lördag 18 december 2010

Inget svärande ikväll...tror jag.

Jaha ja kväll igen, och jag sitter här framför datorn och lovar att inte svära ikväll. Det är ju så fult, och julen så nära, tro om inte tomten kikar in genom fönstret ibland.
Och va  har han där att göra, på mitt fönster, frågar bara, jag är inte snäll, inte hela året iallafall, och varför ska man vara snäll för att få julklappar ???
Vilket jävla snack, ska alla vi elaka bli utan klappar ??? Jaha då blir jag utan då. Men jag är ju snäll, trodde jag, och så tittar tomten in och säger...nähä du är elak...inga klappar.
Nähä, far åt helvet då, köper mina egna klappar, för det gör jag ju ändå.
Stackars barn, och vem bestämmer när dom är snälla ??? När dom lyder trötta föräldrar, som inte riktigt orkar med??? Eller när dom försöker få uppmärksamhet för att dom verkligen finns.

Idag har jag varit rätt duktig. Peppisarna som jag bakade med LillaC och hans mamma tog bara slut, så jag gjorde en halv deg till igårkväll. Måste ju prova mina muminfamiljpepperkakasformar...oj vilket långt ord jag fick till. En svensklärare hade fallit i spagat och aldrig kommit upp mera, sugit fast i nån avloppsbrunn...*skratt*
Skit samma.

Nu har jag massor av små söta mumintroll, lilla My och snorkfröken att doppa i ett mjölkglas, bara så gott...och jul.

Sen bakade jag Jultårtor. En tradition jag har med från Finland me, dom bakar vi alltid till just jul med plommonsylt i mitten. Bara så gott. Och inte ett dugg nyttigt. Men hur mycket är nyttigt till jul??? Jo snapsen för den förbränner maten...eller är jag ute å yrar igen....Gillar ju inte ens snapsen, men måste jag äta sill... så måste jag dricka snaps.....och iår har jag tillåmed övat på en snapsvisa *skratt*

När jag ändå höll på att baka, så snodde jag till köttfärs och kyckling piroger med. Rantafar blev salig...åt och fick paltcoma. Men nu har han vaknat till och ville ha mera, och visst går mannens kärlek genom magsäcken, och rätt vad det är så rapar han till...... och förklarar sin kärlek till mig. Goa lilla Rantafar.
Om en vecka är julen förbi. Tomten har fått semester och drar till Bahamas, super sig full för att glömma alla gnälliga kärringar, svärande pappor, gnälliga ungar och julglögg, granar, glitter och paket som ska delas ut.....och alla pussande mammor, som måste göra som det sjungs i visan...och nu har tomten fått herpes också....förbannat. Men tomten får en lååång semester, och kvar sitter vi och funderar varför vi varit så elaka.....

Näe TGINGELING nu ska jag avbryta skrivandet innan jag svär ????


7 kommentarer:

Annelie sa...

Vill ha en trevlig stund som alltid piggar upp, då går man in på Rantamors blogg!
Och tack snälla för dina varma goa kommentarer!
Massor av kärlek från Annelie

Anonym sa...

*GAPSKRATT* Igen!!! Du är för go söta lilla tomterantamor!!
Kram från en inte inloggad Agnetha
/http://agnetha52.blogspot.com/

Kerstin sa...

Hahahaahahahaha......:)

Rigmor sa...

Godmorgon mina sköna! Oss emellan, jag tror inte den där tomten är någon snäll j-vel heller alla gånger...fönstertittare, hotar små barn, skrämmer vettet ur ungar, det enda man i så fall inte ska beskylla honom för är miljöförstöring eftersom han kör mijövönligt...om inte renjävlarna skiter på en förstås....
Efter att ha läst din blogg om utrensning i skafferiet tog jag en runda här för säkerhets skull, barnen är ju hemma och de är ju lite känsliga för det där med datum....kryddor från 2007, jag tvekade länge...men sen insåg jag att har jag inte gjort slut på dom nu så kan jag väl lika gärna skicka dom i soporna, men det sved lite i snåltarmen....
Ha en riktigt skön fjärde advent!
Kram kram

Beppan sa...

Du är flitig du! Får man hyra in dig en dag???
Och den där tomten... Minns när jag var sådär 5-6 år och tomten som vanligt kom och bankade på dörren. Spänd av förväntan öppnade jag dörren. Min styvfar var med också. När tomten frågade efter snälla barn så svarade min styvfar nej - och då vände tomten på klacken och gick till nästa hus. Kom visserligen tillbaka efter ett tag, men den julaftonen glömmer jag aldrig.
Ha en bra dag :-)

Oljekritan sa...

hAHa...vad härlig du är!! Dina bakverk, bakvärk..tänk vilket ord, så lätt att skriva fel, och det blir verkligen tvärtom..Dina Bakverk, der underbara ut...mums, vad sugen jag blir..jag hade en finländsk svärmor för några år sen, det enda (ända) bra med henne var hennes finska piroger...med smör och hackat ägg....de var såååååååååååååå goa..och hennes grisar, goda bakverk utan bakvärk, med sylt...Du är rolig, svär som en borstbindare...härligt..Själv är jag uppfostrad av en djupt kristen morsa, och tror fortfarande att jag ska hamna i helvetet omgående om jag svär...Tänk så präglad man är..
Men jag drar en liten ramsa ibland i tysthet, om nåt går åt helvete..och jag är ju kvar än, så det är nog ingen fara..
Rantafar har ju en otrolig tur, som har en sådan god och duktig fru, som lagar så mycket gott!!
Kram till dig fina Rantamor!!

Andreas "Rantamäki" Stormfjäll sa...

Undran över varför jag svär så mycket i min blogg?? Ja, om de beror på härsken bröstmjölk vet jag inte men jag skulle tro att DNA-stegen har nått med det att göra iaf... Haha!! Äpplet brukar juh inte ramla så långt från trädet eller??