torsdag 9 december 2010

Tomtar, lussebullar och Lycka....

Liten tomte tittar ut.....
Idag torsdag, hade vi visst sovmorron, klev upp kvart i nio, utsövda , glada och lite svettiga efter ett morgonpass med kuddkrig. LillaC vaknade strax efter åtta, kissade, och ville lägga sig igen och fundera på vad han skulle hitta på idag. Sen låg han och sjöng å trallade i sängen en halvtimma, innan han dök ned i sängen med oss en stund. Det är en lycklig liten kille...
Efter en mysig frukost med julmusik, så hade vi lite pyssel.
Och så här snygga blev tomtarna, som LillaC skulle hänga upp i julgranen.
Sedan blev det lussebullsbak, och det visade sig att LillaC var en hejare på att snurra upp lite bullar. Han gjorde till slut en klump, och den skulle visst pappa få !! Men den var gjord med mycket kärlek, och ett C och M och P, gjorde han, som han skulle bjuda mamma å pappa på imorron, när det är fredagsmys.
Vem ha sagt att alla lussebullar ska se likadana ut ????
Och lite deg smet allt ned i den lilla magen, men han var ju tvunget att smaka på saffranet, som var rött, men blev gult i degen ???

Sen skulle ju alla bullar penslas, och vad brukar man säga..håll tungan rätt i munnen *skratt*, och nog lyckades LillaC med det allt. Verkligen roligt att få hjälp med att baka, det blir såååå mycke roligare, och att få hjälp av LillaC känns i hjärteroten.
Och bara det att han alltid är så glad och laddad när han ska komma hit till oss, gör att man blir varm i hela kroppen.
När jag pratade med honom på telefon innan han skulle komma, så var han så ivrig, och sen gav han telefonen till sin mamma, för han skulle börja packa. Men när jag hade pratat en stund ,så hör jag LillaC teaterviska till sin mamma..."mamma säg att jag vill stanna tre veckor"..
Härliga unge, tror inte han vet hur länge tre vecor är, han skulle nog börja längta efter sina föräldrar oerhört.

Nu har LillaC`s pappa hämtat sin skatt, och åkt hem, med pepparkakshus, tomtar och lussebullar och en trött son som hade somnat efter bara ett par minuter i bilen.
Imorron väntar dagis för han, och då hinns inte med något kuddkrig, det är jag då säker på.
Inte heller jag och Rantafar kommer att ha kuddkrig imorron, istället får jag nog jaga alla dammråttor som uppstått efter alla krig.
Men vem bryr sig, vi har njutit av dagarna med LillaC och som dom lärde sa " lite skit i hörnen är bättre än ett rent helvete".....eller som jag läste på någons blogg "den dumme han städar å städar, geniet behärskar kaos"
Men nu måste jag tillägga att jag har oerhört svårt med just kaos.....mitt hjärna får totalkalops...nej kollaps , heter det visst *skratt* men så är jag inget geni heller!!!!!
Rantafar har äntrat sängen, småilsken och sur över en hockeyförlust....och inte har han någon LillaC som kramar heller. Får väl gå å ta hand om förlusten....
Imorron är det fredag...Tjingeling...

7 kommentarer:

Gela sa...

Hej du, hoppas du fått sova nu. Steg nyss upp lite tidigt. Hoppas du får en riktig sovmorgon utan Lilla C. Tänk att ha någon som älskade ens barn som du gör med dina barnbarn.
Så härligt att läsa. Ha en riktigt fin dag och hoppas du fick lite sömn. /Gela

Anki Nilsson sa...

Tänk var vackra svartvita bilder är, de fanns en tid när man bara såg svartvitt som förlegat och gammalt. Nu är de verkligen på topp igen. Gott. Din bild på Lilla C är bedorande. Who vad Ni bakar...jag högg en bit...förlåt.
Kramiz o goe fredag

Oljekritan sa...

Åh vbasd sööt han är en lilla C!!! Bullarna ser udnerbara ut..lyckan är att få baka med sitt lilla barnbarn...grattis,,,Trevlig helg på dig´goa min vän //Karina

mimmi sa...

Det var underbart att få se honom i full bak :) och jag kan förstå att ni måste ju sakna honom nu när han har åkt hem igen ..det blir alltid så tyst efter att barnbarnen har åkt tycker jag :)

sasfoto sa...

Lika härligt var gång att se dina goa bilder med LillaC. Förstår aqv bilderna att ni har haft det både roligt och mysigt.
Ha nu även en skön och avkopplande helg! /SA

Peter,Bettan och Clara sa...

Åhhh men va ni har det mysigt, vilken toppendag med mormor. Jag förstår att han vill stanna hos mormor i tre veckor :)
Ja du det där med kaos det är inte min grej heller, ordning och reda ska det va ;)

Hoppas ni har en fin fredag med mycket mys.

Vitsippan sa...

Hejsan !

Kommer att tänka på när Filippa var i hans ålder så planterade vi om Paprikor och tomater hemma hos dom, för de är dåliga på att vattna.Och så minns jag Felix, när han sa Mormor Mi jag gillar Dig, men det var innan han fick bassning för han hoppa i Mormors säng, så Mormor blev arg.Då sa han, tycker inte om Dig längre.Det sved,svider än.Den där speciella känslan vi hade gemensamt försvann.Hade sagt till sin Mamma, att han glömt att vara snäll.Filippa var här då med, alla grät vi.Men sedan gick vi ut i solen det var sommaren 2008.Efter det ratar de mig.
Önskade jag hade en liten Lilla F igen.

De kanske kommer när de blir äldre.
Jag väntar så gärna.

Ha en skön helg !

Kram Mi