söndag 5 december 2010

Fototriss - Det här är jag...

Hela mitt liv började med att jag ville skriva, i massor, och idag finns det hur mycket som helst som bara väntar i mina skrivbordslådor.....
Sen kom familjen.
Jag bara älskade och älskar min familj.....hur mycket som helst. Mest.

Idag vill jag vara fotograf, men är nog bara en i mängden, men gillar det också... och lär mig långsamt...och gillar att tassa in hos alla mina bloggvänner...
ni är guld värda ska ni veta....och så duktiga.


37 kommentarer:

Gunvor sa...

Hej. Skulle just släcka ner datorn när jag såg att du också var klar..hihi.Det ramlar på eftersom nu. Såå kul att läsa hos alla. Fin presentation av dej också.Härligt!Sista bilden här var väldigt likt mej måste jag säga.God natt med dej nu Rantamor!Och sov försiktigt!

Birgitta - foto CHIP sa...

Vad är det du skriver? En roman?
Trevlig presentation och visst är det kul att titta in hos varandra och inspireras :)

http://fotochip.blogspot.com/2010/12/fototriss-jag.html

Anneli - A'la Foto sa...

Det är så trevligt att läsa om er andra! Här har jag nu fått lära mig mycket och blir så klart nyfiken på vad du skriver!
Oavsett vilken grad av fotograf man är så spelar det ingen roll...huvudsaken man gör det för att man älskar det! Och njuter av det själv! :O))Ha en underbar söndag!

Carola sa...

Det var fint. Har du gett ut något av det du skrivet? Min morfar skrev också, han skrev massor av fina dikter och min mamma tog tag i saken och gav ut en bok på vulkan.se av allt som han hade skrivit. Det blev väldigt fint och roligt att ha allt samlat.

Nattsyrran sa...

Fantastisk beskrivning. Härliga bilder och beskrivet=). Ha en underbar söndag, kram!!

Gela sa...

Det är alltid lika inspirerande att komma in hit till dig. Läsa dina ord och titta på dina fina bilder.Hoppas du har en riktigt fin söndag/Gela

Rigmor sa...

Om det nu väntar en massa i dina skrivbordslådor, då väntar jag på att det ska komma ut i bokform...Vilken underhållning det skulle bli!! Min typ av humor, blandat med allvar, kan inte bli bättre.
Det var väl pepparkaksgubbar i bastun...eftersom de hade pepparkaksform mellan benen...tycker jag var snäll som klämde till med en extra storm form på ena killen...Vart den sista gubben tog vägen vet jag inte riktigt, han tyckte väl det var varmt och skönt och hemma kanske det väntade en mindre varm hustru. Synd nog har vi ingen egen bastu, än. Så de gubbar i byalaget som är lyckligt lottade med bastu turas om att bjuda in hela gänget, roligt har dom i alla fall, och ljuger gör dom som på värsta regeringsmöte!
Ha en riktigt mysig andra advent, själv ska jag till sonen i Norrköping (för tjyyyven...) idag!
kram

Monica o Jacob sa...

Härligt en riktig Rantamor triss, med familj,skrivandet och självporträtt kan inte bli bättre.
Ha en skön andra advent;-)

Beppan sa...

Åh vilken härlig presentation av dej!
Jag blir också nyfiken på det där skrivna du har i lådorna - dikter? roman? noveller??? Det är aldrig för sent att göra nå´t av lösbladssystemet! Min moster var 80 när hon gav ut sin första diktsamling. Det har blivit flera vid det här laget!

Sarah sa...

Varierad triss =)

lifeblog sa...

Det här var bra gjort! Det är ju så svårt att presentera sig på bara tre bilder - -- Lycka till med skrivandet och publicera!

Anni sa...

Och är du bara hälften så go som din dotter - ja då är du ruskigt go!

sinneskatten sa...

Inte helt lätt att ta ut tre delar för att beskriva sig själv, men du har med beröm godkänt på din triss.
Kram rån ett snöigt Västergötland.

Axart sa...

Såå bra triss! Den nöp till lite i magen. Bra beskrivet och blir väldigt nyfiken på dina lådor:)

AX

Camilla (Rantis) sa...

åh , ja de e min Rantamor....
undrar just när boken eller böckerna kommer??

...nu har Rantadottern fixat el i alla fall!
Var en huvudsäkring som gått...igen!!
är kanske inte så bra att bo i en sommarstuga under vintern...
=(

I dag är det jul-marknad vid Stenegård/Järvsö...undra om jag ska ta med mig Nikon å Hedenhös å dra mig dit...
men ja just ja....de va ju ved-nisse också ja...
kommer ju 5 kubik ved idag...

Ha en myspysig söndag!!!
(å fy så gott ni åt igår....jag fick nöja mig med en microvärmd knäpp-korv jag)

Oljekritan sa...

åh...så kul, att du skrivit så mycket..det ger god ro i själen..vad bra att du sparat det också..Kamera verkar roligt..tänk att fånga de otroligt vackra ögonblick som ibland kanske plötsligt dyker upp...Fin kamera du har..Jag själv har just köpt min en lätthanterlig digitalkamera.Har inte fotat så mycket i mitt liv..Men skrivit väldigt mycket. Det underlättar och det pyser ibland ur en så gott, att få skriva av sig...alltså menar jag inte att man är gasig i magen, utan ibland är huvudet så fullt av tankar och känslor..så det pyser över....hm..
Ja sonen bor tidvis i Nordmaling.....han studerar i Umeå, ( litet studentrum där)och hans flickvän bor i Nordmaling...Så fint det var vid Järnäs...en skärgård så vacker, så lugn och fridfull!!!!!
Du bor underbart Rantmor lilla!!
Trevlig och fin andra advent,to You too!! Kram Karina

Misswhatsit sa...

Vilken fin presentation! Du gläder också med dina fina foton och träffsäkra kåserier kring dom som du lägger ut i dina bloggar. De är både roande och tänkvärda.:)
Ha en skön söndag!

Lasseivåmma sa...

Kan bara hålla med alla kommentarer ovan, med det viktiga tillägget att jag gillar dig, på det där sättet som man kan göra via bloggarna.

Pialotta sa...

jag kunde inte ha sagt det bättre.. här finns oxså en massa i byrålådorna, att skriva är så himla härligt.. skriva av sig.. jag hade en gång en ren skrivboksblogg som numera finns en Musik/foto tema på.. Kafferasten.. men det var då det. Fotografering tar över mer och mer, sedan finns så mycket annat oxså som måste göras.
Fotografering är så himla kul och man behöver inte vara värsta fotografen för att klicka bilder.. det där lär man sig efter hand och just personligheten i sina foto, tycker jag är det viktigaste och känslan bakom kameran:)
Ha de gott min vän i Viken:)

Kerstin: sa...

En fin presentation av dej. Det är ju urkul att sitta och titta på alla presentationer idag och lära känna fototrissarna lite bättre.
Va spännande med allt du skrivit och sparat.

Pumita sa...

Jag skulle jättegärna läsa det du har skrivit så du kan väl fundera på att ge ut valda delar iaf, snälla! ;)

Pysselfarmor sa...

Tack för kommentaren och det är ju självklart att naturen är min grej när man är född i väglöst land i fjällen.....och jo, motorcykeln är min.
Jag tog MC-kort när jag var 56. Det är jag mallig för ;-)
De unga killarna som körde samtidigt vid trafikskolan var djupt imponerade och tyckte det var så häftigt! Det vanliga är att man har fått "lappen" för MC när man tog sitt körkort - rent livsfarligt ju! Jag tog dock mitt körkort litet senare och därmed fick jag inte MC-körkort "gratis" på kuppen. Tur det tycker jag för jag VET att jag kan tvärnita i 100 knyck!

Ska du inte ge ut en diktbok? Det finns bokförlag som trycker upp små upplagor.

Len@ sa...

Härliga bilder, visst just familjen präglar ju ens liv, (tur jag inte tog med min bild på alla foton jag har på min familj, även dom med svart ram då skulle vi ha haft nästan samma teman idag) ;)
Takc för kommentaren hos mig...

Kerstin: sa...

Hej igen!
Klart man kan ät surströmming! Det bästa med Norrland;=)

och humor------- självklart, MASSOR!!!!!!!

Leena sa...

Härligt! Stämmer väl med den bild som jag fått av dig under den lilla tid som jag känt till din existens. Att familjen betyder mycket, det kan vi nog alla vara eniga om. Du verkar vara väldigt lyckligt lottad - eller har vårdat väl det som du blivit tilldelad här i världen. Utan stöd och kärlek hemifrån kan man inte uträtta mycket. I alla fall blir det mycket svårare.
Om mina bilder ... jag funderade länge hur jag skulle få fram att jag egentligen är rätt bekväm av mig, gör bara det som är roligt och har dessutom allt stöd från min man, men det gick inte att hitta en bild för det. Ibland är det svårt med bilder.

Photos by Storm sa...

Så härligt att skriva som du gör. Du måste samla ihop och ge ut/Lis

Gärdsmygen sa...

Spännande! Du kanske ge ut både text och bild?! Satsa!!

Monica sa...

Blir onekligen nyfiken på det du skrivit. Fin triss.

Hero sa...

Fin presentation av dig och spännande med skrivandet. Säger som andra; kanske en bok med egna foton i framtiden.

mimmi sa...

Det är så roligt att få läsa lite om varandra :)Jag började först att bli intresserat av att fota för drygt två år sedan :)
ha en fin söndags kväll nu
kram :)

Barnens Hjältar sa...

Jättefina bilder :-)

Marmeladen sa...

Fina bilder och roligt att få veta mera om dig. Intressant med dina skriverier och om du ger ut en bok kommer jag absolut att köpa den.

Anna sa...

Härlig triss =)

Jah Hollis sa...

Det finns nog många historier som ligger gömda i skrivbordslådor här och var. Nu är det väl bloggar och Facebook som gäller.
Jag gillar de där familjefotona du har på väggen. De säger kanske mer än tusentals ord.

Tant Otto sa...

Bra presentation..bra triss ..från en annan fotograf i mängden...
kram

Kerstin sa...

Ja, det är precis så där jag har uppfattat dig. Fint beskrivet och jag kan bara hålla med dig i det som andra säger, ge ut en bok. En korrekturläsare är ingen katastrof, det är ju fortfarande dina tankar och dina ord, även om de kanske kastas om lite i sin ordning. Jag vill ha ett ex när boken kommer ut. :)
Ha en finfin måndag.
Kram

Erik "Semlan" sa...

Så bra du fått till denna småknepiga triss. Utan att vrida till det för mycket (jag måste försöka lära mig!). Kul att du också gillar att skriva. De senaste åren tycker jag bloggen har varit en bra väg till skrivandet. Så kommer du med lite smicker (kanske inte alls riktat till mig?) och med smicker kommer du långt. Fint självporträtt. Väljer dina manussidor, läckert plåtat.