att komma in hit och läsa och se vad du hittat på. Kram på dig/Gela

Lasse i Vomma sa...

Den där kvällsmaten var inte din vanliga. Undrar om inte den vanliga maten du brukar visa är godare ändå. Den där kassen behöver nog lite socker i botten för att det ska gå ner. Vad gäller det finska presidentvalet så skiter jag i det lika mycket som det amerikanska. I Sverige har vi en snäll och ibland lite fånig kung (inte bög) som vi slipper välja, vilket är befriande för mig. Jag kan inte heller välja eller engagera mig ens i vem som ska vinna slagerfestivalen.
Ha det gott med er medecin nu och var glada att ni inte är födda 50 år tidigare för då vore ni nog döda nu av ej uppfunnen medecin.

Ann-Mari sa...

Grattis till två år, kära du! Och nog får man gnälla och svära över orättvisor! Absolut.
Jag tycker att det är starkt av dig att nästan alltid vara glad och humoristisk, trots smärtorna du har!
Är inte politiskt aktiv, men jag håller nog inte med att finnarna är riktigt så fördomsfulla - åtminstone inte de unga! - vi har trots allt en representant för de gröna, och homosexuell, som en av de två slutliga kandidaterna! För mig var det viktigast att sannfinnländarna inte klarade sig bra...det skulle ha berättat sånt om mitt hemland,jag inte skulle vilja skriva under...
kram på dig!
Ann-Mari

BP sa...

Vill ju inte ta år mig äran här... men undrar ändå om inte min apotekstriss "inspirerade" dig till det här inlägget... liiiiiite iaf.
Monica la också upp ett inlägg om höjningen. Hon och Jacob är också sjukpensionärer.

Tur - eller rättare sagt otur - är väl att jag läser bloggar. Hade ingen susning om höjningen. Har nog (tack och lov) aldrig kommit upp till gränsen.

Nu håller jag tummen för Haavisto och väljer att aldrig bli vuxen, ok!

Nette Cecilia sa...

På tal om mediciner, jag äter också ett antal mediciner,för några månader sedan var jag o hämtade ut en medicin skulle ha fallit på baken när hon sa vad den kostade ,nästan dubbelt så dyr som förra gången ,dom hade chockhöjt den från läkemedelsbolaget .Nu var jag i förra veckan och hämtade ut min medicin igen då var den 17 euoro billigare ,stod där igen med frågande min ,vad hade hänt ,ingen vet .men det lär vara så att apoteken får nya prislistor varje månad ,o dom får inte bli för dyra då ersätts dom inte av fpa som vi har här ,vem förstår någonting ,kram Nette

Oljekritan sa...

jo det är dyrt att vara sjuk..dessutom att inte kunna arbeta fullt heller..blir man inte rik av..Orättvist..Aha, nu sa de vem som blev President i Finland, på tv..ja så blev det!! Hoppas det blir bra i vilket fall..
Man får gnälla och vara smågrinig, ut med skiten..kan kännas lite bättre efteråt..Ha det gott så gott det går..Snart det kommer åter vår..Kram Karina

Pumita sa...

Det är verkligen en märklig inställning att folk blir friskare när man höjer kostnaderna för sjukvård och medicin. Som om man hade ett val! Arggh!

Jag hoppades också på Haavisto men tyvärr... nästa gång kanske. :/

Joormen sa...

Håller fullständigt med det är f-n inte klokt hur det blivit. Man blir så heligt förbannad då det bara är sjuka och arbetslösa som får varenda smocka!!!

Homo so what? Sånt bekymmrar jag mig aldrig om. Har några goda vänner med den läggningen som är världens goaste....

MORR... och vuxen det tänker jag aldrig bli men gammal kan jag inte bromsa tyvär

Anonym sa...

Hej!
Använder några av de mediciner na på bilden så jag vet vad det kostar att ha en viss sjukdom! Det är helt sjukt att behöva lägga ner de summorna på att andas!
Hoppas att ni mår bättre snart, även om man dras med det varje dag. Men ibland tar man glädjeskutt när luften går ända ner dit den ska!
Kram
Britt
ps. tack för en härlig läsning i din blogg!!

Anonym sa...

Hej!
Använder några av de mediciner na på bilden så jag vet vad det kostar att ha en viss sjukdom! Det är helt sjukt att behöva lägga ner de summorna på att andas!
Hoppas att ni mår bättre snart, även om man dras med det varje dag. Men ibland tar man glädjeskutt när luften går ända ner dit den ska!
Kram
Britt
ps. tack för en härlig läsning i din blogg!!

Beppan sa...

Instämmer i din grinighet! Att vara sjuk idag är ingen lek. Och så få en höjning på högkostnadsskyddet när en sänkning skulle hjälpa betydligt mer än en höjning av pensionen med 25 kronor i månaden... Inte drabbad själv, men personer i min närhet. Huga.....

Ska bli spännande att se hur det går i presidentvalet i grannlandet!

Vitsippan sa...

Hej Rantamor !
Med så mycket medicin har Du all rätt att vara lite grinig. Jag får väl vara tacksam för de ynka krämporna jag har.Nästan värre vara snorig en snuva som inte släpper, hur mycket piller och nässpray jag använder, så hjälper det inte.
Må så gott. Var rädd om Dig och ta hand om varandra.

Kram Mi
Ps. Det är inte bra att äta för mycket piller av olika slag, till slut måste Du avgifta Dig. emellanåt Ds

Gunnel sa...

Håller med om att medicinen är på tok för dyr. Man väljer väl för katten inte att vara sjuk. Varför ska man då straffas för det? Rättvist? Så katten heller! Det finns mycket livsuppehållande medicin som borde vara gratis. Ha det bra i kylan.

Lotta sa...

halloj....
Vilket jädra bra inlägg.
Jag håller med till fullo.
Ja, det är tyvärr så här i detta landet att det är vi som inget har får betala för att de som har allt skall få ännu mer.Detta är sjukt.
Jag är glad att jag har en frisk karl annars hade det gått åt fanders med allt.
Det största hånet är att man skall skaffa sig en buffert.Var skall man ta den ifrån tro när det går jämt ut varje månad?
Ha en jättebra dag i alla fall.
Kramizzzzz

Maria sa...

Hoppas grinheten lagts sig lite till idag men man har rätt att bli irriterad. Var på apoteket å beställde medikamenter till mig idag för på fredag går mitt ut, ja sedan blir de att börja betala igen. Tycker nog att det är en förmån, trots min dåliga ekonomi, att kunna få det där frikortet efter ett tag.
Ha en fin kväll/kramen

Marie-Louise Nilsson sa...

Jag förstår din frustation, Rantamor, man kan inte bli mer än förbannad. Varför ska vi som redan ligger betala hela tiden? Jag missade vem som vann presidentvalet. Jag hoppas du får en fin dag i alla fall. Kram

ansepanse sa...

usch det blir dyrt med mediciner, jag hade missat det där med att de höjt det med 400 kr
krmar