onsdag 22 december 2010

Så kom LillaC.....


LillaC kom igårkväll och fögyllde vår vardag.
Pirrig som han är inför julafton, så tog det en lång stund innan han somnade. Han låg och funderade i sin säng, moffa var in å tittade till honom och då sa han : jag sover inte ännu jag ligger här å funderar....och där låg han med benen i kors och vippade på, och surrade med sig själv. Men till sist hann JohnBlund ikapp honom och han somnade, och moffa och jag med , för alla sov vi till åtta i morse, utvilade och pigga.
Men det blev bara ett litet kuddkrig, för vi var alla så hungriga ,att vi bara ville ha frukost.
Och så hade vi ju en del jobb att utföra.

Som att LillaC ville julpyssla lite, och han tog moffa till hjälp, om inte annat så är moffa en hejare på att knyta knutar och rosetter. Moffa har ju som LillaC varit på dagis och lekis....medans mommo fick följa med till ladugården och leka med kalvarna.....

Sedan blev det att jobba lite i köket, för nu skulle sallaten göras, och här hackar LillaC gurka och moffa morötter, mommo fick ta lök för det blev man så gråtig av.

Och så blev det äpplenas tur att hackas, och det gillade LillaC för dom var så goda.

Sen blandade mommo ihop allt och det skulle vara till julbordet, och mommo tycker att det och kålrotslådan är det gottigaste.....konstigt för köttbullarna är ju godaste, tycker LillaC.

Men nu har LillaC jobbat bra, även om det mesta av äpplena hamnade i magen, men han gillar att hjälpa till, och det tycker vi att är kul. En liten extra kock säger man inte nej till.
Nu har kvällen kommit, LillaC och moffa har läst saga, och jag undrar om dom somnat båda två, för tyst är det där uppe.
LillaC har en envis hosta, hoppas att den ger med sig inför julafton. Imorron ska vi dra till Tomtebo och ha en uppesittarkväll, och vänta in hela gänget.
Julen närmar sig, och kallt ser det ut att bli, ikväll har vi -24.
Tjingeling.... slog på tvn och där visar dom bönderna som jagar fruar....undrar om hon taggetråd får någon "nattamat", när hon valde sin karl gjorde hon ett handslag som att hon köpt en tjur på auktion, sa Rigmor *asgarv*

12 kommentarer:

Leena sa...

Härlig läsning! Det är nästan så jag blir lite sugen på att laga julmat ... men jag har ingen gosig hjälpreda så vi köper lite olika sorters lax, fixar skinka och annat gott, gör sallad och det räcker väldigt bra. Och lite glögg till julaftonskväll för då kommer vår tomteflicka hem med sin nisse för att lugna ner sig efter firande hos hans släkt. Kul det också, tycker de, men så skönt att komma till lugnet efteråt.

Rigmor sa...

Jamen den kvinnan (?) är ju nästan en skam för oss i kvinnosläktet! Nu menar jag hon med taggatråden. Mannen o jag har just tittat och skrattat så vi nästan fick kramp i magen, hon förstörde nästan den go'a whiskeyn (cragganmore) han fått i julklapp...
Så mysigt ni har det med lilla C! Får hoppas hans hosta ger sej. Tycker alla går och hostar och snörvlar mer eller mindre just nu.Själv ska jag jobba extra i morgonkväll på äldreboendet eftersom många är sjuka. Känns riktigt kul sådär dan före julafton. Men först ska jag ta hand om sotarj-veln...eller kanske ska bjuda honom på mannens julwhiskey...?
Ha det gott!
Kram kram

Peter,Bettan och Clara sa...

Goaste lilla hjälpredan :) kan väll inte bli bättre! Tycker allt att han är lik sin mormor. Kör försiktigt imorgon och sov så gott ikväll.

Kram!

Vitsippan sa...

Ja jisses vad alla håller på, har nästan glömt hur det var är jag var lyckligt gift.Maken fixade skinkan,jag gjorde sallader,köttbullar,mycket köptes färdigt.Åh så jag bakade,älskade att baka.Allt jag gjorde förr är blaha nu.
Har köpt kanapeér och bjuda på OM det råkar komma någon förbi.
Kanske sotarn kommer till mig, nej har har en madam redan.Tyvärr tittar de för djupt i flarran.Gör allt som jag slutat med.
Jag ska fira Jul på mitt sätt.Bättre ensam än i dåligt sällskap.Fick den ramsan på dekal som sitter på kyslskåpet,av Dottern.En sväng förbi Xguben+Denize på Julafton, sen hem och mysa med mina bloggar.
GOD,GOD JUL och KRAM

sasfoto sa...

Lika härligt var gång du lägger ut bilder på LillaC. Förstår att han med spänning ser fram emot den stora dagen.
Gooooood jul!

Anonym sa...

Men vilken hjälpreda! Skicka hit honom!

Daniel sa...

Duktig å fin liten grabb!
Roligt att han håller er sällskap!

Kerstin sa...

Har dessvärre ingen koll alls på det där Bonde-tjosanet så jag vet inte vad du pratar om. :)
Därmot vet jag att du har tagit fina bilder på din lille guldklimp till hjälpreda. Vilken himla tur att ha en extra kock. Om några månader behöver ni inte laga mat själva. ;)
Önskar dig och Rantafar en riktigt God Jul!
Må så gott.

Annelie sa...

Men så duktig han är! Han blir nog kock när han blir stor, en stjärnkock!

Lasseivåmma sa...

Ni har det bra som får så mycket hjälp i ert julstök. Och dessutom så mycket trevligare med hjälp av ett litet barnbarn. Vi har också haft en liten piga här, men hon var tyvärr så förkyld att hon nästan bara sov. Hoppas nu att det ger sig till i morgon.
Så här i julklappstider vill jag vara riktigt snäll och ärlig och berätta att jag gillar dig skarpt och att jag verkligen har nöje av att tjäbbla med dig på nätet. Jag tror dessutom att det finns andra där ute som följer vårt gnabb med ett smil i mungipan.
Ha nu en riktigt bra jul med familjen, så gör vi detsamma. Sedan skärper vi upp tonen och fortsätter på nästa år, tycker jag.

Hasse Broms - Skärgårdsbilder sa...

- En riktigt God Jul till er allesammans uppe i norr !
Det verkar ju inte vara någon risk att snön smälter innan tomten är framme....:o)
/ Hasse

Wickans värld sa...

God jul till Rantamor med hela sin härliga familj!
Jag har varit dålig uppdaterad vad du gjort senaste tiden, men nu när jag är ledig ska jag hälsa på dig o kolla in vad du sysslar med!

Kram / Wickan